شناسهٔ خبر: 72134465 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مردم فقیر کشورها، قربانی زباله‌های کشور‌های اروپایی

بر اساس داده‌های یورواستات کشور‌های اروپایی برای رهایی از پیامد‌های زباله‌های تولید شده در این کشور‌ها حجم قابل‌توجهی از زباله‌های خود را به کشور‌های دیگر منتقل می‌کنند که تازه‌ترین گزارش‌ها نشان می‌دهد زباله‌های منتقل شده به بیش از ۳۵ میلیون تن می‌رسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بر اساس این گزارش به ترتیب کشور‌های ترکیه، هند، پاکستان و اندونزی از مقاصد اصلی انتقال این زباله‌ها هستند.

عمده‌ترین زباله‌ها شامل ضایعات فلزی (آهن و فولاد) است که مقصد آن ترکیه است، کاغذ و مقوا که مقصد آن هند اعلام شده است و سپس زباله‌های پلاستیکی است که هند و ترکیه مقاصد اصلی انتقال این نوع زباله هاست.

فعالان محیط زیست این اقدام دولت‌های اروپایی را اقدامی غیر اخلاقی و مغایر با اصول زیست محیطی اعلام و اضافه کردند این کشور‌ها برای رهایی از هزینه‌ها و عوارض ناشی از پسماند و بازیافت این زباله ها، آن‌ها را به دیگر کشور‌ها ارسال می‌کنند.

انگلیس از جمله کشور‌هایی است که بخشی از زباله‌های خود را به دیگر کشور‌ها منتقل می‌کند. به تازگی هواداران محیط زیست در این کشور گزارشی منتشر کردند که نشان می‌دهد تاکنون میلیون‌ها نفر در هند به علت مشکلات زیست محیطی و عوارض جسمی ناشی از بازیافت زباله‌های انگلیسی‌ها از جمله لاستیک مستعمل خودرو‌ها که به هند ارسال شدند دچار عوارض جسمی شده‌اند.

بر اساس گزارش منتشر شده در انگلیس این کشور سالانه حدود ۵۰ میلیون حلقه لاستیک زباله معادل هفتصد هزار تن تولید می‌کند که بر اساس آمار رسمی، حدود نیمی از آنها به هند صادر می‌شوند تا بازیافت شوند.

انگلیس سالانه حدود ۱۰ میلیون تن زباله به کشور‌های دیگر صادر می‌کند که عمده‌ترین آنها ضایعات فلزی، زباله‌های پلاستیکی و زباله‌های الکترونیکی و الکتریکی‌اند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در انگلیس در تازه‌ترین خبر حدود دو ماه پیش، دو زن و دو کودک در انفجار کارخانه‌ای در ایالت غربی ماهاراشترا، جایی که لاستیک‌های اروپایی در حال بازیافت بود، کشته شدند.

جایی که پوشش گیاهی در حال مرگ و آبراهه‌های آلوده در اطراف آن مشاهده شد و روستاییان از سرفه‌های مداوم و مشکلات چشمی شکایت داشتند.

فعالان محیط زیست این اقدام انگلیس را مغایر با اصول انسانی و اخلاقی و معیار‌های زیست محیطی دانستند و بر ضرورت تغییر این رویکرد تاکید کردند.

هزینه بازیافت، سوخت و دستمزد در کشور‌های اروپایی زیاد است و به همین علت این کشور‌ها با پرداخت مبالغ کم به دیگر کشور‌ها زباله‌های خود را به آنجا ارسال می‌کنند.