شناسهٔ خبر: 72179940 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

هفت هزار و ۷۲۱ دلیل برای لبخند دوباره؛ خون‌های نیکوکاران سیستان و بلوچستان جان بخشید

زاهدان - ایرنا - پویش اهدای خون "از برف تا شکوفه" در سیستان و بلوچستان با مشارکت بی سابقه مردم این منطقه به ویژه در ایام نیمه شعبان و نوروز به پایان رسید، در این پویش هفت هزار و ۷۲۱ نفر از شهروندان استان خون خود را اهدا کردند تا جان هزاران نیازمند را نجات دهند و فرهنگ اهدای خون را در میان مردم استان ترویج کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، پویش اهدای خون "از برف تا شکوفه"، که به مناسبت اعیاد نیمه شعبان تا نوروز در سیستان و بلوچستان برگزار شد، با استقبال چشمگیری از سوی مردم این استان روبه‌رو شد. در این پویش، هفت هزار و ۷۲۱ نفر از اهالی سیستان و بلوچستان با اهدای خون خود، نشان دادند که در ایام بهار و شادی‌های نوروزی، همچنان دغدغه کمک به هم‌نوعان خود را دارند.

این پویش در مناطق مختلف استان، از شهرهای بزرگ مانند زاهدان، چابهار، ایرانشهر تا روستاهای دورافتاده، با برپایی ایستگاه‌های ثابت و سیار خونگیری برگزار شد؛ تلاش‌های شبانه‌روزی داوطلبان، نهادهای مذهبی و فرهنگی، رسانه‌ها و گروه‌های خیریه، به موفقیت این پویش کمک شایانی کرد.

هدف این پویش، علاوه بر تأمین نیازهای ضروری خون در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، ترویج فرهنگ اهدای خون و تقویت همبستگی اجتماعی در سیستان و بلوچستان بود این مشارکت چشمگیر نه تنها جان هزاران بیمار نیازمند را نجات داد، بلکه باعث شد تا همبستگی، نوع‌دوستی و هم‌دلی در میان مردم استان به اوج برسد.

هفت هزار و ۲۰۰ واحد خون و فرآورده‌ در هر ماه برای مصرف بیماران تالاسمی سیستان و بلوچستان نیاز است

در کنار اهدای خون، برنامه‌های فرهنگی و هنری مختلفی به مناسبت این پویش در ایام نوروز و نیمه شعبان برگزار شود که مردم را برای مشارکت در این حرکت انسان‌دوستانه تشویق کرد؛ این حرکت بی‌نظیر همچنان به عنوان یک الگوی موفق در گسترش فرهنگ اهدای خون و کمک به نیازمندان در سراسر کشور مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وجود سه هزار و ۶۴۶ بیمار تلاسمی ماژور و یک‌هزار و ۳۹۵ بیمار هموفیلی و همچنین اختصاص رتبه دوم آمار تصادفات به سیستان و بلوچستان باعث شده که نیاز به خون برای بیماران و مراکز درمانی، مستمر و همیشگی باشد.

میانگین مراجعه برای اهدای خون در سیستان و بلوچستان روزانه حدود ۲۰۰ نفر است، که همه این افراد موفق به اهدای خون نمی‌شوند اما اگر از امروز هر فرد اهداکننده مشوق یک فرد دیگر از نزدیکان و دوستان خود برای اهدای خون شود انتظار می‌رود مراجعه در طول روز به ۴۰۰ نفر نیز برسد که قطعا نیاز استان به دریافت خون از شبکه ملی مرتفع خواهد کرد.

هفت هزار و ۷۲۱ دلیل برای لبخند دوباره؛ خون‌های نیکوکاران سیستان و بلوچستان جان بخشید

پویش از برف تا شکوفه؛ یک حرکت بزرگ انسانی

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در جریان پویش اهدای خون «از برف تا شکوفه» که از ۲۶ بهمن‌ماه هم‌زمان با سالروز ولادت حضرت مهدی (عج) آغاز و تا نیمه اول فروردین ۱۴۰۴، مصادف با عید سعید فطر ادامه داشت، ۹ هزار و ۹۶۲ نفر از مردم نوع‌دوست استان به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کردند.

ابولحسن صفدری بیان کرد: از این تعداد، هفت هزار و ۷۲۱ نفر موفق به اهدای خون شدند و سهم خود را در نجات جان بیماران و کمک به تأمین خون مورد نیاز مراکز درمانی ایفا کردند.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان عنوان کرد: پویش «از برف تا شکوفه» با هدف فرهنگ‌سازی، ترویج اهدای خون مستمر و تأمین خون سالم در ایام پایانی سال و تعطیلات نوروزی برگزار شد و با استقبال گسترده مردم همراه بود.

وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم در این پویش قابل‌تقدیر است و تأثیر زیادی در افزایش ذخایر خون در سیستان و بلوچستان داشت افزود: در این مدت، خون‌های اهدایی به مراکز درمانی استان ارسال شد و کمک بزرگی به بیمارانی که نیاز فوری به انتقال خون داشتند، شد اما همچنان برای تامین نیازهای طولانی‌مدت و در مواقع بحران، به مشارکت مستمر مردم نیاز داریم.

به گفته صفدری سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط جغرافیایی و پراکندگی جمعیتی، همیشه با مشکل کمبود خون مواجه است که در روزهای خاص مانند تعطیلات نوروز و ایام مذهبی، به دلیل کاهش موقتی حضور مردم در ایستگاه‌های اهدای خون، ذخایر خون کاهش می‌یابد که همین موضوع ما را به تلاش‌های بیشتر برای جلب مشارکت مردم نیازمند می‌کند.

بیشتر بخوانید:

فیلم | کاهش ذخیره خون در سیستان و بلوچستان؛ شهروندان برای اهدای خون مساعدت کنند

اهدا کنندگان متشکریم؛ نمایش همدردی به‌ سبک سیستان و بلوچستان

بحران خون در سیستان و بلوچستان؛ روزه‌داری مانع اهدای خون نیست

هفت هزار و ۷۲۱ دلیل برای لبخند دوباره؛ خون‌های نیکوکاران سیستان و بلوچستان جان بخشید

کاهش ذخایر خون نسبت به نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ذخایر خون سیستان و بلوچستان کمی نسبت به نیازهای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کاهش یافته، که برای تأمین مداوم نیازها، نیازمند همکاری و مشارکت بیشتر مردم هستیم.

مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان بیان کرد: در کنار پویش‌های بزرگ و فراگیر مانند «از برف تا شکوفه»، ما برنامه‌های مداومی برای افزایش آگاهی عمومی و دعوت از افراد برای اهدای خون داریم ایستگاه‌های سیار در مناطق دورافتاده و روستاها فعال می‌شوند تا افرادی که امکان مراجعه به مراکز ثابت را ندارند، بتوانند خون اهدا کنند همچنین، همکاری با نهادهای مذهبی و فرهنگی و دانشگاه‌ها به ویژه در روزهای خاص، به ما کمک می‌کند تا به جمع‌آوری خون بیشتر ادامه دهیم.

خایر خون سیستان و بلوچستان کمی نسبت به نیازهای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کاهش یافته، که برای تأمین مداوم نیازها، نیازمند همکاری و مشارکت بیشتر مردم هستیم

وی از مردم سیستان و بلوچستان خواست که اهدای خون را به یک عادت مستمر تبدیل کنند چرا که حضور آنها نه تنها به نجات جان بسیاری کمک می‌کند و به تقویت فرهنگ نوع‌دوستی در استان دامن می‌زند.

صفدری با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ با مجموع ۷۹ هزار و ۸۹۴ اهدای خون در استان به پایان رسیده است تصریح کرد: از این تعداد ۷۲ هزار و ۷۵۳ نفر آقا و هفت هزار و ۱۴۱ خانم موفق به اهدای خون شدند.

به گزارش ایرنا، با اهدای یک واحد خون می‌توان جان سه نفر را نجات داد؛ از یک واحد خون، گلبول خون فشرده گرفته می‌شود که در جراحی‌ها کاربرد دارد. پس از آن پلاکت گرفته می‌شود که به مصرف بیماران سرطانی می‌رسد. پلاسمای خون نیز در بیماران کبدی و سوختگی استفاده می‌شود.

هر واحد خون اهدایی حدود ۴۵۰ میلی لیتر و معادل فقط ۱۰ درصد حجم کل خون بدن است. پلاسما و گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها، ظرف مدت چند روز به طور طبیعی توسط سیستم خون ساز بدن جایگزین می‌شوند و بدن با افزایش جذب آهن از دستگاه گوارش، آهن از دست رفته را به مرور و طی حدود یک ماه جایگزین خواهد کرد؛ بنابراین گلبول‌های قرمز خون حداکثر در سه تا چهار هفته در بدن بازسازی می‌شود.

شرایط اهدای خون برای افراد بین۱۸ تا ۶۵ سال با حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم است که سابقه بیماری خاص نداشته باشند البته تمامی اهداکنندگان مورد معاینات پزشکی قرار می‌گیرند و پس از تاییدخونگیری می‌شود.