شناسهٔ خبر: 72112097 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

ترخیص ۵ هزار خودرو خارجی دپو شده در بنادر و گمرکات استان هرمزگان با پیگیری دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۳

رئیس کل دادگستری هرمزگان از ترخیص ترخیص ۵ هزار خودروی خارجی دپو شده در بنادر و گمرکات استان هرمزگان با پیگیری دستگاه قضایی خبر داد. 

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

مجتبی قهرمانی در گفت‌وگو با میزان با بیان اینکه در راستای تأکیدات ریاست قوه قضاییه مبنی بر لزوم تسهیل تجارت، گام‌های مثبت و اقدامات متعدد و متکثری در استان هرمزگان انجام شده است، افزود: در این خصوص، محموله‌های سنگین کالا‌های اساسی که با موانع و مشکلاتی رو‌به‌رو بودند پس از پیگیری دستگاه قضایی تعیین تکلیف و ترخیص شده‌اند. 

رئیس کل دادگستری هرمزگان تصریح کرد: از جمله مهمترین محموله‌هایی که با پیگیری دستگاه قضایی ترخیص شده‌اند می‌توان از محموله بزرگ برنج، کالا‌های اساسی و محموله اتوبوس‌های وارداتی نام برد. 

وی با اشاره به انجام بازدید‌ها و جلساتی که با فعالان اقتصادی برگزار شده است، گفت: شصت و سومین بازدید مقامات قضایی استان از حوزه بنادر، گمرکات و سازمان اموال تملیکی در سال ۱۴۰۳ انجام شد و جلسات متعددی با فعالان اقتصادی، مردم و تجار داشتیم که خروجی بسیار خوبی داشته است. 

قهرمانی با بیان اینکه یکی از دستاورد‌های بازدید‌های مسئولان قضایی از حوزه بنادر و گمرکات، شنیدن گلایه فعالان اقتصادی بوده است، گفت: در یکی از جلسات، فعالین اقتصادی از افزایش ۳۰۰ درصدی تعرفه بنادر و انبارداری گلایه‌مند بودند که این مشکل با پیگیری دستگاه قضایی و همکاری دولت حل شد و تعرفه انبارداری ۳۰۰ درصد کاهش یافت. 

رئیس کل دادگستری هرمزگان افزود: علاوه بر این در خصوص دوره زمانی چند ماهه‌ای که این تعرفه ناموجه و گران با عددی کلان از فعالان اقتصادی اخذ شده بود نیز مقرر شد که مبالغ دریافت شده به ذینفعان اصلی و واقعی مسترد شود. 

وی گفت: یکی از بحث‌های مهم در حوزه تسهیل تجارت که دستگاه قضایی استان هرمزگان به آن ورود داشته است موضوع حذف آزمون‌های تکراری، ناموجه، غیر ضروری و بی فایده است. 

قهرمانی تصریح کرد: برای نمونه پیش از این در خصوص خودرو‌های جدیدی که وارد می‌شدند و از استاندارد‌های بالایی برخوردار بودند از تک تک این خودرو‌ها آزمایش صورت می‌گرفت، که دستگاه قضایی به صورت جدّی به این موضوع ورود کرد و پرونده‌ای تشکیل داد و در نتیجه آن از سوی سازمان استاندارد و سازمان محیط زیست در مرکز و در استان قدم‌های خوبی برداشته شد و در اولین گام اخذ آزمون از خودرو‌های برقی وارداتی لغو شد. 

رئیس کل دادگستری هرمزگان خاطر نشان کرد: ما به دنبال آن هستیم که همان طوری که از محصولات داخلی فقط یک نمونه آزمایشی گرفته می‌شود و پس از اخذ تأییدیه به سایر نمونه‌ها و مصادیق مشابه هم تسری می‌یابد در مورد کالا‌های وارداتی به ویژه خودرو‌ها نیز همین رویه ادامه داشته باشد و این معطلی و آزمون‌های مکرر بی نتیجه لغو شود.

وی افزود: بر اساس آمار و ارقامی که گرفته شده از هزاران آزمایشی که در طول سالیان متوالی در مورد خودرو‌ها گرفته شده است فقط به صورت انگشت شمار تعدادی از خودرو‌های وارداتی رد شده است. 

قهرمانی گفت: در حوزه تسهیل تجارت در خصوص هزاران دستگاه خودرو وارداتی که در بنادر و گمرکات استان هرمزگان معطل بودند پیگیری‌هایی صورت گرفت که با ایجاد هماهنگی بین سازمان‌های دولتی و سازمان‌های استانی میانگین انجام تشریفات اداری و زمان ترخیص این خودرو‌ها که قبلاً شاید ۳ الی ۴ ماه طول می‌کشید به کمتر از ۲۰ روز کاهش یافت. 

رئیس کل دادگستری هرمزگان افزود: با پیگیری دستگاه قضایی استان هرمزگان محموله ۵ هزار دستگاه خودروی خارجی دپو شده در بنادر و گمرکات استان هرمزگان به دستور مقام قضایی تعیین تکلیف و ترخیص شد. 

وی گفت: یکی از موارد دیگر در خصوص ترخیص تجهیزات اولیه خط تولید خودروی هایما بود که در بنادر و گمرکات استان هرمزگان معطل مانده بود و موجب شده بود که خط تولید این خودرو در شرف تعطیلی قرار گیرد ولی خوشبختانه با پیگیری دستگاه قضایی و ترخیص به موقع محموله‌های این شرکت، خط تولید دوباره راه افتاد و کار به روال عادی برگشت. 

انتهای پیام /