به گزارش ایرنا و بنا بر تازهترین اظهارات مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی کشور، اصفهان، چهارمین مقصد گردشگران در نوروز امسال پس از شهرهای مشهد، شیراز و تهران بود. امسال ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در تعطیلات به مناطق مختلف کشور سفر کردند که سهم اصفهان ۲ میلیون و ۹۷۰ هزار و ۷۱۶ نفر بود که رشد حدود سه درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
به گفته مسوولان محلی نیز کلانشهر اصفهان و پس از آن شهرهای خور و بیابانک، کاشان و نایین به ترتیب بیشترین آمار اقامت مسافران نوروزی استان را به خود اختصاص دادند.
اقامت بیش از ۷۰۰ هزار گردشگر در کلانشهر اصفهان
بر اساس اعلام کمیته اسکان ستاد دائمی خدمات سفر اصفهان، از ۲۵ سال گذشته تا صبح پانزدهم فروردین امسال، ۷۵۷ هزار و ۶۱۲ گردشگر و مسافر نوروزی در این شهر اسکان داده شدند.
از این تعداد، ۱۱۵ هزار و ۷۰۶ نفر در هتلها و ۱۳ هزار و ۴۶۱ نفر در مهمانپذیرها اسکان یافتند و همچنین حدود ۱۸۲ هزار و ۴۰۲ نفر دیگر، مدارس و سایر فضاهای آموزشی و ۱۶۲ هزار و ۴۸۲ نفر منازل استیجاری را از طریق واحدهای صنفی مجاز برای اسکان خود برگزیدند.
۲۲۳ هزار و ۸۳۵ مسافر نوروزی نیز در ورزشگاهها و مراکز عمومی اقامت داشتند و همچنین ۱۵۶ هزار و ۲۹ مسافر در منازل بستگان خود و مهمانسراهای ادارات اسکان پیدا کردند و ۲۰ هزار و ۸۷۱ خودرو نیز در باغ فدک اصفهان پذیرش شدند.
افزایش بازدید از جاذبههای گردشگری و ابرسازههای تفریحی اصفهان
نوروز امسال ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جاذبههای گردشگری و اماکن تاریخی اصفهان بازدید کردند که در مقایسه با نوروز سال گذشته بیش از ۵۰ درصد افزایش نشان میدهد. کاشان نیز با ضریب ماندگاری گردشگر به میزان ۲.۷ روز بعنوان یکی از مقصدهای جذاب مسافران نوروزی بود.
فروش بلیت اماکن تاریخی، نوروز امسال نیز با رشد ۲۵ درصدی از ۵۵۳ هزار به ۶۹۳ هزار بلیت رسید.
بنا بر اعلام سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان، مجموعه جهانی «باغ فین» کاشان، مجموعه جهانی «باغ چهلستون»، «کاخ عالی قاپو»، مسجدهای «جامع عباسی» و «شیخ لطفالله»، پنج بنای پربازدید نوروز در استان اصفهان بودند.
میدان «نقش جهان» اصفهان نیز در بین اماکن بدون بلیت اصفهان در روزهای سوم، چهارم، یازدهم و دوازدهم فروردین، روزانه حدود یکصد هزار نفر بازدیدکننده داشت.
به گفته مسوولان، ابرسازههای تفریحی اصفهان نیز در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ میزبان بیش از ۴۱۶ هزار نفر بودند که نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد رشد داشتند. در این میان، بیشترین میزان استقبال با تعداد بیش از ۶۷ هزار نفر «شهر رویاها» بود.
در این اثنا، بیش از ۲۶۵ هزار نفر نیز به مجتمع گردشگری صُفه اصفهان وارد شدند و تلهکابین آن پذیرای بیش از ۳۵ هزار نفر، بولینگ آن با استقبال بیش از چهار هزار نفر، بیلیارد با استقبال بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر و بالاخره مجموعه «کوه نور» صفه با پذیرش نزدیک به ۱۵ هزار نفر، میزبان گردشگران نوروزی بودند.
مجموعه تلهسیژ «ناژوان» نیز میزبان بیش از ۲۸ هزار نفر از مسافران و گردشگران طبیعت دوست در اصفهان بوده است.
بازار پر رونق صنایع دستی در نوروزگاههای اصفهان
به گفته مسوولان امر، میزان فروش صنایع دستی استان در ایام نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۰ درصدی داشته و فروش این محصولات در فروشگاههای ثابت و نمایشگاههای موقت در بازه زمانی ۲۵ اسفند سال گذشته تا ۱۵ فروردین جاری بیش از یک هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال گزارش شده است.
کاهش حوادث و تلفات تصادفات جادهای در نوروز
آمار حوادث نوروزی اصفهان نیز نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. سازمان جمعیت هلال احمر اصفهان از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین امسال، در ۱۳۶ حادثه ترافیکی، یک حادثه زلزله و تعدادی حوادث صنعتی، کارگاهی، کوهستانی و نقص فنی خودرو مشارکت داشت.
۹۰ نیروی سازمان آتشنشانی اصفهان در ۲ شیفت کاری با استفاده از دستگاههای مدرن حرارتسنج، میزان گرمای چادرهای مسافران را نیز سنجش کردند تا اقامت نوروزی آنها بدون حادثه تلخ سپری شود.
در این میان، جانشین رییس پلیس راه اصفهان از کاهش ۳۰ درصدی وقوع تصادفات در محورهای مواصلاتی استان در ایام نوروز امسال خبر داده است.
سرهنگ عبدالرضا میرزایی در گفت و گو با ایرنا افزود: آمار تصادفات نوروز امسال نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشت و همراهی رانندگان در«پویش نه به تصادف»، اقدامات پلیس راه از جمله استقرار بیش از ۶۰ تیم نامحسوس در سطح محورهای استان و ایجاد ایستگاههای امنیت و سلامت با همکاری سایر دستگاهها، از دلایل آن محسوب میشود.
وی گفت: ترافیک جادههای استان اصفهان امسال در مجموع نسبت به سال گذشته ۲ درصد کاهش داشته است.
بنا بر اعلام اداره راهداری و حمل و نقل جادهای اصفهان، متوسط تردد روزانه در استان تا از ۲۳ اسفند تا روز سیزدهم فروردین جاری به ۹ هزار و ۶۸۴ تردد رسید.حدود ۴۰ درصد از ترددها در محورهای استان متعلق به وسایل نقلیه غیربومی بوده که خودروهای استانهای تهران، خراسان رضوی، فارس، چهارمحال بختیاری، خوزستان، مازندران و یزد، بیشترین تردد را به نصف جهان داشتند.
روزهای شلوغ ناوگان حمل و نقل عمومی اصفهان
اصفهان روز ۱۴ فروردین امسال در زمره مناطق دارای انباشت مسافر اعلام شد. بر اساس اعلام اداره کل فرودگاههای استان، میزان جابهجایی مسافران از طریق فرودگاه بینالمللی «شهید بهشتی» اصفهان در نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک و نیم درصد افزایش یافت که بیشترین تعداد پرواز در مسیرهای داخلی به ترتیب به شهرهای کیش، تهران و مشهد و بیشترین تعداد پرواز در مسیرهای خارجی به ترتیب به شهرهای نجف، استانبول و دُبی بود.
به گزارش سازمان پایانههای مسافربری شهرداری اصفهان، در مجموع ۳۳۹ هزار و ۶۹ مسافر از طریق ورودی و خروجی این پایانهها در سفرهای نوروزی ۱۴۰۴ تا پایان پانزدهم فروردین استفاده کردند.
ناوگان تاکسیرانی اصفهان نیز از ۲۶ اسفند سال گذشته تا ۱۲ فروردین جاری در قالب ۱۵ ایستگاه نوروزی مستقر در سطح شهر و با استفاده از خودروهای پیشرفته و برقی، ۱۶ هزار و ۱۶۳ سفر انجام داد.
به گفته مسوولان، نوروز امسال هیچ جایگاهی در استان بدلیل نبود سوخت تعطیل نشد و شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اصفهان اعلام کرد: مصرف بنزین در این استان در تعطیلات نوروز سال ۱۴۰۴ در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته هفت درصد افزایش یافته است.
بارشهای فرحزای بهاری در شهر گنبدهای فیروزهای
پاقدم بهار در بیشتر نقاط اصفهان با بارش زیبای باران و جاری شدن رودخانهها و چشمهها همراه بود؛ اگرچه با این وجود میزان بارشها در مقایسه با سال گذشته حدود ۳۲ درصد کاهش نشان میدهد اما این موضوع خرسندی مردمان این خطه را بدنبال داشت و آنها به فصل نیکوی اصفهان از برآمدن بهار بارانی چشم امید دوختهاند.
فیلم منضم مربوط به خروش رودخانه پلاسجان روز طبیعت در دشت «موغان» فریدن در ۱۴۰ کیلومتری غرب اصفهان است.
زایندهرود؛ این کهن رود اصفهان نیز امسال برخلاف نوروز سال گذشته و بدلیل کاهش حجم سد، دیرهنگام بازگشایی شد. این رودخانه پس از بارش های بهاری و بدنبال پیگیری استاندار و رایزنی وی با مقامات ملی، شامگاه سیزدهم فروردین با هدف بهرهمندی کشاورزان رهاسازی شد و تا ۱۰ روز جاریست، اگرچه هربار بازگشایی این زیست بوم منحصر بفرد فلات مرکزی ایران معنایی جز تبدیل شدن آن به کانال آبرسانی ندارد و این موضوع شادمانه همنشینی با این رودخانه را با بیم و امید درهم آمیخته است.
با این همه، آنچه نمیتوان از کنار آن بسادگی گذشت این است که زایندهرود در قلب ایران جاریست و همه گردشگران و مسافرانی که اصفهان را مقصد خود انتخاب میکنند با آن پیوندی دیرینه دارند.
اصفهان، پیشرو در شاخصهای سبز گردشگری
استاندار اصفهان در ایام نوروز از بیشتر شهرهای استان بطور سردزه بازدید کرد.به گفته وی و بر اساس گزارش اخیر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی، اصفهان بعنوان یکی از استانهای پیشروی کشور در کاهش تلفات جادهای و ارتقای کیفیت خدمات گردشگری شناخته شده است.
مهدی جمالینژاد افزود: برخلاف برخی استانها که با کاهش آمار مواجه بودند، اصفهان در شاخصهای سبز گردشگری شامل تردد، اقامت، بازدید و فروش بلیت رشد مثبت داشته است و در رتبهبندی ملی عملکردی ممتاز دارد.
بر اساس پیمایش کمیته آمار و ارزیابی ستاد دائمی خدمات سفر شهر اصفهان، ۳۳ درصد از گردشگران برای بار سوم یا بیشتر و ۴۶ درصد برای نخستین بار به این شهر آمدهاند. میانگین مدت اقامت گردشگران در اصفهان سه شب بود و بیشتر گردشگران از خودروهای شخصی خود برای سفر استفاده کردند.
طبق نظرسنجی انجام شده از سوی این ستاد در نوروز امسال، تابلوهای راهنمایی مسیر و برنامه کاربردی «اصفهان من» با ۹۵ درصد رضایت جزو مواردی است که بیشترین تأثیر مثبت را بر گردشگران داشته است، همچنین پاسخگویی ستادهای اسکان با ۹۲ درصد رضایت از دیگر خدماتی است که گردشگران در اصفهان از آن راضی بودند.
در بخش اجتماعی و فرهنگی، وضعیت نظم و امنیت عمومی با ۹۸ درصد ، برخورد مثبت شهروندان اصفهان با مسافران با ۹۶ درصد و برنامهها و رویدادهای فرهنگی با ۸۶ درصد رضایت از دیگر شاخصهایی است که ارزیابی مثبتی از سوی گردشگران دیار اصفهان داشت. در زمینه دسترسی به امکانات، ۹۵ درصد از گردشگران از محل اقامت خود و ۷۹ درصد نیز از روانبودن عبور و مرور ترافیک این خطه رضایت داشتند.
نظافت و زیباسازی فضاها و معابر با ۹۵ درصد، نظافت سرویسهای بهداشتی با ۹۴ درصد و خدمات پلیس راهور نیز با ۹۳ درصد رضایت، تأثیر مثبتی بر گردشگران خطه نصف جهان گذاشته است.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی(یکهزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبههای مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی یکی از قطبهای گردشگری ایران محسوب می شود.
«گردشگری»، «هوش مصنوعی» و «انرژیهای نوین»، سه محور کلیدی توسعه استان از سوی استاندار در نظر گرفته شده است. اصفهان بر اساس این هدفگذاری باید در دولت چهاردهم به استان سرآمد و شاخص کشور تبدیل شود.