به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای آبادان؛ سیدمحمد مکینیا گفت: در استان خوزستان حدود یکهزار مزرعه فعال در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان گرمآبی فعالیت میکنند که در این طرح، تمامی مراکز تکثیر بهصورت فعال و مزارع پرورشی به شکل مراقبت غیرفعال تحت پایش و نظارت بهداشتی قرار میگیرند.
وی با اشاره به تداوم بازدیدهای میدانی از مجتمعها و مزارع پرورش ماهی، افزود: این طرح با هدف شناسایی و کنترل بیماریهای ویروسی اخطارکردنی نظیر KHV (کویی هرپس ویروس) و SVC (ویروسی بهاره کپور ماهیان) و همچنین افزایش نظارتهای بهداشتی در مراکز تکثیر و پرورش، مشابه سالهای گذشته اجرا میشود.
مکینیا با بیان علائم بیماری KHV در ماهیان آلوده گفت: کاهش اشتها، شنای غیرعادی، فرورفتگی چشمها، تیرگی پوست و بالهها، افزایش تولید موکوس و نکروز آبششها از مهمترین نشانههای این بیماری است.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان خوزستان ادامه داد: رعایت اصول بهداشتی، قرنطینهای و دریافت مجوزهای لازم از دامپزشکی، همچنین تأمین بچهماهی از مراکز مجاز، از راههای اصلی پیشگیری از بیماریهای ویروسی در صنعت آبزیپروری است.
وی در پایان با تأکید بر همکاری پرورشدهندگان خاطرنشان کرد: در صورت بروز تلفات غیرعادی، لازم است مسئولان فنی و پرورشدهندگان بلافاصله مراتب را به ادارات دامپزشکی اطلاع دهند، چرا که عواملی نظیر دمای آب، سن ماهی، تراکم بالا و استرس ناشی از حملونقل میتوانند زمینهساز بروز بیماری KHV باشند.
خوزستان؛
آغاز طرح پایش بیماریهای ویروسی در مزارع پرورش ماهیان گرمآبی
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان ادارهکل دامپزشکی خوزستان از آغاز اجرای طرح پایش و مراقبت فعال و غیرفعال بیماریهای ویروسی در مراکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمآبی استان خبر داد.
صاحبخبر -
∎