بهاره سنجری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در روزهای پایانی که خانوادهها مشغول خانه تکانی و تمیز کردن منزل بودند بهترین فرصت برای آموزش نکات تربیتی به کودکان است، کودک باید در امور منزل به خانواده کمک کند.
وی افزود: کودک به اندازه نیاز و توانایی بدنی میتواند به اعضای خانواده کمک کند، این اقدام سبب میشود حس مسئولیت پذیری در کودک پرورش یابد.
روانشناس کودک گفت: والدین باید در مورد شناخت هویت و فرهنگ کشور با کودک گفتوگو کنند، سنتها را برای کودک توضیح دهند، برای اینکه با فرهنگ غنی بیشتر آشنا شود.
وی ادامه داد: یکی از سنتهای دیرینه که در ایام نوروز به آن توجه میشود، عید دیدنی است، لذا والدین در دیدوبازدید میتوانند روابط و ارزشهای خانوادگی، اهمیت دور هم جمع شدن و باهم بودن را به کودک بیاموزند، همچنین کودک باید ارزش و اهمیت روابط خانوادگی را درک کند.
سنجری خاطرنشان کرد: مهارتهای ارتباطی و اجتماعی را در ایام نوروز به کودک آموزش دهند، آداب مهمانی و معاشرت، نحوه دوستیابی و بازی باهمسالان، سنت عیدی دادن و عیدی گرفتن که فرهنگ بخشش و بخشیدن را میآموزد، همچنین موجب صمیمیت و محبت بیشتر در خانواده میشود.
روانشناس و مشاور کودک اضافه کرد: فصل بهار بیانگر مفهوم تازه شدن، امید به زندگی، سپری شدن روزهای سرد زمستان، سبز شدن طبیعت است، بنابراین میتواند امید به زندگی را به کودک بیاموزد.
وی بابیان اینکه ایام نوروز فرصت خوبی برای افزایش خلاقیت کودکان است، گفت: کودک میتواند در تهیه و چیدمان سفره هفت سین، رنگ کردن تخممرغها مشارکت کند، همراهی و همکاری سبب میشود خلاقیت در کودک افزایش یابد.
سنجری تصریح کرد: خاطرات مثبت در ایام نوروز میتواند احساس رضایت، شادمانی را در کودک ایجاد کند که از منظر روانی بسیار اثر گذار است.