شناسهٔ خبر: 72096270 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به صندوق حمایت از کشاورزی خراسان شمالی

بجنورد-ایرنا- مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه کشاورزی گفت: ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای گردش مالی این صندوق در خراسان شمالی با هدف ارتقای بهره‌ وری این بخش اختصاص یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، عوض علیزاده مقدم روز یکشنبه در دیدار با استاندار خراسان شمالی اظهارکرد: صندوق حمایت از توسعه کشاورزی نمونه عینی شعار سال یعنی سرمایه‌ گذاری برای تولید است.

وی افزود: افزایش سرمایه صندوق نیاز به کمک مولدسازی است و البته از شورای برنامه‌ریزی استان برای بهره‌مندی از اعتبارات تملک دارایی و افزایش سرمایه کمک خواهیم گرفت تا فعالیت های توسعه ای صندوق گسترش یابد.

رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه کشاورزی ادامه داد: دولت موظف به مشارکت ۴۹ درصدی در این صندوق و پشتیبانی و کمک از فعالیت های مردمی خواهد بود اما محور و مدیریت، با خود مردم و بهره‌برداران است.

وی یادآور شد: صندوق با پرداخت تسهیلات تضامنی و کارمزد حداکثر چهار درصد مورد استقبال بهره‌برداران است.

علیزاده مقدم تاکید کرد: ۳۲ صندوق استانی اکنون به همراه شبکه شهرستانی آن ها درمجموع ۴۸ هزار میلیارد ریال سرمایه دارند، در خراسان شمالی یک صندوق استانی، هشت صندوق شهرستانی و یک صندوق مخصوص منابع طبیعی فعال اند.

اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به صندوق حمایت از کشاورزی خراسان شمالی

مشکل بهره‌ وری در بخش آب و کشاورزی خراسان شمالی

استاندار خراسان شمالی گفت: مشکل بهره وری در بخش آب و کشاورزی استان وجود دارد که اتلاف منابع و هدررفت محصولات زیاد است، لازم است برای تکمیل زنجیره ارزش محصولات تلاش بیشتری شود.

بهمن نوری اظهارکرد: جلب اعتماد کشاورزان بزرگ ترین سرمایه حاصل شده برای این صندوق است، صندوق نباید فقط حمایتی باشد بلکه باید به سمت افزایش بهره‌وری و آموزش های ترویجی و پشت سر گذاشتن کشاورزی سنتی حرکت کند و کشاورزان و دامپروران را به‌ روز کند.

وی افزود: صندوق حمایت از توسعه کشاورزی ضمن جلب حمایت کشاورزان باید خلق ثروت کند تا به دولت وابسته نباشد و در مواقع لازم به تنظیم بازار و تکمیل زنجیره ارزش کمک‌ کند.

استاندار خراسان شمالی ادامه داد: شکل‌گیری صندوق حمایت از بخش کشاورزی، کار خوب و ایده هوشمندانه ای بوده که تقویت بنیان های مالی کشاورزان، ارتقای اقتصاد کشاورزی و مشارکت مردم و استفاده حداکثری از ظرفیت مردمی در کنار مشارکت دولت برای خلق ارزش افزوده بیشتر را با هم دنبال خواهد کرد هرچند افق تصویرشده برای صندوق نباید به توقعات کاذب منجر شود.

وی یادآور شد: کار مشارکتی و شبکه سازی برای ارتقای ظرفیت های فردی، اهمیت وافر دارد و رمز موفقیت است، برای توسعه کار مشارکتی و تعاونی باید فرهنگ‌سازی بیشتر در دستورکار باشد.

استان خراسان شمالی ۲ هزار و ۸۴۳ هکتار وسعت دارد که ۱۶ درصد از این گستره قابل کشت است.

در مجموع سطح اراضی زراعی و باغی استان با احتساب زمین های آیش و دیم ۴۵۲ هزار و ۶۱۴ هکتار است.

سهم بخش کشاورزی خراسان شمالی ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.