به گزارش خبرنگار ایرنا، همه ساله با رسیدن به اواخر فروردین ماه و زمان آغاز فصل کوچ عشایر از مناطق گرمسیری به سمت مناطق ییلاقی، شاهد حوادث مختلفی در جاده های استان کرمانشاه هستیم که متاسفانه موجب تلف شدن شماری از احشام عشایر براثر برخورد خودرو هستیم.
در این وضعیت هم رانندگان وسایل نقلیه در حال حرکت و هم مالکان احشام در هنگام جابجایی بایستی تمام جوانب ایمنی را باید رعایت کرده و مسوولان حرکت و هدایت احشام هم مانند رانندگان ملزم به رعایت قوانین ترافیکی هستند.
فرمانده پلیس راه استان کرمانشاه در این زمینه گفت: هر ساله در ابتدای فصل بهار عشایر مبادرت به جابجایی احشام خود به سمت مناطق ییلاقی می کنند که در برخی موارد متأسفانه بر اثر رعایت نشدن قوانین عبور و مرور و نکات ایمنی شاهد برخورد وسایل نقلیه با گله احشام هستیم.
سرهنگ عبدالحسین زارع با بیان اینکه هدایت کنندگان گله احشام عشایر به نوعی در حکم یک راننده محسوب می شوند افزود: هر سال در ابتدای فصل بهار عشایر مبادرت به جابجایی احشام خود می نمایند و در برخی موارد متأسفانه بر اثر رعایت نشدن نکات ایمنی شاهد برخورد وسایل نقلیه با گله احشام می باشیم.
وی ادامه داد: کسی که هدایت و حرکت دادن حیوانات به صورت تکی، گله و یا رمه را به عهده دارد راننده محسوب شده و ملزم به اجرای قوانین ترافیکی است.
عشایری که در حوادث مقصر باشند ملزم به جبران خسارت وارده هستند
فرمانده پلیس راه استان تاکید کرد: ضرورت دارد این اشخاص از حاشیه راه ها و دور از جریان ترافیک احشام خود را حرکت دهند و در صورت نیاز به عبور از عرض یا طول معابر، با احتیاط و با فاصله از پیچ ها و شیب ها و نقاط دارای میدان دید استفاده کنند.
سرهنگ زارع با بیان اینکه هدایت کنندگان نباید احشام خود را رها کرده و از نزدیک شدن آنان به جاده جلوگیری و از عبور دادن ناگهانی از معابر عبور باید جدا خودداری کنند افزود: این موارد در راه های روستایی که دارای عرض و امکانات و علایم کمتری است از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی یادآور شد: چنانچه محرز گردد مسوولان هدایت و حرکت احشام، قوانین ترافیکی را رعایت نکرده و در وقوع تصادف نقش داشته اند، برای آنان سهم تقصیر تعیین و به تناسب مسوولیت خود ملزم به جبران خسارات وارده خواهند بود.
سرهنگ زارع در مورد حرکت احشام در شب نیز گفت: برابر مقررات هر فردی که مسوول حرکت و هدایت حیوانات است، هنگام عبور از عرض یا طول تمام معابر در شب باید از علایم هشداری و اخطار دهنده مانند ( فانوس، چراغهای الکتریکی، دستانه یا راکت شبرنگ دار) استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، در سطح استان کرمانشاه بیش از ۱۴ هزار خانوار با جمعیت افزون بر ۷۴ هزار نفر در مناطق قشلاق و ییلاق مستقر هستند که چهار درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند و یک میلیون و ۳۷۰ هزار راس دام دارند.
عشایر استان در ۱۴ زیست بوم مانند منطقه اورامانات، منطقه گرمسیری قصرشیرین در قالب ۶۷۰ سامانه مراتع عرفی با حدود ۲۶ هزار و ۵۲۷ هکتار وسعت (مراتع عرفی، مراتعی است برای بهره بردای نسل اندر نسل در اختیار عشایر قرار گرفته است) ساکن هستند.