سوره آل عمران جزئیات زیادی درباره داستان عیسی دارد، و آیه مورد نظر شبهه آفرینان، آیه 55 همین سوره ی آل عمران هست که توسط بعضی برای پخش شک و تردید درباره پایان حیات حضرت عیسی استفاده شده.
«إِذْ قَالَ اللَّهُ يَا عِيسَى إِنِّي مُتَوَفِّيكَ وَرَافِعُكَ إِلَيَّ ... [یاد کنید] هنگامی که خدا فرمود: ای عیسی! من تو را [از روی زمین و از میان مردم] بر می گیرم، و به سوی خود بالا می برم»
وَفی به چه معناست؟
اختلاف بر سر معنی کلمهی «متوفیک» هست که به ریشه «وفی» برمیگردد. این کلمه تنها به معنای مرگ و وفات نیست. در عربی این کلمه به معنای جبران کرده، خواباندن و گرفتن نیز هست.
حال سوال این است که اگر این کلمه واقعاً معانی مختلفی دارد، چطور میتوانیم بفهمیم کدام معنی در این زمینه مد نظر است؟
آیات دیگری هم در سورههای قرآن هست که به وضوح به ما گفتهاند که کلمهی «متوفیک» میتونه به معنی گرفتن باشد یا جبران کردن، نه حتی به خواب رفتن یا گرفتن روح کسی برای مرگ. آیات مورد نظر را میتوانیم در سه آیه متوالی پیدا کنیم. در اولین آیه از این سه آیه، نشانهی واضحی داریم که نشان میدهد عیسی نه کشته شده و نه به صلیب کشیده شده. ابتدای آیه 157 سوره نسا خداوند میفرماید:
« و [هم چنين] به خاطر گفته ايشان كه:ما قطعا عيسى مسيح پسر مريم، پيامبر خدا را كُشُتيم و حال آنكه نه او را كُشتند و نَهَ به دارش آويختند، ولى امر بر آنان مشتبه شد»
و دومین آیهای که بعد آن آمده یعنی 158 نسا میگوید که خدا عیسی را به سوی خودش بالا برد.
«بلكه خدا او را [زنده] به سوى خود بالا برد و خدا پيروزمند حكيم است»
و در آیه ی 159 سوره نسا:
«و هیچ یک از اهل کتاب نیست مگر آنکه پیش از مرگش [که لحظه روشن شدن حقایق است] به مسیح ایمان می آورد [که او فرستاده خدا، بنده او و مژده دهنده به ظهور پیامبر اسلام است، ولی ایمان در آن لحظه سودبخش نیست] و مسیح روز قیامت بر [عقاید و اعمال] آنان گواه است»
سومین و مهم ترین نکته این است که اهل کتاب قبل از مرگ عیسی به او ایمان خواهند آورد، که این به وضوح نشان میدهد عیسی هنوز نمرده و این که اهل کتاب در آینده به او ایمان خواهند آورد.
نتیجه گیری
بنابراین طبق قرآن، هیچ شکی نیست که عیسی نمرده است، بلکه به آسمان برده شده. جدای از این آیات این نکته را هم به ما نشان میدهد که چقدر مهم است که آیات را در بافت خود ببینیم و اول قرآن را با خود قرآن بفهمیم.


عوامل تولید:
نویسنده و کارگردان: محمد وحیدی
راوی: یاسر نظیفی گیلوان
گرافیک: علیرضا مهاجری
تدوین: امیرمحمد عارف نظری
تهیه کننده: یاسر نظیفی گیلوان
تهیه شده در گروه محتوا و رسانه نو در خبرگزاری دانشگاه آزاد (آنا)
قطعات موسیقی به کار رفته:
“The Last Hajj of Abdul Mutallib (AS)” from Muhammad: The Messenger of God by Le Trio Joubran & Dilshaad Shabbir Shaikh. Released: 2015. Track 17.
#قرآن
#کتاب
#کلام_خدا
#اعجاز_کلامی
#تفسیر_قرآن
#علم_و_دین
#دانش_اسلامی
#حقایق_قرآنی
#اعجاز_قرآن
انتهای پیام/