شناسهٔ خبر: 72161135 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استان مرکزی؛ پیشتاز در احیای واحدهای تولیدی راکد

اراک - ایرنا - مسئولان استان مرکزی با اتخاذ راهکارهای نوین و حمایت‌های ویژه از سرمایه‌گذاران در سالی که گذشت بسیاری از واحدهای تولیدی را که به دلایل مختلف تعطیل یا نیمه تعطیل شده بودند، به چرخه تولید بازگرداندند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، این استان همچنان با هدف رونق تولید و افزایش اشتغال، پروژه‌های مختلفی را برای بازگرداندن واحدهای غیرفعال به چرخه اقتصاد در دست اقدام دارد.

در سال‌های اخیر صنایع و واحدهای تولیدی متعددی در بخش‌های مختلف صنعت، جهاد کشاورزی، تولیدی‌، غذایی و بسیاری دیگر به دلایل مختلف از فعالیت باز ایستادند یا به اجبار بخشی از ظرفیت خود را تعطیل کردند که همه این‌ها خاموش شدن چراغ رونق تعداد زندگی قابل توجهی از کارگران و خانواده‌های آن‌ها شد.

استان مرکزی نیز از این قضیه مستثنی نبود و در بخش‌های مختلف واحدهای متعددی با این وضعیت مواجه شدند که در کنار بی‌کاری کارگران، از بین رفتن سرمایه فردی که با تلاش بسیار و عبور از موانع متعدد واحدی را راه‌اندازی کرده بودند را شاهد بودیم.

بی‌انگیزگی و ترویج این تفکر که پرداختن به ایجاد اشتغال کاری بیهوده و هدر رفت سرمایه خواهد بود را می‌توان مهم‌ترین تاثیر منفی این چرخه بر جامعه و به عنوان سمی مهلک برای رونق تولید و ایجاد اشتغال تلقی نمود.

احیای واحدهای تولیدی راکد به عنوان یکی از ملزومات توسعه اقتصادی، نقشی حیاتی در رشد و پویایی صنایع کشور ایفا می‌کند. در این راستا، استان مرکزی با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و منابع موجود، گام‌های مؤثری در جهت بازگرداندن واحدهای تولیدی به چرخه فعالیت برداشت و این استان با توجه به وجود زیرساخت‌های مناسب و نیروی کار متخصص، توانسته است تا با استفاده از تسهیلات مالی و صدور مجوزهای لازم، اکوسیستم مناسبی برای حمایت از صنایع به وجود آورد.

استان مرکزی؛ پیشتاز در احیای واحدهای تولیدی راکد

۳۸ طرح راکد بخش کشاورزی استان مرکزی احیا شد

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۳۰۱ طرح‌ راکد بخش کشاورزی این استان در ابتدای سال ۱۴۰۳ وجود داشت که احیای آنها نیازمند ۱۱ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال بود.

حمیدرضا کتان‌فروش افزود: احیای این تعداد طرح موجب حفظ و ایجاد ۹۵۴ اشتغال در بخش کشاورزی استان مرکزی می‌شود.

وی بیان کرد: از این تعداد، ۳۸ طرح در سال ۱۴۰۳ با صرف اعتباری بالغ بر سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال و ایجاد ۲۲۵ فرصت شغلی احیا شد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: هم‌اکنون ۴۱۱ طرح نیمه‌تمام در بخش کشاورزی این استان وجود دارد که برای تکمیل و بهره‌برداری از آنها ۱۵ هزار و ۵۸۷ میلیارد ریال سرمایه نیاز است.

کتان‌فروش اظهار کرد: احیای کامل این واحدها زمینه اشتغال هفت هزار و ۸۶ نفر را در استان مرکزی فراهم می‌سازد.

وی تاکید کرد: کمک به احیای واحدهای راکد بخش کشاورزی با جدیت در سال جدید دنبال می‌شود.

استان مرکزی؛ پیشتاز در احیای واحدهای تولیدی راکد

۶۲ واحد صنعتی راکد بخش صنعت استان مرکزی احیا شد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ۶۲ واحد راکد صنعتی این استان در سال گذشته احیاد و مجدد فعال شد.

علی جودکی افزود: هم‌اکنون ۲۵۱ واحد صنعتی راکد در استان مرکزی وجود دارد که ۳۰ درصد آنها نیازمند نوسازی کامل هستند، یعنی باید سرمایه‌گذاری جدید صورت گیرد و خطوط قدیمی به‌روز شود.

وی بیان کرد: راکد بودن واحدهای صنعتی دلایل متعددی دارند که در برخی از آنها سرمایه‌گذار توان ادامه نداشته، برخی مشکلات حقوقی بین خودشان یا با دستگاه‌های دولتی دارند و برخی به دلیل مشکلات تامین نقدیندگی بوده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ادامه داد: تسهیلات تبصره ۱۸ در این استان زیاد نیست که بتوان این واحدها را راه‌اندازی کرد و انتظار است در سال جدید این مهم افزایش یابد.

جودکی اظهار کرد: ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال سال گذشته تسهیلات تبصره ۱۸ در بخش صنعت این استان پرداخت شد که این وام در دی ماه ابلاغ شد.

وی گفت: فهرست واحدهای راکد صنعتی استان مرکزی تهیه و در راستای طرحی به معاونت ریاست جمهوری با عنوان نهضت احیای واحدهای راکد ارسال شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: بخشی از این واحدها نیازمد به تسهیلات و بخشی نیازمند مواد اولیه از طریق بورس دارند و امید است این طرح در سال جدید به نتیجه برسد و تعداد زیادی از واحدهای راکد احیا شود که هم سرمایه‌گذاری صورت گرفته حفظ شود و هم تولید که زمینه اشتغال در جامعه است، حفظ شود.

جودکی تاکید کرد: به دنبال آن هستیم که در سال سرمایه‌گذاری برای تولید، برنامه‌های راهبردی‌تری برای احیای این واحدها ارایه شود.

استان مرکزی؛ پیشتاز در احیای واحدهای تولیدی راکد

احیای واحدهای راکد در حفظ سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته موثر است

مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری مرکزی هم گفت: رهبر معظم انقلاب امسال را با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» نامگذاری کردند که در این راستا باید تلاش مضاعفی صورت گیرد و توجه به احیای واحدهای راکد نقش موثری در حفظ سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته از قبل دارد.

محمدرضا گودرزی افزود: احیای این واحدها نه تنها موجب افزایش تولید می‌شود، بلکه در اشتغال نیز نقش موثری دارد.

وی بیان کرد: ۷۴۲ واحد تولیدی و صنعتی استان مرکزی در فهرست واحدهای راکد سال گذشته بود که تنها ۸۳ واحد آنها بر اساس آخرین آمار در پایان فصل پاییز احیا شد.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری مرکزی ادامه داد: برخی از این واحدها با اهدای تسهیلات و برخی با تغییر مالکیت احیا شدند و نیاز است این مهم در سال جدید با جدیت بیشتری دنبال شود.

گودرزی عنوان کرد: هنوز هدفگذاری برای احیای واحدهای راکد صنعتی و تولیدی استان مرکزی در سال جدید اعلام نشده است.

کلام آخر:

استان مرکزی با رویکردی جامع و مؤثر در احیای واحدهای تولیدی راکد، توانسته است تحولی چشمگیر در فضای اقتصادی خود ایجاد کند. این اقدامات نه تنها منجر به افزایش ظرفیت تولید و قوای اشتغال در منطقه شده، بلکه به تقویت بنیان‌های صنعتی کشور نیز کمک کرده است.

با همکاری‌های بین دستگاهی، حمایت از سرمایه‌گذاران و فراهم ساختن تسهیلات لازم، استان مرکزی نمونه‌ای از موفقیت در بازگرداندن واحدهای غیرفعال به مدار تولید است.

به‌همین‌دلیل، می‌توان از این استان به عنوان الگوی مناسبی برای سایر استان‌ها در زمینه احیای صنایع راکد نام برد.

استمرار این روند و توجه به نوآوری‌ها و نیازهای بازار، می‌تواند آینده‌ای روشن و پربار را برای صنعت و اقتصاد استان‌ها به ارمغان آورد و همچنین مسیری روشن در راستای تحقق شعار سال، سرمایه‌گذاری برای تولید باشد.