به گزارش ایرنا، استان اردبیل که در گذشته از نظر اقتصادی تنها به بخش کشاورزی و بعدها به بخش گردشگری وابسته و معروف شده بود، در چند سال گذشته روند رو به رشدی را در بخش تولید و صنعت در پیش گرفته است.
بخش صنعت استان اردبیل که پیش از این در مقایسه سایر بخشها مانند خدمات نوپا و شکننده بود، به تدریج قدرت گرفته و در نقاط مختلف استان اردبیل ریشه دواند؛ به طوری که در سالهای اخیر شاهد احداث نخستین شهرک صنعتی بخش خصوصی نیز بودیم.
شرایط کنونی این بخش چنان است که در حال حاضر افزون بر یک هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی با اشتغال بیش از ۴۰ هزار نفر در نقاط مختلف استان اردبیل فعالیت دارند و بر اساس پیشبینی کارشناسان مربوطه، با اقدامها و برنامههای در دست اجرا این آمار در سال جاری بیش از پیش ارتقا خواهد یافت.
۲۸ پروژه صنعتی در انتظار تامین منابع و تکمیل است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با تشریح اقدامهای انجام شده در بخش صنعت و معدن استان اردبیل و ظرفیتهای این بخش برای جذب سرمایه و اشتغال آفرینی در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: با همدلی دستگاههای اجرایی و نهادهای نظارتی فضای مستعدی برای تحقق شعار سال در استان اردبیل ایجاد شده است و با تداوم این وضعیت امسال شاهد خبرهای خوبی از بخش صنعت خواهیم بود.
مسعود ایرانی اضافه کرد: تعدادی از پروژهها به عنوان پیشانی و سرفصل برنامههای ادارهکل صمت در سال جاری تعریف شده است و انتظار میرود با تکمیل و بهرهبرداری از آنها شاهد رونق تولید و اشتغال در استان اردبیل باشیم.
وی یادآورشد: ۲۸ پروژه با پیشرفت بالای ۶۰ درصد در حال حاضر در استان اردبیل وجود دارد و برای تکمیل و بهرهبرداری آنها ۱۰ همت منابع لازم است که در صورت تامین، شاهد اشتغال ۱۰ هزار نفر از جوانان استان در این واحدها خواهیم بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل احیای واحدهای راکد را از دیگر برنامههای اداره متبوع خود در سال جاری برشمرد و گفت: با سرمایهگذاری پنج هزار میلیارد ریال بخشی از این واحدها در سال جاری احیا خواهد شد و به چرخه تولید باز خواهد گشت.
وی افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی را از دیگر برنامههای ادارهکل صمت استان اردبیل عنوان کرد و گفت: امسال در زمینه راهاندازی سالنهای جدید در راستای افزایش ظرفیت واحدهای فعال هم خبرهای خوشی خواهیم داشت و در کنار آن دفتر سرمایهگذاری و تولید هم فرصتهای جدید را به سرمایهگذاران معرفی خواهد کرد.
۴۳۵ واحد صنعتی جدید وارد چرخه تولید میشود
ایرانی خاطرنشان کرد: علاوه بر این ۴۳۵ واحد تولیدی با پیشرفت فیزیکی کمتر از۶۰ درصد با سرمایهگذاری ۱۰۰ همت در استان وجود دارد که این واحدها هم به تدریج با تامین منابع مالی وارد چرخه تولید خواهند شد.
وی با بیان اینکه برای تولیدی و صنعتی کردن واحدهای دانشبنیان استان نیازمند یک همت منابع مالی هستیم، تصریح کرد: چشمانداز روشنی با ایجاد بازارهای جدید و توسعه صادرات برای واحدهای صنعتی و تولیدی استان ایجاد می شود که این امر هم نیازمند همراهی و مساعدت مسئولان استانی و کشوری است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به راهاندازی برخی واحدهای تولیدی و صنعتی در استان گفت: استان اردبیل جزو تولیدکنندگان دستگاههای لودر و بیل مکانیکی است و تا کنون ۱۰۰ دستگاه تولید و تحویل شده و برای امسال ۳۰۰ دستگاه ظرفیتسازی شده است و پیگیر تعمیق و تقویت داخلیسازی این دستگاهها هستیم.
وی یادآورشد: علاوه بر این در مجموعهای به مساحت ۶۰ هکتار با اشتغالزایی ۸۵۰ نفر، تولید کشندههای کامیون فعال شده است که این مجموعه هم ظرفیت افزایش اشتغال به ۲ هزار نفر را دارد و تولیدات آن قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی است.
سبلان پارچه با تمام توان وارد عرصه تولید میشود
ایرانی با اشاره به آخرین وضعیت مجموعه سبلان پارچه اظهار کرد: اواخر سال گذشته این مجموعه تعیین تکلیف شد و یک شرکت توانمند تولیت آن را برعهده گرفت و امسال این شرکت در نظر دارد با تمام ظرفیت وارد عرصه تولید شود.
به گفته این مسئول، در حال حاضر ۹۵۰ نفر در کارخانه سبلان پارچه مشغول به کار هستند و با فعالسازی همه بخشهای آن امکان افزایش اشتغال تا سه هزار و ۵۰۰ نفر نیز وجود دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اضافه کرد: همچنین برای تولید ۲ هزار دستگاه مینیبوس و اتوبوس قراردادی به امضا رسیده است که تولیدات آن به شهرداریها و دستگاههای ذیربط تحویل خواهد شد.
وی با اشاره به پیشرفت ۷۵ درصدی کارخانه تولید آهن اسفنجی اظهار کرد: با کمک استاندار و پیگیریهای انجام شده، سه همت برای این واحد صنعتی تسهیلات در نظر گرفته شده است و امیدواریم این پروژه ملی امسال به مرحله بهرهبرداری و تولید برسد.
ایرانی تکمیل زنجیرههای آهن و فولاد و مقاطع آهنی و فولادی را از دیگر برنامههای پیشرو در بخش صنعت استان اردبیل برشمرد و افزود: علاوه بر این کارخانه تولید پروفیل آلومینیوم هم در مرحله راهاندازی است که با بهرهبرداری از آن، اردبیل به یکی از قطبهای تولید این محصول تبدیل خواهد شد.
وی همچنین گفت: راهاندازی کارخانه تولید لوازم خانگی و ظروف اوپال و کریستال از یگر برنامههای بخش صنعت استان اردبیل است.
بخش خصوصی ۲ شهرک جدید راهاندازی میکند
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل عنوان کرد: بخش خصوصی با راهاندازی ۲ شهرک در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار وارد عرصه تولید این لوازم خواهد شد که ظرفیتهای بسیار خوبی برای اشتغالزایی در سطح استان دارد و از امیدهای راهیابی به باشگاه هزارتاییها است.
وی با اشاره به تولید اییپیسی پالایشگاهی برای نخستین بار در سال گذشته بیان کرد: این شرکت که قرارداد قابل توجهی به ارزش ۱۵۰ میلیون یورو با پتروشیمی خلیج فارس امضا کرده است، بیشتر تجهیزات را خود طراحی و اجرا میکند و اکنون نیز ۲ کارخانه به هشت کارخانه تبدیل شده و ماشینآلات آن در حال نصب و راهاندازی است.
ایرانی عنوان کرد: تولید کاغذ از ضایعات کشاورزی و راهاندازی خطوط جدید تولید امدیاف از دیگر اقدامهای بخش صنعت استان اردبیل است که در این بخش هم ظرفیتهای بسیار خوبی برای افزایش اشتغال و ثروتآفرینی برای استان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: ۱۵ مجموعه تولیدی و صنعتی در استان اردبیل نامزد ورود به جمع واحدهای با اشتغالزایی بیش از یک هزار نفر هستند و سه واحد امسال به طور حتم وارد باشگاه هزارتاییها خواهند شد.
تحقق برنامهها به اشتغال پنج هزار نفر منجر میشود
به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در صورت تحقق برنامههای پیشبینی شده در بخش صنعت امسال شاهد اشتغال پنج هزار نفر خواهیم بود که در این زمینه بازاریابی و ایجاد بازارهای جدید بسیار حائز اهمیت بوده و لازم است زیرساختهای مرتبط از جمله در بخش حمل و نقل، گمرک و پایانههای صادراتی تکمیل شود و در اختیار بخش تولید قرار بگیرد.
وی همچنین به فعالیتها و اقدامهای انجام شده در بخش معدن استان اردبیل اشاره داشت و اظهار کرد: با رویکرد جدیدی که در ۲ سال گذشته در استان وجود داشت، در حال راهاندازی معادن پلی متال در استان نیز هستیم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل افزود: در این راستا سال گذشته گواهی کشف ۳۷۰ میلیون تن مس ثبت شد و حدود چهار ماه است که عملیات باطلهبرداری آن به اتمام رسیده است و کارخانه تغلیظ و فراوری آن هم اشتغال بالای ۴۰۰ نفر خواهد داشت.
وی از مدیران دستگاههای اجرایی خواست با همدلی و همافزایی زمینه تحقق شعار سال را فراهم کنند و طوری نباشد که بخش خصوصی با مشاهده فقدان هماهنگی بین بخشی در استان اردبیل از سرمایهگذاری منصرف شود.