شناسهٔ خبر: 7216100 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

برای اولین بار طی سالهای اخیر اتفاق افتاد ؛

اتحاد چند میلیون نفری پرسپولیسی‌ها برای دادخواهی

کاوه اسماعیلی: هرگز به یاد نداریم پرسپولیسی‌ها برای حمایت از تیم محبوبشان، دست به یک اتحاد چند میلیون نفری بزنند.

صاحب‌خبر -

 اتحادی که می‌تواند با ادامه یافتن و گسترش فرهنگش، اتفاقات جدیدی را پایه گذاری کند. این بار ماجرا واقعاً جدی است. وقتی رئیس کمیته داوران، مسؤولان فدراسیون فوتبال و حتی وزارت ورزش نسبت به عملکرد داوران در دیدارهای پرسپولیس مشکوک شده اند و علیه داوران یعنی علیه کارمندان تحت مدیریت خودشان مصاحبه می‌کنند، یعنی حق با پرسپولیسی هاست.

    قتل با شلیک مستقیم

پس از اشتباه‌های فاحش داوری در بازی با پدیده، استقلال خوزستان و سپاهان نام اشتباه‌های داوری در دیدار پرسپولیس مقابل ذوب آهن را چه باید گذاشت؟ اشتباه‌هایی که این بار رئیس دپارتمان داوری را نیز وارد ماجرا کرد. فریدون اصفهانیان علیه داوری که خودش در برنامه گذاشته بود، به مصاحبه پرداخت و گفت: «با علیرضا فغانی  بشدت برخورد می‌کنیم. او اشتباه‌های تأثیرگذاری در بازی داشت و پنالتی  که به سود ذوب آهن گرفت، صد در صد اشتباه بود.» و با این اشتباه فغانی، پرسپولیس برای چهارمین هفته متوالی دستش از کسب برد کوتاه ماند، در سومین بازی متوالی باخت و در دومین هفته متوالی قعرنشین جدول رده بندی ماند. مسأله به قدری حاد شد که نوذر رودنیل یکی از کارشناسان داوری درباره مدل قضاوت علیرضا فغانی به قدس گفت: «انگار داور می‌خواست با یک شلیک مستقیم، پرسپولیس را به قتل برساند!»

     گسترش اتحاد و کانال‌های سیاسی

هنوز چند ساعتی از پایان بازی پرسپولیس-ذوب آهن با اعلام نتیجه شکست سرخپوشان در تهران نگذشته بود که در شبکه‌های اجتماعی، شاهد یک انفجار شدید شدیم. یک انفجار از اعتراضها و شکایتها نسبت به داوری‌ها. این بار بحثهای خطرناکی از جمله تبانی، تعیین نتایج خارج از زمین، داستان‌های پشت پرده، ناداوری ها، قضاوتهای جهت دار و حتی مافیای فوتبالی در میان بود. وقتی مصاحبه پرسپولیسی‌ها روی خروجی خبرگزاری‌های مختلف قرار گرفت، شرایط تغییر کرد. هر دقیقه ای که می‌گذشت، تعداد پُستهای اعتراضی افزایش می‌یافت و احساسات غلیان شده، دیگر حداقل در شبکه‌های اجتماعی قابل کنترل نبود. خیلی زود، کانال این اعتراضها و شکایتها دچار تغییر شد و از مدیران ورزشی به سمت مدیران سیاسی رفت. صفحه اینستاگرام چهره‌های سیاسی کشور مورد حمله پرسپولیسی‌ها قرار گرفت و شکایت پشت شکایت بود که به عنوان کامنت، در ادامه پُستهای اینستاگرامی چهره‌های سیاسی کشور ثبت می‌شد. این گسترش اتحاد، داشت شکل عجیبی به خود می‌گرفت.

     مدل جدید از حمایتها

نقطه روشن این اتحاد، دست به دست دادن موافقان و مخالفان شرایط پرسپولیس بود. دیگر همه فهمیده بودند که پرسپولیس هر کاری در زمین انجام دهد، باز یکسری اتفاقات مشکوک در میان است تا امتیاز از این تیم کسر شود. واقعاً عجیب است وقتی می‌بینیم هم محمد رویانیان به اعتراض علیه داوران دست زده و هم امیر عابدینی. هم علی اکبر طاهری اعتراض دارد و هم عباس انصاری فرد. همه پیشکسوتان از این موضوع ناراحتند. از ناصر محمدخانی گرفته تا علی پروین، از بهروز رهبری فرد تا پژمان جمشیدی، از علی کریمی تا مهدی مهدوی‌کیا. این یک مدل جدید از حمایت از تیم است. کسی به نتایج برانکو ایوانکویچ کاری ندارد، همه فقط داوران را نشانه گرفته اند. شاید برای اولین بار طی سال‌های اخیر باشد که چنین اتحادی را شاهدیم. اتحادی کاملا خودجوش در اعتراض به داوری ها.

    حالا چه می‌شود؟

البته انتهای این مسیر مشخص نیست. هیچ کس نمی داند در هفته‌های آینده آیا داوری‌ها تعادل پیدا می‌کند یا نه؟ بدتر اینکه پرسپولیس در هفته پنجم باید در اهواز به مصاف فولاد برود و این مسأله، کار برانکو و پرسپولیسی‌ها را سخت تر می‌کند. اگر قرار باشد داوری‌ها هم مثل گذشته برخلاف تصور سرخپوشان باشد که شرایط دشوارتر هم می‌شود. پاسخ این پرسش که «حالا چه می‌شود؟» را باید در بازی‌های آینده ببینیم. اینکه باز هم سوتها به زعم و گمان کارشناسان داوری، علیه پرسپولیس است یا عادلانه تر می‌شود، اینکه پرسپولیس با بازی‌هایی که اشتباه‌های داوری در آن دخیل نیست، می‌تواند حریفانش را شکست بدهد یا خیر؟ برای روشن شدن پاسخ این پرسشها، کمی صبر کنید. مطمئناً هفته پرخبری در انتظار پرسپولیس است.