شناسهٔ خبر: 72253901 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار همدان: استاد ذکاوتی چراغی فروزان در آسمان علم و فرهنگ ایران بود

همدان- ایرنا- استاندار همدان با صدورپیامی به مناسبت درگذشت استاد فرهیخته همدانی گفت: زنده یاد استاد ذکاوتی قراگزلو نه‌ تنها سرمایه‌ ای برای همدان عزیز، که چراغی فروزان در آسمان علم و فرهنگ ایران بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش چهارشنبه شب ایرنا؛ "حمید ملانوری شمسی" در این پیام تسلیت افزود: استاد ذکاوتی از جمله فرزانگان کم‌نظیر روزگار بود.

استاندار همدان بیان کرد: وی دانش‌آموخته مکتب معرفت، عاشق کاوش در رموز عرفان اسلامی و شیفته گوهر ناب زبان و ادب فارسی بود که عمر پر برکت خویش را صرف پژوهش، نگارش و ترجمه آثار ماندگار کرد.

وی ادامه داد: استاد ذکاوتی در این راه بیش از چهار دهه بی‌هیاهو اما پُرثمر، به خدمت فرهنگ این سرزمین همت گماشت.

ملانوری‌شمسی گفت: همکاری مؤثر ایشان با بنیاد دایرة المعارف اسلامی و دانشنامه جهان اسلام، برگی زرین از خدمات علمی ایشان به شمار می‌رود.

وی تاکید کرد: بی‌تردید یاد و نام او در خاطر اهل قلم، دانش‌ پژوهان و دوست‌داران فرهنگ ماندگار خواهد ماند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در پیام تسلیتی در پی درگذشت استاد "علیرضا ذکاوتی قراگزلو" گفت: استاد ذکاوتی از مفاخر علمی و فرهنگی ایران‌ زمین بود.

"عباس صوفی" بیان کرد: وی با ده‌ها سال تلاش مخلصانه در عرصه‌های ادبیات فارسی، عرفان اسلامی و ترجمه آثار ماندگار، نقشی شایسته در اعتلای فرهنگ ایرانی و اسلامی ایفا کرد و نامی نیک از خود در ذهن و دل علاقه‌مندان به میراث فرهنگی بر جای گذاشت.

علیرضا ذکاوتی قراگزلو" نویسنده و مترجم چیره‌دست همدانی پس از سال‌ها تحمل رنج و بیماری امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ دار فانی را وداع گفت.

به گزارش ایرنا؛ "علیرضا ذکاوتی قراگزلو" نویسنده و مترجم چیره دست همدانی در سال ۱۳۲۲ در محله ورمزیار همدان و در یک خانواده فاضل و اهل کتاب دیده به جهان گشود.

او از کودکی با کتاب و اندیشه انیس و مونس می‌شود و با توجه به نگاهی که پدرش به علم، ادب و عرفان داشت و از همان روزگار شروع به آموختن می‌کند.

حدود ۴۰ کتاب تألیفی و ترجمه این استاد از جمله تشیع و تصوف، العصر الجاهلی (تاریخ ادبی عرب)، آیین رهروی (بازنویسی فرائدالسلوک)، بدیع‌الزمان همدانی و مقامات نویسی، ترجمه تلبیس ابلیس بن‌جوزی، تحریر و تلخیص محبوب القلوب فراهی، جنبش نقطویه، عرفیانیات، ابحاث عشره (تصحیح)، سیر تاریخی نقد ملاصدرا، قرآنیات، بازشناسی و نقد تصوف در کارنامه علمی و ادبی او ثبت شده‌ است.