شناسهٔ خبر: 72243724 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا؛

عراقچی از مسجد جامع الجزایر بازدید کرد

الجزایر-ایرنا- وزیر امور خارجه در جریان سفر به الجزایر از بزرگترین مسجد قاره آفریقا، در پایتخت این کشور بازدید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اعزامی سیاست خارجی ایرنا، «سید عباس عراقچی» در ادامه برنامه‌های سفر ۲ روزه خود به الجزایر، در مسجد جامع الجزایر به عنوان بزرگترین مسجد قاره آفریقا و سومین مسجد بزرگ جهان اسلام حضور یافت و ضمن بازدید از بخش‌هایی از این مسجد، در جریان روند احداث آن قرار گرفت. این مسجد که مساحتی بالغ بر ۲۵ هکتار دارد؛ پس از مسجد النبی(ص) در مدینه منوره و مسجدالحرام در مکه، سومین مسجد بزرگ جهان به شمار می رود.

الجزایر، وطن دوم ایرانیان است

در این در دیدار «شیخ مأمون القاسمی» تولیت مسجد جامع الجزایر ضمن خوشامدگویی به وزیر امور خارجه، الجزایر را وطن دوم ایرانیان دانست و گفت: این مسجد با نام الجزایر، انتقال دهنده این پیام است که الجزایر متعلق به همه گروه‌ها و طوایف و فرهنگ‌هاست. این مسجد در مکانی بنا شده است که متعلق به مسیحی‌ها در زمان اشغال بوده است.

وی ادامه داد: این مسجد و الجزایر تحت سیطره فرانسوی‌های استعمارگر بود و آن را سهم خود از امپراطوری روم می‌دانست و می‌خواست تا ابد در این سرزمین باقی مانده و مردم الجزایر را وارد تمدن مسیحی و اروپایی کند و هرکس آن را نمی‌پذیرفت یا کشته می‌شد یا مجبور به ترک وطن. ملت الجزایر به رغم همه کشتارها و کوچاندن به اسلام چنگ بست و در دوره اشغالگری دین خود را حفظ کرد و به برکت این دست جهاد کرد و پیروز شد و استقلال خود را به دست آورد. پس از استقلال مسجد و الجزایر به مسلمانان و «محمدیون» بازگشت.

شیخ مأمون القاسمی در ادامه از مواضع دولت و ملت ایران درخصوص فلسطین قدردانی کرد و گفت: علاقمندیم روابط ایران و الجزایر در بخش‌های مختلف گسترش یابد.

احترام ایران به ایستادگی الجزایر در کنار مردم فلسطین

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان نیز در جریان بازدید از مسجد جامع الجزایر گفت: از حضور و بازدید در این مسجد با عظمت که نماد مبارزات حق‌طلبانه و استعمار ستیزانه مردم الجزایر است، بسیار خوشنود هستم. شکوه این مسجد به سابقه و هویت این مسجد باز می‌گردد و از توضیحات تولیت متوجه شدم که این مسجد یک مرکز بزرگ اسلامی با اندیشکده‌ها و مراکز تحقیقی است. مردم ایران برای مبارزین و مجاهدین الجزایر که جهاد بزرگی علیه استعمار انجام دادند و میلیون‌ها شهید تقدیم کردند، احترام بسیاری قائل است. در آن دوران کتاب‌ها و مقالات مربوط به این انقلاب از سوی جوانان ایران با شعور و شوق خوانده می‌شد.

عراقچی افزود: در حال حاضر هم ایران برای الجزایر به عنوان کشوری بزرگ که در کنار مردم فلسطین و جهان اسلام ایستاده احترام قائل است، الجزایر به عنوان کشوری اسلامی امروز در شورای امنیت عضو است و این موضوعی قابل افتخار است. روز گذشته در دیدار با رئیس جمهور و وزیر خارجه الجزایر درباره روابط دو جانبه و موضوع فلسطین گفت‌وگوهای خوبی انجام شد و روابط دو کشور رو به رشد و پیشرفت است.

به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه بامداد ۱۹ فروردین و در صدر هیأتی سیاسی وارد الجزایر پایتخت کشور الجزایر شد و مورد استقبال مقامات این کشور قرار گرفت. مسائل دوجانبه و بررسی زمینه‌های گسترش همکاری‌ها میان دو کشور، تحولات منطقه و به ویژه موضوع کشتار مردم بی‌دفاع غزه از سوی رژیم صهیونیستی و رویدادهای بین‌المللی، مهمترین محورهای دیدارهای وزیر امور خارجه ایران با «عبدالمجید تبون» رئیس جمهور و «احمد عطاف» وزیر امور خارجه الجزایر بود. عراقچی همچنین شامگاه سه‌شنبه در نشستی با نخبگان و اصحاب رسانه الجزایر به تشریح دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران به ویژه درباره مقاومت و فلسطین پرداخت.