شناسهٔ خبر: 72054081 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

شناسایی ۴۰ نوع نان سنتی در هرمزگان

انواع نان‌های سنتی پخته شده در ماه مبارک رمضان، زینت بخش سفره‌های افطار و سحر مردم هرمزگان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان گفت: تا کنون حدود ۴۰ نوع نان سنتی در استان شناسایی شده است.

سپهر زارعی افزود: نان‌های توموشی، رِهته، دستی، چَمچَمو، کولوکو، حلقه‌ای، شُل شُلو، شکری، خرمایی، مهیاوه‌ای و سوراغی از جمله نان‌های سنتی هرمزگان است.

وی گفت: در هرمزگان مراکز پخت و فروش نان‌های سنتی فعال است و برخی هم در خانه این نان‌ها را پخت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: امضای تفاهنامه استاندارد سازی غذا‌های محلی در بندرعباس

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان افزود: چاشنی اصلی نان‌های سنتی هرمزگان مواد غذایی به نام مَهیاوه است که از ماهی‌های ریز، آب، نمک و برخی سبزیجات درست می‌شود.

سپهر زارعی گفت: نان‌های سنتی هرمزگان به علت داشتن تخم مرغ، پنیر، روغن و سس ماهی، سرشار از انواع ویتامین ها، کلسیم و پروتئین است.

وی افزود: مهارت پخت نان سنتی هرمزگان با شماره ۳۱۳ و نان توموشی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.