شناسهٔ خبر: 72231639 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نخستین بانک نشاء مکانیزه در آستارا راه‌اندازی شد

آستارا - ایرنا - رئیس جهاد کشاورزی آستارا گفت:‌ نخستین بانک نشاء مکانیزه در بخش مرکزی این شهرستان اجرا و راه اندازی شد.

صاحب‌خبر -

فرامرز بنی خدمت بعد از ظهر سه شنبه در حاشیه انجام این پرورش نشاء مکانیزه در گفت و گو با ایرنا، اظهارکرد: بانک نشاء گفته شده در بخش مرکزی، روستای ویرمونی انجام شد؛ در روش پرورش نشاء مکانیزه ، نشاء درون جعبه های از پیش تعیین شده که مناسب استفاده از ماشین نشاء کار است آماده می شوند.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستارا ادامه داد: با توجه به هشدارها و پیش بینی های هواشناسی کشاورزان حتما بر اساس تقویم زراعی کشت و کار مزارع برنج را انجام دهند.

بنی خدمت از کشاورزان خواست هنگام خزانه گیری برای جلوگیری از خسارت از بذرهای سالم و گواهی شده استفاده کنند .

وی اعلام کرد: بیش از نیمی از ۶ هزار بهره بردار کشاورزی در آستارا شالیکار هستند که در سال گذشته از سه هزار و ۲۰۰ هکتار شالیزار این شهرستان حدود ۱۴ هزار تن شلتوک برنج بدست آمد.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را به لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقامی چون هاشمی، علی کاظمی، جمشیدجو، دم سیاه جزو رقم‌ های کیفی و ارقامی چون خزر، شیرودی، گیلانه، فجر، آنام جزو رقم‌های اصلاح شده است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود.

بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در استان انواع کیفی هاشمی و علی کاظمی بوده که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

شهرستان بندری آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربی‌ترین نقطه گیلان در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت همجوار با استان اردبیل و جمهوری آذربایجان است؛ این شهرستان سه مرز دریایی، ریلی و بزرگراهی و فضای مناسبی برای تجارت در منطقه دارد.