به گزارش ایرنا، فرهاد ذوقی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: از کل بهره برداران بخش کشاورزی استان تعداد ۵۰ هزار و ۶۷۰ بهرهبردار بهصورت غیرساکن انجام فعالیت می کنند.
وی با اشاره دبه فعالیت ۱۳ هزار و ۶۶ بهرهبردار زن در بخش کشاورزی استان، گفت: نتایج سرشماری عمومی کشاورزی در آبان سال ۱۴۰۳ نشان دهنده سطح پایین سواد تخصصی در بخش بهره برداران کشاورزی استان است؛ بهطوریکه فقط سه هزار و ۹۱۲ بهرهبردار دارای مدرک تحصیلی فوقدیپلم کشاورزی و بالاتر هستند.
ذوقی اعلام کرد: بر اساس نتایج سرشماری، ۱۷۳ هزار و ۹۸۴ بهره بردار بخش زراعی، ۱۳۷ هزار و ۸۷ بهرهبردار باغی ،۴۳۶ بهرهبردار کشت گلخانهای و هشت هزار و ۵۹۷ بهرهبردار پروش زنبورعسل در استان فعالیت می کنند که نسبت به سال ۱۳۹۳ تعداد بهرهبرداران کشت گلخانهای و پرورش زنبورعسل با افزایش روبرو بوده است.
وی اعلام کرد: مساحت اراضی زراعی و باغی استان بر اساس این سرشماری به ترتیب یک میلیون و ۱۹۵ هزار و ۱۱۴ و ۹۵ هزار و ۵۶۳ هکتار است که رتبه دوم کشور در اراضی زراعی و پنجم کشور در مساحت باغ و قلمستان را دارد.
وی با بیان اینکه ۷.۷۳ درصد از کل سطح کاشت گندم در کشور با جایگاه سومی مربوط به آذربایجان شرقی است، گفت: ۶۵ هزار و ۵۳۰ هکتار آن بهصورت کشت آبی و ۵۸۱ هزار و ۱۲۸ هکتار یعنی حدود ۹۰ درصد بهصورت دیم است.
وی ادامه داد: در توزیع شهرستانی بیشترین سطح اراضی کشاورزی استان در شهرستان میانه قرار دارد و شهرستان مراغه نیز بیشترین سطح اراضی باغ و قلمستان را داراست.
ذوقی گفت: نتایج سرشماری سال گذشته نشاندهنده وجود ۴۸ هزار و ۲۱۱ بهرهبردار دام سنگین و ۵۱ هزار و ۹۳۸ بهرهبردار دام سبک است که با ۲ میلیون و ۵۵۷ هزار و ۴۹۵ رأس دام سبک، ۴.۸۳ درصد از کل دام سبک در کشور به خود اختصاص داده است و با ۳۴۴ هزار و ۸۱۲ رأس دام سنگین، ۶.۲۹ درصد از کل دام سنگین کشور را شامل میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی افزود: در سطح شهرستانهای استان، بیشترین تعداد دام سنگین و سبک به ترتیب متعلق به شهرستانهای سراب و میانه است.
وی خاطرنشان کرد: از نکات قابلتوجه در این سرشماری افزایش نسبی تعداد بهرهبرداران در شهرستانهای واقع در حاشیه رود ارس نسبت به حاشیه دریاچه ارومیه در ۱۰ سال اخیر است.
ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان آذربایجانشرقی در آبان ماه سال ۱۴۰۳ با فرمان ریاست جمهوری همزمان با کل کشور در آذربایجان شرقی اجرا شد.