شناسهٔ خبر: 72150140 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

«کارآفرینی فناورانه» محور فعالیت کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در سال جدید

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور از «کارآفرینی فناورانه و دانش‌بنیان» به عنوان یکی از فعالیت‌های اصلی این کانون‌ها در سال جدید یاد کرد.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین علی ملانوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا ضمن تبریک سال جدید عنوان کرد: تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۳ که با سی و دومین سالگرد تشکیل کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور همزمان شد، ۲۸ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در سطح شهر‌ها و روستا‌های کشور ثبت شده است. در این ۲۸ هزار کانون،۲و نیم میلیون نفر به عنوان عضو ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد، صدهزار نفر به عنوان فعال فرهنگی و هنری و و پدیدآور آثار فرهنگی ادبی، هنری و رسانه‌ای فعالیت می‌کنند.

شناسایی استعداد‌ها و انسجام‌بخشی

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: با توجه به این ظرفیت بالا و با معیار‌های که تعریف کرده‌ایم در یک غربالگری گسترده، ۱۲۰۰ کانون فعال به عنوان حلقه واسطه انتخاب شدند تا در یک شبکه به هم متصل، راهبری و هدایت سایر کانون‌ها را به عهده بگیرند.

ملانوری افزود: اعضای فعال در کانون‌ها هنرمندان حرفه‌ای نیستند بلکه نوجوانان و جوانانی هستند که در ابتدای مسیر کار هنری و رسانه‌ای قرار دارند. یکی از وظایف ما شناسایی استعداد‌های فرهنگی و هنری و در مرحله بعد آموزش و انسجام‌بخشی اولیه اعضا است. در نهایت نیز پیوند دادن این استعداد‌های نوظهور به نهاد‌هایی مثل مراکز تحت نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما، حوزه هنری و... مدنظر ما قرار دارد.

اهمیت کارآفرینی دانش‌بنیان در مساجد

وی عنوان کرد: در کنار این شبکه‌سازی و انسجام‌بخشی، مسئله کارآفرینی را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم و ان شاالله در سال ۱۴۰۴ به دنبال توسعه آن در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد هستیم. به هر حال دغدغه نوجوان امروز با ۱۰ یا بیست سال پیش متفاوت است و درکنار فعالیت‌های جهادی و داوطلبانه، به دنبال یک فعالیت پایدار و درآمدزا هم هست. پیمایش‌های علمی که در سال‌های اخیر در سطح ملی انجام شده هم این موضوع را نشان می‌دهد که برای نوجوانان داشتن یک شغل پایدار و درآمدزا اولویت مهمی است یعنی نوجوانی که در حوزه‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای فعال است به شغلی فکر می‌کند که در بستر فناوری‌های نوین بریا او جهش اجتماعی ایجاد کند. ما حتماً در این زمینه مسئول هستیم و تلاش خواهیم کرد که در زمینه کارآفرینی با رعایت قوانین و حفظ اصول خودمان فعالیت بیشتری داشته باشیم.

ملانوری افزود: اعضای یکی از کانون‌های ما در یکی از شهرستان‌ها، با تکیه بر فناوری‌های نوین و بر پایه فعالیت‌های دانش‌بنیان، ضمن استفاده از تسهیلات مربوطه، زمینه اشتغال پایدار بچه‌های مسجد را هم فراهم آورده است. این فعالیت‌ها بذر‌های پرثمری هستند که باید در گلخانه مسجد رشد کنند. باید به دنبال این باشیم تا چنین حرکت‌هایی به یک حرکت ملی تبدیل شود.

وی عنوان کرد: اوایل اسفند سال ۱۴۰۳ در ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد طرحی را بررسی کردیم تا در قالب آن بتوانیم از مسیر آموزش تولیدمحتوا و ایده‌پردازی، در یک بازه زمانی دوساله، حدود ۳۶ هزار شغل برای اعضای علاقه‌مند در کانون‌های فرهنگی ایجاد کنیم؛ یعنی تقریباً به ازای هر استان برای هزار نفر شغل ایجاد می‌شود. این اولین گام است و برای کارآفرینی با محوریت مساجد حتماً راه‌های بیشتر و بهتری وجود دارد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: اعضای کانون‌های ما، به صورت حرفه‌ای در این حوزه‌ها فعالیت نمی‌کنند و فعالیت آنها به صورت افتخاری است، امّا به هرحال امنیت کاری آنها برای ما مهم است. یکی از اقدامات خوبی که در این زمینه انجام شد، تعامل با صندوق اعتباری هنر بود. با تلاش همکاران ما و به ویژه دکتر محمدیان در معاونت ساماندهی ستاد، فعالان مسجدی ذیل یکی از سرفصل‌های حمایتی صندوق اعتباری هنر قرار گرفتند که قطعاً در پایداری نیرو‌های توانمند در کانون‌ها کمک می‌کند.

وی افزود: امیدوارم این حمایت‌ها از طرف صندوق اعتباری هنر و سایر نهاد‌ها ادامه پیدا کند تا شاهد زایایی و پویایی بیشتری در کانون‌های فرهنگی و هنری باشیم.

انتهای پیام/