به گزارش ایرنا از اکسیوس، این مقام اسرائیلی افزود که عملیات زمینی بخشی از کارزار «فشار حداکثری» است که هدف آن وادار کردن حماس به موافقت با آزادی اسرای بیشتر است اما اشغال مجدد می تواند فراتر از اهداف اعلام شده اسرائیل از جنگ باشد و به عنوان دلیلی برای تحت فشار قرار دادن فلسطینیان برای خروج از غزه باشد.
برخی مقامات صهیونیستی اعلام کرده اند که اشغال مجدد گامی در جهت اجرای طرح دولت برای «خروج داوطلبانه» فلسطینی ها از غزه است و برای شکست حماس ضروری است.
برخی دیگر هشدار داده اند که این برنامه رژیم اسرائیل، آن را مسئول حکومت بر 2 میلیون فلسطینی خواهد کرد که می تواند به یک اشغال نامحدود تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، توافق آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی، صبح یکشنبه ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) اجرایی شد که شامل سه مرحله است که هر مرحله ۴۲ روز به طول میانجامد و قرار بود در طول این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره شود.
در حالی که قرار بود مذاکرات برای مرحله دوم توافق در شانزدهمین روز از مرحله اول توافق (سوم فوریه / پانزدهم بهمن) آغاز شود، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مانع از آن شد.
مرحله اول توافق روز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ بدون توافق برای ورود به مرحله دوم پایان یافت. این در حالی است که براساس توافق اولیه، نیروهای اشغالگر باید در مرحله دوم توافق آتشبس به طور کامل از نوار غزه خارج شوند و در مرحله سوم نیز بازسازی این منطقه آغاز شود.
با پایان یافتن مرحله اول توافق آتشبس، رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه، در اقدامی با هدف استفاده از قحطی به عنوان ابزار فشار بر حماس برای وادار کردن آن به پذیرش خواستههایش خود، بار دیگر تمامی گذرگاههای منتهی به غزه را بست و حملات به این منطقه را ازسرگرفت.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت اما به اهداف خود یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی از راه جنگ نرسید و مجبور به توافق آتش بس با این جنبش شد.