به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اردبیل و به نقل از روابط عمومی استانداری اردبیل: مسعود امامی یگانه در نشست با معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ضمن پیگیری مسائل آب و فاضلاب استان اردبیل، خواستار تخصیص اعتبار و تسریع در اجرای طرحهای آبرسانی در استان شد.
استاندار اردبیل با تاکید بر لزوم بهسازی و نوسازی کانالهای آبیاری دشت مغان، خواستار تخصیص هشت هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح پایاب سد خدا آفرین شد.
محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران هم در این نشست برای تسریع پروژههای یادشده و تخصیص اعتبار هشت هزار میلیارد ریالی برای طرح پایاب سد خدا آفرین قول مساعد داد.
طرح شبکه آبیاری و زهکشی خدا آفرین در قالب چهار ناحیه در دست اجراست و تاکنون عملیات اجرایی ناحیه عمرانی اول در سطح پنج هزار و ۵۰۰ هکتار، ناحیه عمرانی دوم در سطح ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار به اتمام رسیده و ناحیه عمرانی سوم در سطح ۱۱ هزار هکتار و ناحیه عمرانی چهارم هم در سطح ۱۰ هزار هکتار در دست اجرا است.
این طرح در مرز جمهوری آذربایجان در محدوده استانهای اردبیل و آذربایجان شرقی قرار دارد و بخش عمده اراضی آن در تراس فوقانی دشت مغان و در شرق درهرود واقع شده که دارای ۱۷۸ کیلومتر کانال اصلی، ۳۶۰ کیلومتر کانال درجه ۲ و ۴۲۰ کیلومتر آن زهکشی است که ۶۵ درصد آن در شهرستان بیلهسوار قرار دارد.
مساحت پایاب ناحیه عمرانی اول در قالب پنج هزار و ۵۰۰ هکتار مجهز به آبیاری قطرهای و ناحیه عمرانی دوم سد خدا آفرین هم ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ٨٠٠ هکتار آن مجهز به سامانه آبیاری قطرهای، ٦ هزار و ٥٠٠ هکتار مجهز به سامانه آبیاری به وسیله ماشینهای سنترپیوت و سه هزار و ٢٠٠ هکتار مزارع مابین سنترپیوتها مجهز به سامانه آبیاری کلاسیک ثابت با آبپاش متحرک است.