به گزارش ایرنا، با همه این زیباییهایی که شهرستان فلارد دارد اما برخی از کمبودها بیشتر به چشم میآید و مردم امیدشان به دولت چهاردهم برای رفع این محرومیتها و کمبودهاست.
نامناسب بودن زیرساختها از جمله فرسوده و تخریبی بودن برخی از مدارس، کمبود زیرساختهای بهداشتی و نبود پزشک متخصص، کمبود تجهیزات پزشکی، مشکل تامین آب در برخی روستاها در شهرستان فلارد چهارمحال و بختیاری از جمله مواردی است که مردم آن را برای خبرنگار ایرنا بیان میکنند.
فلارد با بیش از ۴۰ هزار نفر جمعیت یکی از شهرستانهای چهارمحال و بختیاری با مرکزیت شهر مالخلیفه است که در ۲۴ تیرماه ۱۴۰۱ از شهرستان لردگان جدا و مستقل شد.
فلارد یکی از شهرستانهای تازه تاسیس چهارمحال و بختیاری است که با ۲ استان اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد در ارتباط است و به دلیل ترانزیتی بودن جادههای این شهرستان از جنوب به مرکز کشور ، روزانه شاهد بالای تردد در جادههای این شهرستان و همچنین حضور جمعیت زیادی از مسافران و خودروها در این شهرستان هستیم.
نامناسب بودن زیرساختهای شهرستان تازه تاسیس فلارد
امام جمعه فلارد با اشاره به اینکه شهرستان تازه تاسیس جمعیتی بیش از ۴۰ تا ۶۰ هزار نفر دارد گفت: زیرساختهای آموزشی، راه و شهرسازی، بهداشتی و خدمات در این شهرستان کم است و جوابگویی نیاز جمعیت شهرستان نیست.
حجتالاسلام محمود خیری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:هماکنون در شهر مالخیلفه به عنوان مرکز شهرستان یک بیمارستان (شهید الیاس ارجمند) از ۱۰ سال گذشته با ظرفیت اسمی ۳۲ تخت مصوب احداث شده است اما به دلیل کمبود امکانات و تجهیزات و همچنین پزشک متخصص به صورت یک مرکز درمان بستر فعال است.
وی اظهار داشت: هنوز پروانه تاسیس این بیمارستان صادر نشده و تحویل دولت داده نشده است و تنها این مرکز نام بیمارستان را یدک میکشد و خدمات مختلف بستری و تخصصی در این مرکز ارائه نمیشود.
به گفته وی، با توجه به اینکه این شهرستان جمعیت ثابت بیش از ۴۰ هزار نفر دارد و به دلیل هم مرز بودن با ۲ استان اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد روزانه بیش از ۲۰ هزار نفر به صورت شناور از مسیرهای این شهرستان عبور میکنند و یا در سطح شهرستان تردد دارند.
وی گفت: نبود پزشک متخصص و خدمات درمانی تخصصی و همچنین کمبود تجهیزات از جمله سونوگرافی مهمترین مشکلات این شهرستان است و بیماران و مصدومان حوادث رانندگی و زنان باردار نیز برای انجام زایمان باید ۶۰ کیلومتر مسافت طی کنند و به بیمارستان لردگان بروند.
امام جمعه فلارد با اشاره به کمبود و همچنین فرسوده بودن ناوگان آمبولانس در سطح شهرستان افزود: هماکنون در بخش امامزاده حسن این شهرستان نیز یک درمانگاه فعال است که تنها تا ساعت ۱۳ در این مرکز خدمات ارائه میشود.
خیری اظهار داشت: در تصادف رانندگی چند شب گذشته که بین چهار خودرو به شکل زنجیزهای به وقوع پیوست و ۱۷ مصدوم برجای گذاشت، کمبود و فرسوده بودن ناوگان آمبولانس شهرستان مشهود بود و باعث کند شدن خدماترسانی به مصدومان شد.
وی افزود: در این حادثه آمبولانس هلال احمر شهرستان بعد از اعزام ۲ مصدوم به بیمارستان، برای کمک به سایر مصدومان راهی محل حادثه شد که در حین انجام ماموریت آمبولانس هلالاحمر خراب میشود.
امام جمعه فلارد گفت: برای امدادرسانی به مصدومان این حادثه آمبولانسهای اورژانس، پتروشیمی و همچنین یک دستگاه آمبولانس از یاسوج به محل حادثه اعزام شدند.
خیری با اشاره به اینکه اتوبوس آمبولانس اورژانس در گوشگی مستقر بود گفت: در آن حادثه اتوبوس آمبولانس در ساعات اولیه به محل حادثه اعزام نشد ، در حالی که با اعزام این اتوبوس آمبولانس در کمترین زمان به مصدومان امدادرسانی انجام میشد.
۳۳ مدرسه شهرستان فلارد تخریبی است
امام فلارد با اشاره به اینکه هماکنون ۳۳ مدرسه این شهرستان تخریبی و یک مدرسه کانکسی فعال است گفت: با توجه به سیاست دولت چهاردهم امید است این مدارس تا پایان سالجاری نوسازی شود.
وی گفت: به دلیل نبود برخی رشتههای تحصیلی در مدارس متوسطه دخترانه و کمبودن مدارس دخترانه متوسطه در این شهرستان تعدادی از دانشآموزان دختر ترک تحصیل میکنند.
به گفته وی، درصد بالای از معلمان مدارس فلارد غیربومی هستند و برای رفت و آمد به این شهرستان با مشکل موجه هستند و برخی ساعات کلاسهای درس به دلیل این امر تعطیل میشود.
مشکل بیکاری جوانان و مردم شهرستان، اشتغال نیروهای بومی در پتروشیمی فلارد پایین است
امام جمعه فلارد با اشاره به استقرار پتروشیمی در فلارد و استفاده از همه زیرساختهای این شهرستان گفت:هماکنون بیکاری یکی از مهمترین مشکلات دانشآموختگان دانشگاهی و جوانان این شهرستان است در حالی که در پتروشیمی فلارد کمترین نیروی مشغول به کار از مردم این شهرستان است.
به گفته وی، ضعیف بودن اینترنت و زیرساختهای مخابراتی از دیگر مشکلات این شهرستان است.
جادههای ناایمن در شهرستان فلارد بلای جان مسافران
خیری افزود: بهسازی و تکمیل طرحهای راهسازی در این شهرستان که در مسیر ترانزیت و مسیر جنوب به مرکز کشور قرار دارد و بارترافیکی بالا دارد یکی اولویتهای مسوولان در شهرستان و همچنین استان است تا بتوان از بروز حوادث رانندگی جلوگیری شود.
به گفته وی، بیشترین حمل ونقل و حواث جادهای در استان در جادههای ارتباطی این شهرستان است و با اجرای طرح چهار بانده در محور قرح و دلواری از بروز حوادث کاسته خواهد شد.
بحران آب در پنج روستای شهرستان فلارد
امام جمعه فلارد با اشاره به خشکسالی و کاهش بارش در سطح استان گفت: این شهرستان با وجود رودهای خروشان و چشمههای فراوان با مشکل کمآبی مواجه است و پنج روستای استان با تانکر آبرسانی میشود به گونهای که هماکنون روستای ده گلابی ۱۶ روز است که آب ندارند.
وی افزود: آبرسانی به برخی از روستاهای این شهرستان با تانکر آبرسانی انجام میشود و برای تامین آب این روستاها با تانکر که آب از چاه بیاورند باید برای هر یکهزار لیتر آب چهار میلیون ریال پول پرداخت میکنند.
خیری اظهار داشت: این شهرستان با داشتن رودخانه خرسان، سرچمشه سندگان و رودخانه پرورز به دلیل نبود برنامه جامع ، تعدادی از روستاها دارای تنش آبی هستند.
نمایندگی ادارات در شهرستان مستقر نیست
امام جمعه فلارد با بیان اینکه فلارد از شهرستانهای تازه تاسیس استان است گفت: برخی از ادارات مورد نیاز در شهرستان مستقر نشده است و مردم شهرستان برای دریافت یک امضاء مجبورند چندین مرتبه به شهرستان لردگان سفر داشته باشند.
کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در شهرستان فلارد
رییس شورای اسلامی شهر و روستای شهرستان فلارد نیز با اشاره به کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در سطح شهرستان گفت: با توجه به اینکه بیمارستان شهید الیاس ارجمند در شهر مالخلیفه احداث شده اما به دلیل نبود امکانات، تجهیزات پزشکی و پزشک متخصص این بیمارستان به عنوان یک مرکز درمان بستر است.
محمد قنبری افزود: بیمارستان مالخلیفه فقط تابلو و اسم بیمارستان را دارد اما در حد یک مرکز بستری سرپایی است.
به گفته وی، در حادثه چند شب گذشته در شهرستان فلارد و مصدوم شدن ۱۷ نفر، مصدومان به بیمارستان لردگان اعزام شدند و تنها یک نفر فوتی در سردخانه بیمارستان نگهداری شدند.
عضو شورای شهر این شهرستان افزود: هماکنون در این بیمارستان فقط پزشک عمومی مستقر است.
وی با اشاره به اینکه جاده ارتباطی این شهرستان ترانزیتی است و تردد بالا و حوادث مختلفی رخ میدهد گفت: در ایام نوروز سالجاری مسوولان شهرستان تمهیداتی کافی را برای استقرار ایستگاههای امدادی و خدماتی در این شهرستان انجام ندادند.
قنبری افزود: آمبولانس هلال احمر شهرستان فرسوده است و در حادثه چند شب گذشته نیز خراب شد و با تراکتور آمبولانس را به پایگاه منتقل کردند.
وی با اشاره به اینکه جادههای ارتباطی این شهرستان از جادههای ترانزیت است گفت: برای ایمن سازی جاده به خصوص در پنج کیلومتر بین پل قرح تا کلواری بهسازی انجام شود.
قنبری اظهار داشت : جاده کفی است و سرعت بالای رانندگان، نبود علایم هشدار دهنده، چراغ راهنمایی و نبود پاسگاه ایست و بازرسی مهمترین مشکلات و دلایل افزایش تصادف است.
به گفته وی، فرسوده بودن مدارس، نبود فاضلاب شهری از دیگر مشکلات این شهرستان است.
بیکاری جوانان و استفاده نشدن از ظرفیت جوانان در فلاردی
رییس شورای اسلامی مالخلیفه با اشاره به اینکه بیکاری یکی از مهمترین مشکلات این شهرستان است گفت: در شرکت پتروشیمی مستقر در فلارد از نیروی بومی شهرستان استفاده نمیشود و بیشتر نیروها از شهرستانهای اطراف است.
به گفته وی، این شهرستان از مسوولیت اجتماعی این واحد صنعتی نیز بهرهمند نیستند که باید این مسوولیت اجتماعی در فلارد محقق شود.
شهرستان فلارد منطقه راهبردی در سطح استان و کشور است
فرماندار شهرستان فلارد نیز با اشاره به اینکه شهرستان فلارد یک شهرستان راهبردی در سطح استان و کشور است گفت: این شهرستان با ۲ استان کهگیلویه و بویراحمد و اصفهان هم مرز است و جنوب کشور را به فلات مرکزی متصل میکند.
کوروش فتحی افزود: تردد جاده این شهرستان بالا و آمار تصادفها بالاست و هماکنون اجرای طرح راهسازی در ۲۰ کیلومتری خانمیرزا و سمیرم درحال حرکت است.
وی گفت: جادههای این شهرستان پذیرش این حجم ترافیک را ندارد و توسعه جادهها در اولویت قرار دارد.
فتحی اظهار داشت: کمبود آمبولانس در شهرستان وجود ندارد و ۲ آمبولانس در بیمارستان شهید الیاس ارجمند، ۲ آمبولانس در پایگاه اورژانس و یک آمبولانس جمعیت هلال احمر و یک خودرو در پتروشیمی شهرستان فعال است.
به گفته وی، بیمارستان شهید الیاس ارجمند در مالخلیفه در ۱۲ سال گذشته احداث شد اما با کمبود پزشک و تجهیزات مواجه است.
فتحی افزود: هماکنون در پنج روستای این شهرستان با مشکل تامین آب مواجه هستند و از سال گذشته لولهکشی برای تامین آب به این روستاها از سرچشمه میشان انجام شده است، از سال گذشته مشکل آن حل شده است و در آینده نزدیک هم آب آشامیدنی این روستاها وارد میشود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان فلارد با کمترین تنش آبی مواجه است گفت: مقابله با بحران کم آبی در این شهرستان به آیندهنگری نیاز دارد.
فرماندار شهرستان فلارد در ادامه با اشاره به اینکه محور لردگان به خوزستان عملیات چهار بانده سازی در حال اجراست گفت: در این محور حد فاصل گوشکی تا پل قرح به طول پنج کیلومتر عملیات راهسازی انجام نشده است.
به گفته وی، این قسمت از جاده به صورت کفی و میان ۲ روستاست و خودروها با شتابی بالای در این محور رفت و آمد دارند و بیشترین تصادفات در این محور است.
فتحی گفت: نصب دوربین کنتزل سرعت نصب و حایگاه استقرار پلیس نصب تابل هشدار در این محور اجرا خواهد شد.
اختصاص آمبولانس برای فلارد
در پی انتقاد از کمبود زیرساخت های اورژانسی از جمله هلال احمر از سوی برخی از مردم فلارد خبرنگار ایرنا این موضوع را از مسوولان پیگیری کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هماکنون سه پایگاه امداد و نجات جادهای در پل قرح، سه راهی گوشکی و منچ فعال است گفت: امدادرسانی به حوادث جادهای در استان و همچنین در شهرستانهای لردگان، خانمیرزا و فلارد به صورت شبانهروزی انجام میشود.
مسعود مثنوی در گفت و گو با ایرنا افزود: خودروی آمبولانس هلال احمر شهرستان فلارد در هنگام حادثه چند شب گذشته بعد از اعزام ۲ نفر از حادثهدیدگان به بیمارستان لردگان و پس از بازگشت به صحنه تصادف برای جابهجا کردن سایر مصدومان در محل حادثه خراب شد.
وی با اشاره به اینکه تیم امدادرسانی هلال احمر از ساعات اولیه تصادف در صحنه حضور داشتند ، گفت: رهاسازی ۲ مصدوم این حادثه توسط امدادگران انجام شد.
مثنوی اظهار داشت: هماکنون یک دستگاه آمبولانس از مرکز استان به این شهرستان منتقل شده است و آمبولانس شهرستان به مرکز استان برای تعمیر منتقل شده است.
به گزارش ایرنا، مالخلیفه مرکز شهرستان فلارد در ۱۷۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.