به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمد مکی نیا با اشاره به اینکه حدود یک هزار مزرعه تکثیر و پرورش ماهیان پرورشی گرمابی فعال در خوزستان وجود دارد، افزود: در این طرح همه مراکز تکثیر ماهیان گرمابی مورد پایش و مراقبت فعال و مزارع پرورشی زیرپوشش مراقبت غیرفعال قرار میگیرند.
وی گفت: عملیات میدانی بازدید از مزارع و مجتمعهای پرورش استان بطور مستمر انجام میشود.
مکی نیا ادامه داد: این طرح با هدف نظارت و ردیابی بیماریهای اخطار کردنی ماهیان گرمابی همچون بیماری KHV (کویی هرپس ویروس) و SVC (ویرومی بهاره کپور ماهیان) و تشدید کنترل بهداشتی مراکز تکثیر و پرورش آبزیان گرمابی خوزستان همچون سالهای قبل انجام خواهد شد.
وی گفت: ماهیان آلوده به ویروس KHV، کاهش اشتها، شنای غیرعادی، فرورفتگی چشمها و افزایش تولید موکوس روی پوست و بالهها، تیرگی رنگ و "نکروز آبشش ها" را نشان میدهند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان خوزستان در پایان عنوان کرد: رعایت اصول بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی، تامین بچه ماهی مورد نیاز از مراکز تکثیر مجاز و اخذ مجوزهای بهداشتی از سوی دامپزشکی یکی از مهمترین راههای کنترل و پیشگیری از بیماریهای آبزیان به ویژه بیماریهای ویروسی در صنعت پرورش آبزیان محسوب میشود.
وی در پایان گفت: از پرورش دهندگان و مسولین فنی بهداشتی در خواست کرد در صورت بروز هرگونه تلفات غیر عادی در ماهیان پرورشی سریعاً مراتب را به ادارات دامپزشکی شهرستان اطلاع رسانی نمایند.
همچنین شایان ذکر است، KHV یک بیماری ویروسی مختص ماهیان گرم آبی بوده و بطور طبیعی تنها از کپور معمولی و واریتههای آن مانند ماهی کویی گزارش شده و عوامل مهمی مانند درجه حرارت آب، حدت ویروس، سن ماهی و شرایط آن، میزان تراکم ماهی در استخر و عوامل استرس زا از قبیل حمل و نقل، تکثیر و کیفیت پائین آب میتوانند در بروز بیماری نقش داشته باشد.