به گزارش ایرنا، ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه هجدهم فروردین ۱۴۰۴ خبر گازگرفتگی در معدن «جواهر زغال» روستای مهماندویه در ۳۵ کیلومتری شمال شرقی شهر دامغان، به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات اهلال احمر استان و اورژانس سمنان اعلام شد.
پس از تلاش چندساعته پیکر بیجان هفت کارگر به نامهای مرتضی شکاری، احمد شکاری، مهدی گیلکی، هانی گیلکی(۳۵ ساله)، غلاحسین ابراهیمی (۲۰ ساله، اتباع خارجی)، مجتبی اکبری (۲۵ ساله، اتباع خارجی) و علی ابراهیمی (۲۵ ساله، اتباع خارجی) از معدن خارج شد.
تکرار حادثه دردناک جانباختن معدنچیان اینار در معدن «جواهر زغال» روستای مهماندویه دامغان و جانباختن هفت کارگر بر اثر گازگرفتگی موجب حزن و اندوه شد و برخی دستگاههای اجرایی و تشکلهای صنفی طی پیامهای تسلیت گفتند.
استاندار سمنان، تشکلهای صنفی و دانشگاه دامغان، در پیامهای ضمن همدردی با خانوادههای جانباختگان، از مسوولان ارتقای سطح ایمنی و فنی معادن به منظور پیشگیری از تکرار چنین حوادث تلخ و ناگوار را خواستار شدند.
تاکید بر بررسی دقیق ابعاد حادثه
محمدجواد کولیوند در پیامی گفته است: حادثه تلخ و تأسفبار در یکی از معادن شهرستان دامغان که منجر به جانباختن تعدادی از هماستانیهای عزیزمان شد، موجب اندوه عمیق و تأثر فراوان اینجانب و مجموعه مدیریت استان شد.
در بخشی دیگر از این پیام آمده است: ضمن ابراز همدردی صمیمانه با خانوادههای داغدیده و مردم شریف شهرستان دامغان، این ضایعه را تسلیت عرض میکنم و از درگاه خداوند متعال برای جانباختگان، رحمت و مغفرت و برای بازماندگان، صبر و شکیبایی مسالت دارم.
استاندار سمنان در بخش پایانی پیام خود آورده است: بررسی دقیق ابعاد حادثه در دستور کار مسئولان ذیربط قرار دارد و ضمن پیگیری موضوع، تمامی ظرفیتهای استان برای حمایت از خانوادههای متوفیان بسیج خواهد شد.
ضرورت توجه به ایمنی برای پیشگیری از تکرار حوادث معدن
خانه کارگر استان سمنان در پیامی با تسلیت به خانوادههای داغدار در پی حادثه اندوهبار معدن زغال سنگ مهماندویه دامغان و جان باختن شماری از کارگران شریف معدن، بر لزوم تلاش بیشتر برای ایمن سازی و ضرورت توجه ویژه به استانداردهای ایمنی معادن تاکید کرد.
در بخشی از متن این پیام آمده است: مراتب همدردی عمیق خود را به بازماندگان حادثه دلخراش معدن زغال سنگ مهماندویه دامغان و جامعه بزرگ معدنی کشور ابراز میداریم، این حادثه تلخ، بار دیگر اهمیت ایمنی در محیطهای کار و ضرورت توجه ویژه به استانداردهای ایمنی را یادآور میشود.
حادثه مشابهی که شهریور ۱۴۰۲ در شهرستان دامغان رخ داد، نشان از ضرورت بررسی جدی و همه جانبهی وضعیت ایمنی در معادن کشور دارد. امیدواریم با بررسی دقیق علل این حوادث و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، شاهد کاهش اینگونه حوادث ناگوار باشیم.
در بخش پایانی این پیان آمده است که امید میرود این قربانیان که جان خویش را در مسیر روزی حلال تقدیم کردند، در نعیم ابدی آرام گیرند. بی شک تلاش برای زندگی پاک و کسب روزی حلال مانند مجاهدت در راه خدا است، و ماجور به اجر شهیدان خواهد بود،در این ضایعه ازخداوند بزرگ برای بازماندگان صبر و اجر طلبم داریم.
آمادگی برای اتخاذ راهکارهای نوین علمی و فنی در کاهش حوادث
کارکنان دانشگاه دامغان نیز طی پیامی آوردهاند: با اندوهی عمیق، جان باختن تعدادی از کارگران شریف و زحمتکش معدن مهماندویه دامغان بر اثر حادثه دردناک گازگرفتگی را به خانوادههای داغدیده، جامعه کارگری و همه مردم میهن عزیزمان تسلیت عرض میکنیم.
در بخشی دیگر از این پیام آمده است: در این لحظات تلخ، با طلب رحمت و غفران الهی برای جانباختگان گرامی، خود را در غم بزرگ خانوادههای آنان شریک دانسته و از درگاه خداوند مهربان برای آنان آرامش و صبر مسالت داریم. امید است با نگاه جدیتر به ایمنی محیطهای کاری، دیگر شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.
این پیام تاکید دارد: دانشگاه دامغان در چارچوب مسوولیت اجتماعی و ارائه راهکارهای علمی و فنی مطابق آخرین پیشرفتها و فناوریهای روز دنیا، آماده همکاری نزدیک و ایفای نقش مسوولیتپذیرانه در ایمنسازی و پیشگیری تا حد ممکن از وقوع چنین اتفاقات غمبار است.