به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز نوزدهم فروردین ۱۴۰۴ تعدادی از مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان برای مطالبهگری و تسریع در ساخت خانههای جایگزین، مقابل ادارهکل راه و شهرسازی استان و معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان جمع شدند.
طرح ۳۳۶ خانه ویلایی جایگزین مسکن مهر ناایمن سمنان در سه مرحله مجزا در حال ساخت است که مرحله اول بیش از ۶۷ درصد، مرحله دوم ۴۰ درصد و مرحله سوم بیش از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان در پاسخ به دل نگرانیهای مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در زمینه سرعت اجرای طرح ساخت خانههای جایگزین، گفت: مالکان صبور باشند، طی نشستهایی که با مسوولان و دستگاههای اجرایی مختلف برگزار و دستورالعملهایی که مصوب شد، تا پایان فروردین ۱۴۰۴ زمانبندی تکمیل و تحویل خانهها برای دلگرمی آنان در محل کارگاه اطلاعرسانی میشود.
فرجالله ایلیات روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ساخت خانههای جایگزین خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان در سه مرحله با پیشرفت فیزیکیهای متفاوت در دست ساخت است و در دیدار با فرماندار سمنان، مقرر شد فرمانداری طی نشستی با مسوولان دستگاههای اجرایی، نسبت به تامین زیرساختها از جمله آب، برق و گاز اقدام کند.

بانکها مشکلی در پرداخت وام ندارند/ پیمانکار فعالتر شود
وی ادامه داد: طی همین هفته نشستی با بانکهای عامل صادرات، تجارت و مسکن سمنان برگزار شد و مشکلی در زمینه تزریق اعتبارات وجود ندارد. پیمانکار ملزم به فعالترکردن کارگاه ساختمانسازی شد و تمامی موافقتنامهها نیز تهیه و امضا و ریز برنامههای پیشرفت طرح ساخت خانههای جایگزین خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان تعیین شد.
وی اضافه کرد: هم اینک بانک مسکن تزریق اعتبار برای تکمیل طرح ساخت خانههای جایگزین را انجام میدهد و طی ۲ هفته آینده تا پایان فروردین ۱۴۰۴ اعتبارات بانک صادرات و تجارت نیز برای تسریع در اجرای این طرح تزریق میشود.
مالکان نگران پیشرفت طرح نباشند
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان گفت: با توجه به برنامهریزیهای انجام شده مشکلی در روند ساخت خانههای جایگزین قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر ناایمن سمنان وجود ندارد و انتظار میرود مالکان با صبوری همراهی کنند.
به گزارش ایرنا، ساخت ۲۱ بلوک ۱۶ واحدی و در مجموع ۳۳۶ واحد در قالب مسکن مهر طی سالهای ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ آغاز شد و مالکان آن از اردیبهشت ۱۳۹۲ از یک سو با دلخوریهایی از نحوه ساخت و تحویل و از سوی دیگر با رویای صاحبخانهشدن ساکن شدند، اما دیری نگذشت دیوارهای خانههای نوسازشان دهان گشود و اهمالکاری پیمانکار مطرح و پای دستگاه قضا به مساله باز شد؛ در نهایت، حکم بر مقاومسازی صادر شد، اما به دلیل آنچه تاخیر در مقاومسازی عنوان شده، کار به تخریب رسید.
شانزدهم مهر ۱۴۰۲ احمد وحیدی وزیر کشور وقت در واکنش به گزارش ناامنی مسکن مهر سمنان دستور داد این واحدها به سرعت تخلیه شود و از سازمان مدیریت بحران و معاونت عمرانی این وزارتخانه خواست تا به فوریت نسبت به پیگیری حقوقی و پاسخگو کردن سازندگان متخلف بخشی از مسکن مهر سمنان که فاقد ایمنی شناخته شده است، اقدام کنند.
پس از تایید و اتفاق نظر مراجع دارای صلاحیت بر تخریب ساختمانهای ناایمن مسکن مهر سمنان، با قید فوریت به منظور جلوگیری از تکرار حادثه متروپل در سمنان، بستههای حمایتی برای مالکان به منظور تخلیه درنظر گرفته و مقرر شد، زمین ۲۰۰ مترمربعی برای ساخت حداقل ۷۵ متر بنا به آنان واگذار شود و قرارداد واگذاری قانونی ۹۹ ساله زمین دریافت کنند.
مشوقها برای جایگزینی خانههای ناایمن
بنا به تصمیم مسوولان استان سمنان و با توجه به اینکه تعداد زیادی از مالکان خانههای ناایمن در قطعههای ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از قشر ضعیف اقتصادی بودند و با پیگیریهای ایرنا تصمیم بر این شد مشوقهای دلگرمکنندهای برای مالکان مشمول اجرای طرح جایگزینی خانههای ناایمن مسکن مهر سمنان درنظر گرفته شود.
طبق تصمیمگیریهای مسوولان مقرر شد فرم «ج» افراد سبز شود تا بتوانند پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال وام کمکهزینه ساخت دریافت کنند.
سبز بودن فرم «ج» متقاضی به این معنا که از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون از امکانات دولتی یا یارانهای بخش مسکن و زمین و وام مسکن استفاده نکرده باشد.
پرداخت سه میلیارد ریال وام ودیعه مسکن با تنفس ۲ ساله به هر یک از ساکنان ۲۱ بلوک ناایمن مسکن مهر سمنان برای تخلیه و اجاره خانه در مکانی دیگر، از دیگر اقدامها برای کمک به مالکان برای تخلیه خانههای ناایمن است.
چندی بعد مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان از سرعت لاکپشتی ساخت خانههای جایگزین ابراز گلایه کردند و از مسوولان عمل به وعدهها در اجرا و تکمیل طرح نور در زمان مقرر و نظارت بر کار پیمانکار را خواستار شدند.
دیری نگذشت خوشخبریهای افزایش وام کمبهره از ۷۰۰ میلیون به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، تشکیل شورای نظارتی برای بررسی نحوه هزینهکردها از سوی پیمانکار و تکمیل یکی از خانهها به عنوان نمونه و اطلاع مالکان از کیفیت و نوع مصالح، برای مالکان خانههای ناایمن قطعه ۲۳ و ۲۴ مسکن مهر سمنان اعلام شد.