مهدی بقایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به هرس درختان توت و اهمیت آن در حفظ نظم شهری و ایمنی معابر اظهار کرد: در فصل بهار و تابستان، درختان بهویژه درختان توت بسیار پربار میشوند و این موضوع ضرورت اجرای هرس پولارد (هرس جوانسازی) را مشخص میکند.
وی افزود: این نوع هرس بهویژه درختان توت را در فصول خاصی از سال به رشد کنترلشدهتری هدایت میکند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با اشاره به مقایسه درختان توتی که هرس پولارد شدهاند با درختانی که بدون هرس باقی ماندهاند، تاکید کرد: ممکن است در نگاه اول برخی تصور کنند که این کار تأثیر مثبتی ندارد، اما تجربه نشان داده که هرس صحیح موجب رشد متعادلتر درختان و کاهش مشکلات ناشی از ریزش میوههای توت میشود؛ برای مثال در شهرهای شمالی کشور، درختان توت سالانه دو بار هرس پولارد میشوند، زیرا رشد سریع و گسترده آنها نیاز به کنترل مداوم دارد.
بقایی با تأکید بر اینکه در سالهای گذشته درباره این اقدام مباحث و گفتوگوهای مختلفی مطرح شده است، گفت: اجرای این هرس نهتنها به کنترل رشد درختان کمک میکند، بلکه مشکلاتی همچون ریزش میوهها، آلودگی محیطی، چسبندگی زمین، افزایش احتمال تصادفات و مشکلاتی که برخی شهروندان در هنگام خوردن توتهای ریختهشده تجربه میکنند را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: در مدیریت شهری همیشه به دنبال راهکارهای جایگزین بودهایم، اما در حال حاضر اجرای این هرس بهترین گزینه برای حفظ آرامش و بهداشت عمومی شهر است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به تجربیات دو سال اخیر، مشخص شده که اجرای هرس پولارد درختان تأثیر مثبتی بر بهداشت و ایمنی شهری داشته و توانسته است نظم بیشتری را در معابر عمومی ایجاد کند، در نتیجه این اقدام در سالهای آتی نیز با برنامهریزی دقیق ادامه خواهد یافت تا ضمن حفظ سلامت درختان، شرایط مطلوبتری برای شهروندان فراهم شود.