به گزارش ایرنا، برداشت محصول توت فرنگی در مازندران همه ساله از نیمه دوم فروردین آغاز میشود و تا پایان خرداد ادامه می یابد و طبق بررسی های صورت گرفته قیمت توت فرنگی نوبرانه در بازار استان اکنون هر کیلو یک میلیون و ۷۰۰ هزار ریال تا ۲ میلیون ریال است.
معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی مازندران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که امسال سطح زیر کشت توتفرنگی در استان با افزایش ۱۰۰ هکتاری نسبت به سال گذشته به یکهزار و ۷۰۰ هکتار رسیده است، گفت: به دلیل قیمت مناسب این میوه پرطرفدار بهاره به عنوان نخسیتن میوه فصل، کشاورزان با تغییر نوع کشت از سیفی جات به کشت توت فرنگی روی آوردند.
حسین مولایی با توضیح این نکته که روش کشت تونل پلاستیکی خطر سرمازدگی به کشت توت فرنگی را به مراتب کم می کند، افزود: از طرفی با این روش مقدار تولید زودرس و نوبرانه امسال به مراتب بیشتر شده است.
وی پیش بینی کرد: امسال مقدار تولید توت فرنگی به ۲۰ هزار تن برسد که نسبت به سال گذشته ۲ تن بیشتر است، اظهار کرد: البته طبق تجربه سال های گذشته قیمت این میوه از اواسط اردیبهشت با افزایش عرضه به صورت محسوسی نسب به قیمت فعلی پایین می آید.
این کارشناس باغبانی مازندران تعداد بهره برداران توت فرنگی در مازندران را چهارهزار نفر عنوان کرد و گفت: تغییر کشت از سنتی به روش های نوین سبب شد تا با استفاده از عملیات تقویت خاک، پوشش پلاستیک روی زمین و اصلاح بذر در ۹۵ درصد مزارع، علاوه بر افزایش میزان تولید و زودرس کردن برداشت، کیفیت تولید نیز بالا برود.
وی بالا رفتن کیفیت تولید و ماندگاری طولانی محصول توت فرنگی را از مزایا کشت نوین برشمرد و اظهار داشت: ، بابلسر، جویبار و آمل بیشترین سطح زیر کشت توت فرنگی استان مازندران را دارند.
توت فرنگی میوه ای است که هر چه بیشتر نور آفتاب دریافت کند، رنگش قرمزتر، مزهای شیرینتر، کیفیتش بیشتر و خوش طعم تر می شود.
از یک بوته توتفرنگی تا سه مرحله برداشت میشود و متوسط برداشت توت فرنگی در هر هکتار ۱۰ تن است.