شناسهٔ خبر: 72180379 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

تنها طرفدار افزایش تنش با ایران در مقطع کنونی، رژیم‌صهیونیستی است / ترامپ علاقه‌ای به جنگ ندارد

با روی کار آمدن دونالد ترامپ، سیر تحولات میان ایران و آمریکا روند عجیب و غریبی به خود گرفته است.

صاحب‌خبر -

رئیس جمهور ایالات متحده به عنوان متهم اصلی بی‌اثر شدن برجام به دلیل خروج یک‌طرفه و غیرقانونی از این توافق‌نامه، با بازگشت خود به کاخ سفید لطف کرده و دو مسیر پیش روی جمهوری اسلامی گذاشته؛ مذاکره یا بمباران!در ادامه با وجود رد و بدل شدن نامه میان دو پایتخت، گسیل گسترده تجهیزات نظامی از سوی آمریکا به پایگاه دیه‌گو گارسیا واکنش تند تهران را به دنبال داشته است.
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود در عید فطر به صراحت اعلام کردند دشمن در صورت انجام هر گونه اقدام خصمانه باید منتظر دریافت سیلی سخت باشد. همزمان ایران با وجود عدم تمایل به انجام مذاکره مستقیم اما گفت‌وگوی غیرمستقیم با آمریکا را با هدف مدیریت تنش رد نکرده است. در این میان عامل اثرگذاری که بر دامنه نزاع افزوده، تقلای رژیم صهیونیستی برای کشاندن پای ایالات متحده به رویارویی مستقیم با جمهوری اسلامی است. اکنون وجود عناصر و عوامل متعدد بر فضای غبارآلود افزوده و آینده مناسبات میان تهران و واشنگتن را در ابهام قرار داده که بررسی آن خالی از لطف نیست.

حسن بهشتی‌پور حسن بهشتی‌پور، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی


ترامپ علاقه به جنگ ندارد
دکتر حسن بهشتی‌پور، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در ارزیابی چشم‌انداز مناسبات میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا معتقد است: تحولات وابسته به مذاکرات مستقیم و غیرمستقیمی است که جریان دارد؛ کنش تهران در قبال مذاکره با دولت فعلی آمریکا و نوع واکنش واشنگتن عامل اصلی تعیین وضعیت فعلی است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در مقطع کنونی به جای مذاکره مستقیم، واسطه‌‎ای همچون سلطنت عمان را برای انتقال پیام انتخاب کرده، ادامه داد: آینده مناسبات به نوع تعامل دو طرف بستگی دارد. البته وقتی مستقیماً گفت‌وگویی میان دیپلمات‌های طرفین انجام شود، فهم طرفین از حرف‌ها و یا زبان بدن و صحبت‌های مقامات مشخص می‌شود و این موضوع به درک و فهم بهتر متقابل بین طرفین منتج شده و روند کار سریع‌تر پیش می‌رود.
تنها طرفدار سرسخت افزایش تنش با ایران در مقطع کنونی، رژیم زخم خورده صهیونیستی است. اینکه تحرکات خصمانه تل‌آویو علیه تهران تا کجا می‌تواند ادامه یابد و آیا احتمال حمله یک‌طرفه رژیم به تأسیسات هسته‌ای ایران وجود دارد؟ اکنون پرسشی مهم است.
این تحلیلگر با اشاره به تلاش رژیم صهیونیستی برای کشاندن پای ایالات متحده به رویارویی مستقیم با جمهوری اسلامی توضیح داد: شخص رئیس جمهور فعلی آمریکا نشان داده است علاقه‌ای به جنگ ندارد؛ او پیش‌تر در دوره اول ریاست جمهوری‌اش سیاست‎های جنگ‌طلبانه رؤسای جمهور پیشین همچون جورج بوش را بابت لشکرکشی به غرب آسیا مورد نکوهش قرار ‌داد. هزینه‌کرد ۷ تریلیون دلاری ایالات متحده در جنگ‌های خاورمیانه بدون دستاوردی مشخص یکی از مواردی بود که ترامپ نسبت به آن انتقاد داشت. با این حال باید توجه داشت جناح طرفدار اسرائیل در آمریکا و مقامات تندرو رژیم صهیونیستی به ویژه شخص بنیامین نتانیاهو تمایل زیادی برای جنگ و بحران‌آفرینی علیه ایران دارند.
بهشتی‌پور در پایان با بیان اینکه در این محیط احتمال هر سناریویی برای روابط میان تهران و واشنگتن وجود دارد، تصریح کرد: اینکه در فضای درونی کشورمان به تهدیدهای ترامپ آب و تاب بدهند درست نیست. البته رژیم صهیونیستی بدش نمی‌آید حتی به تنهایی اقدامی علیه تأسیسات هسته‌ای ما انجام دهد که در مقابل باید منتظر دریافت پاسخ نظامی کوبنده ایران باشد.

خبرنگار: حمید اسدی