به گزارش ایرنا، جهانبخش میرزاوند شامگاه شنبه در حاشیه سفر به شهرستان حاجیآباد که یکی از مناطق عشایری و کوچرو در استان هرمزگان است، توانمندیهای جامعه عشایری در برنامهریزیهای اقتصادی کشور را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴ که با شعار «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده، نقش جامعه عشایری در این عرصه با اهمیت است و برنامههای ویژهای در این زمینه تهیه و تدوین میشود.
وی خاطرنشان کرد: زندگی عشایر وابسته به دامپروری است و در حال حاضر حدود یک چهارم تولید گوشت قرمز در کشور، حاصل فعالیت این قشر زحمتکش است و در این راستا برنامهریزی برای افزایش بهرهوری و توسعه پایدار در دستورکار قرار دارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان نیز گفت: جامعه عشایری علاوه بر تولیدات گوشت و لبنیات در زمینه صنایع دستی نیز فعال و پویا هستند.
عباس مویدی یادآور شد: زیبایی شناختی زندگی و فرهنگ عشایر نیز باید بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری درنظر گرفته شود و جذابیت این فرهنگ و سبک زندگی بهعنوان میراث ملی و معنوی معرفی شود.
امام جمعه شهرستان حاجیآباد نیز در این دیدار با بیان اینکه یکی از ویژگیها و ظرفیتهای مهم این شهرستان، وجود جامعه عشایری است، تصریح کرد: عشایر در تاریخ همواره از قدرت ایمان، غیرت و سلحشوری برخوردار بوده و به همین دلیل در زمان طاغوت، بهطور برنامهریزی شده ضربههایی بر پیکره قشر عشایری وارد آوردند.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی دری بر برنامهریزی و تقویت زیرساختهای لازم بهمنظور رفع نیازهای آموزشی، بهداشتی و ارتباطی خانوادههای عشایر تاکید کرد.
استان هرمزگان دارای بیش از سههزار و ۵۰۰ خانوار و افزونبر ۱۵ هزار نفر جمعیت عشایری است که جمعیت عشایری برون کوچ استان یکهزار و ۵۰۰ خانوار و عشایر درون کوچ ۲ هزار خانوار است و برای نخستین بار این آمار ثبت سامانه مرکز آمار کشور شده است.
جمعیت عشایری هرمزگان در شهرستانهای حاجیآباد، رودان، بندرعباس، میناب، بستک، بشاگرد، پارسیان، سیریک و جاسک به شکل رمهگردان و کوچ رو زندگی میکنند.