شناسهٔ خبر: 72040318 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس کمیته کشتی با چوخه؛

نگاه مسئولان ورزش به رشته‌های سنتی کمرنگ است؛ نمی‌توان برای پیشرفت کشتی با چوخه گدایی کرد

تهران- ایرنا- رییس کمیته کشتی با چوخه فدراسیون کشتی گفت: برای پیشرفت این ورزش همه توان خود را گذاشته‌ام اما نمی‌توانیم کاسه گدایی به دست بگیریم. راه پیشرفت این ورزش حمایت و همدلی مسئولان ورزش کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، کشتی سنتی با چوخه خراسان شمالی از ورزش‌های پرطرفدار این خطه است که در سال ۱۳۸۷ به عنوان میراث معنوی در فهرست آثار ملی میراث ناملموس ثبت شده است. چوخه واژه‌ای کردی و نام لباسی است که کشتی‌گیران این رشته بر تن می‌کنند که از شنل کوتاهی که کشتی‌گیران آن را با شال سفیدرنگی محکم می‌کنند، تشکیل شده است. از آنجا که این کشتی از دیرباز در بین عشایر کرد شمال خراسان مرسوم بوده، به کشتی با چوخه معروف شده است.

کشتی باچوخه را می‌توان یکی از ورزش‌های پرطرفدار در مناطق شرقی کشور نام برد که حتی نامش بارها به عنوان یک انجمن مستقل مطرح شده ولی ۲ سالی است که حضورش از فدراسیون روستایی منفک و به فدراسیون کشتی اضافه شده است. مشکلات عدیده مالی اما کماکان در حول این ورزش همچنان باقی مانده و حتی فدراسیون کشتی نیز در در این مدت کمکی را به این ورزش نکرده است.

نگاه مسئولان ورزش به رشته‌های سنتی کمرنگ است؛ نمی‌توان برای پیشرفت کشتی با چوخه گدایی کرد

احمد شکفته، رییس کمیته کشتی با چوخه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: قرار است همانند سال‌های گذشته رقابت کشتی با چوخه در روز ۱۴ فرودین ماه در گود زینل خان اسفراین برگزار شود. پس از این مسابقات نیز بنا داریم تورنمنتی را نیز در اواخر فروردین ماه در گود امام مرشد فاروج نیز برگزار کنیم. با توجه به نبود اعتبارات مالی امسال هیچ ورزشکار خارجی در اسفراین حضور نخواهد داشت.

وی ادامه داد: گود رهورد قوچان و تربت حیدریه نیز اردیبهشت ماه میزبان مسابقات کشتی با چوخه بزرگسالان و رده‌های سنی خواهد بود. من برای پیشرفت این ورزش همه توان خود را گذاشته‌ام اما نمی‌توانیم کاسه گدایی به دست بگیریم. راه پیشرفت این ورزش حمایت و همدلی است.

رییس کمیته کشتی با چوخه فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های ما برای این ورزش، ثبت جهانی این رشته است. اقداماتی در حال انجام است که امیدواریم نهایی شود. با توجه به ظرفیت این ورزش هنوز کشتی با چوخه با مشکلات مالی مختلفی گرفتار است و باید اعتبارات خاص برای این پیشرفت این ورزش تخصیص پیدا کند. با توجه به حجم مسابقات، نبود اعتبارات از سوی فدراسیون کشتی به طور قطع نمی‌تواند پاسخ‌گوی نیازهای این ورزش باشد.

شکفته اظهار داشت: نگاه فدراسیون کشتی بیشتر معطوف به رقابت جهانی و المپیکی است که این موضوع باعث شده اعتبار خاصی به این رشته تخصیص نیابد. برخی رشته‌های ورزشی از جمله فوتبال، تماشاگران تنها برای ۲ ساعت در استادیوم حاضر می‌شوند اما در این رشته علاقه‌مندان چندین ساعت در محل برگزاری حضور دارند و دیدارها را با شور و شوق خاصی پیگیری می‌کنند. البته با توجه به حضور بیش از هزاران نفر در هر رویداد، بی انصافی است که در یک دهه گذشته هنوز ردیف بودجه خاصی برای کشتی با چوخه دیده نشده است. امیدواریم حمایت مسئولان ویژه شود، چرا که نگاه ورزش کشور به رشته‌های سنتی کمرنگ است.

وی به دیدار خود با احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان نیز اشاره کرد: نگاه وزیر در این خصوص مثبت بود و ایشان قول‌هایی را برای حمایت از این رشته داده‌اند. همیشه مردم و خیران برای برگزاری کشتی با چوخه پیشقدم بوده‌اند ولی با توجه به شرایط اقتصادی موجود این بودجه کافی نیست.

رییس کمیته کشتی با چوخه اظهار کرد: امیدوارم نگاه مثبتی به این رشته صورت بگیرد، چرا که این ورزش مظلوم واقع شده است. شرایط ما با برخی از رشته‌های از جمله آلیش، کوراش و پهلوانی قابل قیاس نیست؛ البته اگر حمایتی از این رشته صورت بگیرد، به طور قطع بسیاری از مشکلات آن برطرف خواهد شد.

نگاه مسئولان ورزش به رشته‌های سنتی کمرنگ است؛ نمی‌توان برای پیشرفت کشتی با چوخه گدایی کرد