محمد شفیعی دوشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع ۱۸ هزار و ۲۳۶ تردد صورت گرفته از مرز خسروی در این مدت، ۹ هزار و ۸۰۵ نفر از این مرز رسمی به قصد عزیمت به کربلای معلی و عتبات عالیات از کشور خارج شدهاند که هشت هزار و ۳۷۰ نفر را زائران ایرانی و یک هزار و ۴۳۵۶ نفر را مسافران عراقی شامل می شود.
وی اظهار کرد: همچنین از مجموع ترددهای صورت گرفته هشت هزار و ۴۳۱نفر زائر نیز از طریق مرز رسمی خسروی وارد کشورمان شده اند که هفت هزار و ۴۱۷ نفر آنان زوار ایرانی و مابقی را مسافران عراقی هستند.
سرپرست فرمانداری قصرشیرین ادامه داد: در دور اول تعطیلات نوروز و در ۱۹ ماه مبارک رمضان و شب های قدر مرز خسروی شاهد بیشترین حجم خروج زائران به تعداد بیش از ۲ هزار نفر بود و اکنون نیز با توجه به عید سعید فطر و تقارن آن با دور دوم تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ بازهم تردد زائران از این مرز رسمی روندی افزایشی یافته است.
وی با اشاره به آمادگی کامل و شبانه روزی مرز خسروی برای استقبال و پذیرش زائران، گفت: زیرساخت و امکانات رفاهی خوبی برای خدمت رسانی به زائران در خسروی و مجموعه پایانه مرزی قصرشیرین مهیا است.
وی گفت: زائرانی که مرز خسروی را برای عزیمت به عتبات عالیات و کربلای معلی انتخاب می کنند؛ می توانند بدون معطلی از مرز عبور کرده و عازم عراق شوند ضمن اینکه در منذریه (خروجی خسروی در داخل خاک عراق) نیز وسایل نقلیه برای سفر به شهرهای زیارتی در تمام ساعات شبانه روز آماده است.
شفیعی اضافه کرد: محدودیتی برای ورود و خروج زائران به صورت انفرادی و کاروانی در خسروی وجود ندارد ضمن اینکه مسیرهای منتهی به مرز نیز از ورودی استان کرمانشاه تا نقطه صفر مرزی چهار بانده است.
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین افزون بر ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف میشوند.