شناسهٔ خبر: 72255917 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در کانون کتاب خراسان جنوبی صورت گرفت؛

بزرگداشت عطار نیشابوری در یکصد و پانزدهمین جلسه کانون کتاب خراسان جنوبی

خراسان جنوبی- در آستانه ۲۵ فروردین، روز بزرگداشت عطار نیشابوری، زندگی و شخصیت عطار در یکصد و پانزدهمین جلسه کانون کتاب خراسان مورد بررسی قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بیرجند، علی ظهوری کارشناس ارشد امور فرهنگی در این جلسه که چهارشنبه شب در کانون کتاب بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: بیشترین اطلاعات در مورد زندگی عطار نیشابوری را می‌توان در آثار خودش ردیابی کرد.

وی افزود: عطار متولد کدکن در خراسان است که در نظامیه‌ها به تحصیل پرداخت و بعداً در دکان عطاری پدرش مشغول فعالیت شد تا اینکه در میانسالی در پی یک حادثه در مسیر عرفان قرار گرفت.

ظهوری گفت: نخستین اثر عطار، منطق الطیر است که در آن به مراحل رسیدن به کمال و رهایی از وابستگی‌ها پرداخته است.

وی افزود: عطار که خود از عرفای عصر خویش است از مخالفان سرسخت اهل فلسفه به حساب می آید به همین دلیل در تذکره اولیا فقط به زندگی عارفان پرداخته و نامی از فلاسفه نبرده است.

وی همچنین گفت: از دیدگاه مولوی، سنایی و عطار دو ضلع اصلی عرفان به شمار می روند.

این فعال فرهنگی در ادامه گفت: بخش زیادی از معرفی شخصیت عطار نیشابوری مرهون تلاش‌های خاورشناس آلمانی هلموت ریتر است که در کتاب دریای جان به زندگی و آثار این شاعر قرن ششم پرداخته است.

ظهوری اظهارداشت: مولوی، شیخ محمود شبستری، استاد فروزانفر، استاد عبدالحسین زرین‌کوب و استاد شفیعی کدکنی از جمله چهره‌هایی هستند که در طول تاریخ ادبیات فارسی به عطار پرداخته‌اند.