به گزارش ایرنا، محمدرضا رجایی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به سیاست شرکت ملی نفت ایران برای استفاده بهینه از تأسیسات پارس جنوبی و کاهش هزینههای غیرضروری، همزمان با برنامهریزی برای تسریع در توسعه و شروع بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی، تصمیم بر این گرفته شد تا با لولهگذاری ۱۵ کیلومتر خط لوله جدید دریایی و اتصال آن به خط لوله سکوی ۱۲C، گاز استحصال شده از سکوی ۱۱B به پالایشگاه خشکی منتقل شود.
وی اظهارکرد: همچنین به منظور اطمینان از سلامت کیفی این خط لوله برای انتقال ایمن و پایدار گاز، مقرر شد تا بازرسی غیرمخرب با روش توپکرانی هوشمند MFL+TFI در دستور کار قرار گیرد.
مجری طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با بیان اینکه شرکتهای متعددی برای انجام توپکرانی هوشمند مورد ارزیابی قرار گرفتند، ادامه داد: در نهایت پیمانکار این پروژه انتخاب و فرایند انعقاد قرارداد، مهندسی و تأمین کالاهای مورد نیاز انجام شد.
رجایی مدتزمان اجرای این عملیات را ۱۷ روز عنوان کرد و گفت: اجرای عملیات توپکرانی هوشمند خط لوله دریایی سکوی SPD۱۱B از یکم فروردینماه سال جاری آغاز شد و با راندن هشت عدد توپک در روز گذشته (هجدهم فروردینماه) با موفقیت به اتمام رسید که علاوه بر کیفیت قابل قبول و رعایت استانداردهای لازم، پیش از برنامه زمانبندی پیشبینی شده پایان یافت.
وی انجام موفقیتآمیز این عملیات در روزهای ابتدایی سال و تعطیلات نوروز را نتیجه همدلی و تلاش شبانهروزی و بیقفه تیمهای مختلف عملیاتی و حمایت مدیران ارشد دانست و بیان کرد: در این عملیات شرکتهای مختلفی از جمله شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما، مجتمع گاز پارس جنوبی، پتروپارس، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، شرکت بهرهبرداری و مدیریت پتروپارس آریا کیش، شرکت نیلسان کیش و غیره همکاری داشتند.
طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با هدف استخراج روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز در حال توسعه است.
در زمان حاضر نخستین سکوی فراساحلی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با هشت حلقه چاه تولیدی در مدار بهرهبرداری قرار دارد.