به گزارش خبرنگار دفاعپرس از اردبیل، استان اردبیل به عنوان یکی از مهمترین قطبهای گردشگری در شمال غرب کشور، از پتانسیل بالایی برای جذب و حضور گردشگران داخلی و خارجی برخوردار بوده که این ویژگی از لحاظ اقتصاد توریسم، جاذبههای بسیاری را در داخل این استان فراهم ساخته است.
استان اردبیل با مساحت ۱۷ هزار و ۹۵۳ کیلومتر مربع، یکی از مرتفعترین نقاط آذربایجان محسوب شده و شرایط خاص جغرافیایی آن، چشمان هر بینندهای را مجذوب خود میسازد.
در این گزارش به تعدادی از اماکن دیدنی و طبیعت بکر اردبیل روزهای فصل بهار اشاره خواهیم کرد.
۱. گردنه زیبای حیران؛ اوج هنر خداوند در مسیری دلنواز

این گردنه در مسیر میان جاده ارتباطی آستارا و اردبیل قرار گرفته، از یک طرف به جنگل و از طرف دیگر هم به درهای نسبتا عمیق میرسد.
گردنه حیران، ثبت قلم هنرمندانه خداوند در طراحی نقش و نگار زیبای طبیعت بوده و بدون شک تمام مسافرانی که از این مسیر عبور میکنند را تحت تاثیر قرار میدهد.
با نزدیک شدن به محدوده اردبیل از مسیر جاده گردنه حیران، جاذبههای تفریحی دیگری نظیر تلهکابین نیز در دل این طبیعت بکر، وجود دارند.
۲. آبدرمانی سرعین؛ غلغل چشمههای جوشان از دل زمین

سرعین، یکی از شهرهای استان اردبیل، بهواسطه آبگرمهای طبیعی و خواص درمانی آنها شهرت زیادی دارد و سالانه گردشگران بسیاری را از سراسر کشور به سوی خود جذب میکند.
اطراف بسیاری از آبگرمها، مجتمعهای آبدرمانی مجهزی ساخته شده است که امکانات رفاهی مانند استخر، سونا، جکوزی، ماساژ و رستوران را در اختیار گردشگران قرار میدهند.
چشمههای آبگرم سرعین خواص درمانی زیادی دارند و گفته میشود در بهبود و درمان بیماریهایی از جمله دردهای عضلانی، مفصلی، کمردرد، آرتروز، ناراحتیهای پوستی و... تاثیر دارند.
۳. بقعه شیخصفیالدین اردبیلی؛ تلالو زیبایی در ظرافت هنر دوران صفوی

بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی، مجموعهای از آرامگاههای صفوی بزرگان، مشایخ و سلاطین و فضاهای آیینی و عبادی واقع در اردبیل و از آثار ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است.
این بقعه حاوی دهها اثر بدیع در مضامین مختلف رشتههای هنری است که از آن جمله میتوان به عالیترین نوع کاشی کاری معرق و مقرنس و گچبری کتیبههای زیبا و نفیس و خط خطاطان بزرگ دوره صفوی (میر عماد حسنی قزوینی، سید قوامالدین مرعشی، محمد اسماعیل و...) منبتهای ارزنده، نقره کاری، تذهیب و طلاکاری، نقاشی و تنگ بری و ... اشاره کرد.
این اثر از ساختار معماری فخیمی برخوردار است که گرد هم آمدن فضایل هنری نام برده، آن را در مجموعههای تاریخی ایران شاخص و متمایز نموده است.
۴. بازار تاریخی اردبیل؛ لذت خرید کردن در کنار ورق زدن تاریخ

بازار اردبیل با قرار گرفتن در مرکز این شهر، قرنهاست که به قلب تجارت و اقتصاد این شهر تبدیل شده است.
در واقع، قدمت این بازار به قرنهای هفتم و هشتم هجری قمری میرسد، اما نوشتههایی هم هست که قدمت این بازار را به قرون پیشتر نیز ربط میدهند.
بدینترتیب این بازار را میتوان شاهدی عینی بر گذر تاریخی اردبیل و حتی بخش مهمی از هویت این شهر دانست.
راستهها و تیمچههای بازار اردبیل با طاقنماهای آجری خود باعث شدهاند که این بازار از حیث معماری نیز در شرایط بسیارجالبی قرار بگیرد.
به طور کلی، بازار اردبیل به قدری زیباست که به باور عده بسیاری میتوان آن را به ثبت جهانی نیز رساند.
۵. موزه مردمشناسی اردبیل؛ سفری به عمق تاریخ این شهر

مکانی که زمانی با نام حمام آقانقی در شهر اردبیل شناخته میشد، از سال ۱۳۸۰ به عنوان موزه مردم شناسی این شهر مورد استفاده قرار میگیرد.
در واقع، موزه مردم شناسی اردبیل را میتوان دریای پهناوری از هنر معماری دانست؛ جایی که تمامی مولفههای حمامهای تاریخی از جمله رواق هشتی شکل، گرمخانه و کفش کن را دل خود جای داده است.
از طرفی دیگر، در این موزه تاریخ و فرهنگ اصیل ایرانی موج میزند؛ این موزه به قدری زیباست که یافتن مکانی شبیه به آن در سایر شهرهای ایران تقریبا غیرممکن به نظر میرسد.
۶. دریاچه نئور اردبیل؛ تجربه یک خاطره متفاوت در مکانی زیبا

برای گرفتن عکسهای زیبا و به یاد ماندنی هیچ نقطهای در شهر اردبیل بهتر از دریاچه نئور نیست. دریاچه فوق العاده زیبایی که آوازهاش را از همه جای این شهر میتوان شنید. این دریاچه اندکی به شهر اردبیل فاصله دارد و برای دسترسی به آن مسیری حدودا ۵۰ کیلومتری را باید پشت سر گذاشت.
با این حال، زیبایی دریاچه نئور و محیط اطراف آن به قدری است که ارزش پیمودن مسافت بیش از این را نیز دارد.
مساحت این دریاچه بیش از ۲۱۰ هکتار اندازه گرفته شده و بدین ترتیب از دریاچه نئور به عنوان بزرگترین دریاچه استان اردبیل نیز یاد میشود.
۷.رودخانه بالیقلو چای؛ رودی که از وسط شهر میگذرد

بالیق در زبان ترکی به معنای ماهی بوده و بالیقلو چای یعنی رودخانه ماهی دار. این رودخانه که حیاتبخش بسیاری از مناطق روستایی اطراف اردبیل است از دل کوه سبلان بیرون آمده و با عبور از شهر اردبیل زیبایی و طراوت خاصی به این شهر میبخشد.
اگر واقعا به دنبال کسب آرامش از سفر به شهر اردبیل هستید، تماشای این رودخانه و گوش دادن به صدای جریان آب آن را حتما در اولویت برنامه سفر خودتان قرار دهید.
۸.دریاچه زیبای شورابیل؛ مکانی مناسب برای ساعتها تفریح و خوشگذرانی در کنار خانواده

اگر از مردم اردبیل بخواهید که چند مکان جذاب در این استان را به شما پیشنهاد دهند، مطمئنا یکی از گزینههایی که آنها مطرح خواهند کرد دریاچه شورابیل است.
دریاچهای فوق العاده زیبا که در گذشته آب بسیار شوری داشت اما بعدها با تمهیدات مختلفی مقداری آب شیرین به آن اضافه شد و بدین ترتیب، حتی امروزه میتوان شاهد پرورش ماهی نیز در آن بود.
جالب است بدانید که دریاچه شورابیل یکی از قدیمیترین مکانهای طبیعی کشور بوده و حتی از دریاچه ارومیه هم قدمت بیشتری دارد.
پتانسیل گردشگری بالای این دریاچه باعث شده که امکانات ورزشی و تفریحی مختلفی از جمله قایق رانی، دوچرخه سواری و پیست دو و میدانی در این مکان فراهم آورده شود.
۹.دره جنگلی ایردموسی؛ تجربه آرامشی در آغوش طبیعت

برای تجربه یک روز آرامشبخش در طبیعت بکر اردبیل، کافیست حدود ۱۴ کیلومتر از این شهر فاصله بگیرید و خودتان را به دره جنگلی ایردموسی در ۵ کیلومتری سرعین برسانید.
این دره سرسبز و تماشایی با انبوهی از چمنزارها و باغهای میوه شما را هیجان زده خواهد کرد؛ از طرفی دیگر، در جای جای دره ایردموسی میتوان شاهد چندین چشمه سار و رودخانه دلگشا بود که همگی باعث ایجاد منطقه بسیار زیبا و چشم نوازی شدهاند.
۱۰.خانه صادقی؛ میهمان ضیافتی ماندگار باشید
حاج ابراهیم صادقی و فرزندش حاج یوسف، پدر و پسری بودند که در دوران قاجار با همکاری یکدیگر توانستند خانهای خلق کنند که امروزه یکی از زیباترین بناهای ثبت شده در لیست آثار ملی ایران است.
این اثر معماری فوق العاده زیبا و چشم نواز با گچ کاریهای شگفت انگیز و کتبیههایی از آیت الکرسی حس بسیار خوبی به بازدیدکنندگان خود میبخشد.
خانه صادقی شامل یک زیرزمین به همراه طبقه همکف و طبقه اول است. نمای بیرونی آن با حیاطی دلباز و آجرکاری هنرمندانه شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
ناگفته نماند که این عمارت مجلل در سال ۱۳۸۶ در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
پایان پیام/