به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری کرمانشاه، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه با مسوول سفرهای استانی رییسجمهور و رئیس امور راه و ترابری سازمان برنامه و بودجه کشور دیدار کرد و طرحهای اولویتدار استان در حوزههای عمرانی، زیرساختی، منابع آبی و توسعهای مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار کرمانشاه خواستار تسریع در جذب و تأمین اعتبار برای پروژههای حیاتی استان شد و تأکید کرد که رفع چالشهای زیرساختی، تقویت خدمات عمومی و بهرهگیری از ظرفیتهای ملی، لازمه شتاببخشی به روند توسعه غرب کشور است.
در این نشست تأمین اعتبار برای پروژههای رفع تنش آبی در مناطق مختلف استان، تسریع در تکمیل راهآهن غرب کشور به عنوان یک مسیر تردد و حملونقل راهبردی، تکمیل سامانه گرمسیری برای بهرهبرداری بهینه از منابع آب و توسعه کشاورزی، آغاز عملیات اجرایی سد هواسان با هدف تقویت منابع آبی و کشاورزی و تکمیل کریدور بزرگراهی غرب کشور شامل تقاطعهای قزانچی و هرسین، ارتقای محور بزرگراهی کرمانشاه - اسلامآباد غرب - قصرشیرین برای بهبود دسترسی و تردد بعنوان اولویتهای استان کرمانشاه مورد تاکید قرار گرفت.
همچنین اجرای طرحهای صیانت از جنگلهای زاگرس برای حفظ منابع طبیعی، ساماندهی رودخانه آبشوران با هدف بهبود وضعیت زیستمحیطی و گردشگری شهر کرمانشاه، تکمیل و بهرهبرداری از سدهای کبوترلانه و قشلاق، تأمین اعتبار برای احداث نگارخانه و سالن همایش در شهر کرمانشاه، حمایت از ارتقای مؤسسه ناباروری جهاد دانشگاهی استان، اختصاص منابع برای اجرای طرحهای هادی روستایی در سطح استان نیز از دیگر طرح های اولویت دار استان کرمانشاه مطرح شد.
استاندار کرمانشاه در این دیدار با تأکید بر لزوم توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه به نیازهای توسعهای استان، خواستار تسریع در فرایندهای اداری و تأمین مالی پروژههای کلیدی شد و مسئول سفرهای استانی رئیسجمهور در سازمان برنامه و بودجه کشور و مشاور رئیس سازمان هم قول پیگیری و مساعدت لازم را داد.
در این دیدار بر پیگیریهای لازم در سطوح ملی برای تأمین اعتبار و تسریع در اجرای این پروژهها تاکید شد.
پیگیری رونق سرمایه گذاری در استان با همکاری اتاق بازرگانی
استاندار کرمانشاه همچنین با صمد حسنزاده رییس اتاق بازرگانی ایران دیدار و بر همافزایی برای رونق سرمایه گذاری و تولید و معرفی فرصتهای ویژه و مزیتهای استان به سرمایه گذاران تأکید کرد.
حبیبی با اعلام حمایت کامل تمام ارکان استان کرمانشاه از سرمایهگذاران اظهار کرد: در راستای تحقق شعار سال، تمام مدیران استان برای رونق تولید و تسهیل سرمایهگذاری در بخش های مختلف صنعت، خدمات و کشاورزی در کرمانشاه بسیج شده و پای کار هستند و تلاش داریم با تسهیل این مسیر، مانعی مقابل سرمایهگذاران باقی نماند و روحیه کار در جوانان پویا گردد.
استاندار کرمانشاه افزود: کرمانشاه در بخشهای مختلفی از جمله کشاورزی، گردشگری، صنعت، تجارت، ترانزیت و بهداشت و درمان دارای ظرفیتها و مزیتهای منحصر به فردی است. هممرزی با عراق و وجود منطقه آزاد تجاری و صنعتی قصرشیرین فرصتهایی بینظیر پیش روی استان گذاشته که در صورت همراهی اتاق بازرگانی ایران و معرفی شایسته این توانمندیها، برای سرمایهگذاران بسیار جذاب است.
رییس اتاق بازرگانی ایران نیز با اعلام آمادگی این نهاد برای همراهی با استان گفت: کرمانشاه استانی است که ظرفیتهای اقتصادی بکری دارد. اتاق ایران آماده است برای معرفی این توانمندیها و کمک به شکوفایی آنها، همکاری مؤثر و فعالی با مجموعه مدیریتی استان داشته باشد.
استاندار کرمانشاه: برای میزبانی میلیونی از زائران اربعین آمادگی داریم
استاندار کرمانشاه همچنین در دیدار با پورجمشیدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی از آمادگی مرز خسروی برای پذیرایی انبوه از زائران اربعین خبر داد.
حبیبی با بیان اینکه تقویت زیرساخت های استان برای تسهیل عبور و مرور زائران مورد انتظار است با یادآوری موقعیت راهبردی استان گفت: کرمانشاه دروازه کربلا و مرز بینالمللی خسروی قدیمیترین و راحتترین مسیر عزیمت به عتبات عالیات است و در شرایط کنونی آمادگی میزبانی از ۲ میلیون زائر اربعین را داریم.
وی افزود: تلاش مستمری برای بهبود زیرساخت، توسعه پارکینگ و افزایش تعداد ورودی - خروجی مرز داریم و یکی از اقدامات مهم این است که پایانه مسافری خسروی با سرمایهگذاری جدید به طور ویژه برای ارائه خدمات به زائران آماده شود.
استاندار کرمانشاه همچنین درخواست حمایت مالی برای تکمیل قطعات ۹ و ۱۰ بزرگراه کربلا و ارتقای زیرساختهای مرز خسروی را مطرح کرد.
به گزارش ایرنا؛ خسروی در شهرستان قصرشیرین گذرگاه عبور زائران اربعین است و سال گذشته بیش از یک میلیون زائر از این مرز تردد کردند.
قصرشیرین با افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند.