شناسهٔ خبر: 72037079 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار کرمانشاه:

ایجاد منطقه آزاد قصرشیرین تحولی بزرگ در توسعه اقتصادی کرمانشاه است

کرمانشاه - ایرنا - استاندار کرمانشاه راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری - صنعتی قصرشیرین را نقطه عطفی در توسعه اقتصادی استان دانست و افزود: با سرمایه‌گذاری مشترک ایران و عراق در این منطقه فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ایجاد می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری کرمانشاه، منوچهر حبیبی در دیدار نوروزی با حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله غفوری نماینده ولی‌فقیه در استان ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌ شده در سال گذشته بر ادامه برنامه‌های توسعه‌ای استان تأکید کرد.

وی همچنین با اشاره به تردد خودرویی و واردات خودرو از مرز پرویزخان افزود: این طرح نقش بسزایی در رونق اقتصادی منطقه و افزایش اشتغال‌زایی استان کرمانشاه خواهد داشت.

استاندار کرمانشاه با اشاره به اهمیت گسترش روابط اقتصادی با کشور همسایه از دیدارهای خود با هیات های تجاری دیالی، گرمیان، سلیمانیه و حلبچه عراق خبر داد و گفت: این مذاکرات منجر به امضای تفاهم‌نامه‌های اقتصادی جدید شده که می‌تواند تأثیر چشمگیری بر افزایش صادرات و رونق کسب‌ و کارهای مرزی داشته باشد.

به گزارش ایرنا، منطقه آزاد تجاری - صنعتی قصرشیرین در محدوده‌ای به وسعت هفت هزار و ۲۲۳ هکتار از مرز پرویزخان و محدوده بین این مرز تا مرز خسروی را شامل می شود که توسعه و تعمیم منطقه به محدوده شهر قصرشیرین و مرز خسروی نیز توسط متولیان در دستور کار قرار دارد.

پس از انجام امور اداری در دولت و مصوبه مجلس با تصویب نهایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.

شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با عراق افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد و در امتداد این مرز ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.

افزایش ظرفیت پذیرش پروازها با افتتاح باند دوم فرودگاه کرمانشاه

استاندار کرمانشاه همچنین با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای در بخش حمل‌ و نقل به افتتاح باند دوم فرودگاه کرمانشاه در دهه فجر پارسال اشاره کرد و گفت: در ادامه این اقدام ظرفیت پذیرش پروازها را افزایش دادیم که موجب بهبود خدمات فرودگاهی شده است.

حبیبی همچنین برنامه‌ریزی برای افزایش پروازهای داخلی و خارجی فرودگاه کرمانشاه به‌ویژه در مسیرهای زیارتی و گردشگری را مورد اشاره قرار داد و گفت: در سال جدید تلاش خواهد شد تا پروازهای مستقیم از کرمانشاه به نجف، استانبول و سایر مقاصد بین‌المللی برقرار شود.

استاندار کرمانشاه در ادامه با یادآوری برنامه‌ریزی‌ انجام‌شده در ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی از رشد ۳۰ درصدی میزان اقامت در هتل‌ها، مهمانسراها و سایر اماکن اقامتی استان نسبت به پارسال خبر داد و گفت: تردد خودرو به استان رشد چشمگیر داشته که نشان‌دهنده موفقیت کرمانشاه در جذب گردشگران نوروزی بوده ضمن اینکه سوانح فوتی نوروز در جاده ها تاکنون کاهش چشمگیر داشته است.

استاندار کرمانشاه ۴۰ دیدار خود با معاونان رییس‌جمهور، وزرا و مدیران ارشد کشور را گامی مؤثر در جذب حمایت‌های ملی برای توسعه استان دانست و ۱۰ سفر شهرستانی به شهرستانهای ۱۴ گانه استان برای بررسی مشکلات مردم و احصای اولویت‌های توسعه‌ای هر منطقه را مهم ارزیابی کرد.

استاندار کرمانشاه با یادآوری برگزاری مستمر چهارشنبه‌های اقتصادی و صنعتی استان گفت: این برنامه شامل بازدید از واحدهای صنعتی، نشست با مدیران واحدهای تولیدی و بررسی چالش‌های بخش صنعت و معدن است که با بازخورد مثبت فعالان اقتصادی استان همراه بوده و در سال جدید با گستردگی بیشتری دنبال خواهد شد.
منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین تحولی بزرگ در توسعه اقتصادی استان است

برنامه‌های توسعه‌ای استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۴

استاندار کرمانشاه با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای استان، از پیگیری طرح‌های زیرساختی مهم از جمله سامانه سردسیری خبر داد و تأکید کرد که جمع‌بندی این موضوعات برای بهره‌مندی از رهنمودهای نماینده ولی‌فقیه در استان انجام خواهد شد.

حبیبی همچنین به برنامه‌ریزی برای گرامیداشت روز کرمانشاه اشاره کرد و گفت: پنجم مرداد سالروز عملیات مرصاد به‌عنوان روز کرمانشاه نام‌گذاری شده و این مناسبت فرصتی ارزشمند برای معرفی جایگاه تاریخی و فرهنگی کرمانشاهان در سطح ملی خواهد بود.

استاندار کرمانشاه افزود: روز کرمانشاه بهانه‌ای برای معرفی ظرفیت‌های استان در حوزه‌های مختلف است و برنامه‌ریزی‌های لازم برای برگزاری هرچه بهتر این رویداد در دستور کار قرار دارد.

وی در ادامه با اشاره به میزبانی استان از زائران اربعین حسینی در تابستان امسال گفت: کرمانشاه افتخار دارد که در مسیر زائران حسینی قرار دارد و همه تلاش خود را برای ارائه خدمات مطلوب به زائران انجام خواهد داد.

وی با بیان اینکه سال گذشته شاهد حضور چشمگیر زائران در مرز خسروی بودیم، تأکید کرد که امسال نیز با افزایش جمعیت زائران، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای تسهیل تردد و خدمات‌رسانی مطلوب‌تر در حال انجام است.

او همچنین بر تسریع در اجرای پروژه‌های زیرساختی و راهبردی استان تأکید کرد و گفت: پروژه‌هایی نظیر راه‌آهن کرمانشاه - خسروی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

وی با اشاره به نقش این پروژه در تسهیل تردد زائران به عتبات عالیات، عنوان کرد که نام این مسیر در واقع راه‌آهن کربلا است، چرا که یکی از اهداف هدف اصلی آن تسهیل سفر زائران به کربلا است و امیدوارم که این پروژه در سریع‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری برسد.

به گزارش ایرنا؛ مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین گذرگاه عبور زائران اربعین است و سال گذشته بیش از یک میلیون زائر از این مرز تردد کردند.

مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.

خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.

استاندار کرمانشاه در ادامه با تأکید بر ضرورت انسجام و هماهنگی میان مدیران استان، گفت: تحقق این برنامه‌ها تنها در سایه همدلی، تلاش مستمر و وفاق مدیران و مسوولان‌ اجرایی استان و با حمایت و هدایت نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه که شخصیتی فرزانه و دانشمند است، امکان‌پذیر خواهد بود.

سفر هیات دولت به کرمانشاه

استاندار کرمانشاه همچنین با اشاره به سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان در آینده نزدیک این رویداد را فرصتی مهم برای تصویب و تأمین اعتبارات لازم برای اجرای پروژه‌های کلان دانست و گفت: در این سفر، مسائل کلیدی استان از جمله مشکلات زیرساختی، توسعه اشتغال، بهبود وضعیت راه‌ها و تقویت ظرفیت‌های صادراتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

حبیبی افزود: با حمایت دولت و تخصیص اعتبارات ویژه، مسیر توسعه کرمانشاه شتاب بیشتری خواهد گرفت و شاهد تحولات اساسی در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و عمرانی استان خواهیم بود.

منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین تحولی بزرگ در توسعه اقتصادی استان است

دیدار استاندار کرمانشاه با امام جمعه پاوه/ تاکید بر وحدت و همدلی برای خدمت رسانی به مردم

گزازش دیگر ایرنا از روابط عمومی استانداری کرمانشاه حاکیست که استاندار امروز سه شنبه در جریان سفر به شهرستان پاوه و دیدار با ماموستا ملا قادر قادری امام جمعه این شهرستان ضمن تشکر از حضور فعال و مؤثر وی در مسائل اجتماعی و فرهنگی منطقه و خدمت به مردم منطقه، بر اهمیت نقش روحانیت در تحکیم وحدت و انسجام میان مردم تأکید کرد.

حبیبی در ادامه با اشاره به جایگاه ویژه پاوه در عرصه‌های دینی و انقلابی اظهار کرد: این شهرستان به عنوان یکی از شهرستان‌های مهم در استان کرمانشاه همواره در دفاع از انقلاب اسلامی و آرمان‌های آن حضوری موثر و فعال داشته است.

ماموستا ملا قادر قادری امام جمعه پاوه نیز در این دیدار ضمن تقدیر از تلاش‌های استاندار کرمانشاه در خدمت به مردم بر ضرورت وحدت و همدلی در استان تأکید کرد و برای وی آرزوی توفیق و سربلندی در ادامه مسیر خدمت به مردم کرد.

منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین تحولی بزرگ در توسعه اقتصادی استان است

حضور استاندار کرمانشاه در مراسم ختم مادر سه شهید اهل سنت

استاندار کرمانشاه همچنین روز سه شنبه با حضور در شهر بانه‌وره از توابع شهرستان پاوه در مراسم تشییع و ختم خانم سلما کریمی مادر شهیدان اهل سنت «محمد جوهر، محمدطاهر و فرج فتاحی‌زاده» حضور یافت و با خانواده این شهیدان دیدار و ابراز همدردی کرد.

حبیبی طی سخنانی در این مراسم بر وفاداری و تعصب مردم اورامانات نسبت به انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت: مردم این خطه همواره با عشق و تعصب به اسلام و انقلاب، در صحنه‌های مختلف حضور داشته‌اند و تقدیم هزاران شهید گواهی بر این وفاداری است.

استاندار کرمانشاه از صبر و فداکاری خانواده شهدا تجلیل کرد و گفت: امنیت و آرامش امروز کشور مرهون ایثار و ازخودگذشتگی شهدا و خانواده‌های معزز آنان است.

حبیبی افزود: مادران شهدا نماد ایثار و ازخودگذشتگی‌اند و نقش بی‌بدیلی در تربیت نسل انقلابی ایفا کرده‌اند.

شهرستان پاوه با ۶۴۰ شهید، ٨۷۵ جانباز و ۲۷ آزاده سرافراز را تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده است.

منطقه آزاد تجاری صنعتی قصرشیرین تحولی بزرگ در توسعه اقتصادی استان است

زیرساخت‌های گردشگری روستاهای اورامانات را تقویت می‌کنیم

استاندار کرمانشاه همچنین در ادامه سفر روز سه شنبه در پنجمین روز از نوروز ۱۴۰۴ به شهرستان پاوه در روستای گردشگرپذیر هجیج حضور یافت و وضعیت حضور مسافران میزبانی از گردشگران و خدمات نوروزی در این مسیر را بررسی کرد.

در جریان این سرکشی که فرماندار پاوه و مشاور و مدیرکل حوزه استاندار نیز استاندار حضور داشتند، حبیبی ضمن گفتگو با اهالی و کسبه محلی روند خدمات‌رسانی به مسافران نوروزی را مورد ارزیابی قرار داد و بر لزوم تسهیل شرایط برای گردشگران تأکید کرد.

استاندار کرمانشاه با اشاره به جایگاه منحصر به‌ فرد اورامانات در جذب گردشگر تأکید کرد: این منطقه یکی از ظرفیت‌های کم‌نظیر گردشگری استان است که بویژه در ایام نوروز پذیرای مسافران زیادی از سراسر کشور می‌شود و امروز شاهد حضور گردشگران بسیاری در هجیج بودیم که این منطقه را برای سفر انتخاب کرده‌اند.

وی بر لزوم تقویت زیرساخت‌های گردشگری در روستاهای این منطقه تأکید کرد و افزود: امکانات اقامتی و رفاهی باید توسعه یابد تا ماندگاری گردشگران افزایش یابد. یکی از حلقه‌های مفقوده در روستاهای ما، بحث اقتصاد و اشتغال است.

حبیبی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بالای گردشگری در اورامانات باید این حوزه را به‌عنوان قطب اقتصادی و اشتغال‌زایی منطقه حمایت کنیم تا مردم از این فرصت بهره‌مند شوند.

استاندار کرمانشاه با ابراز خرسندی از استقبال گسترده گردشگران از این طبیعت کم‌نظیر تصریح کرد: این موضوع ما را مصمم‌تر می‌کند که حمایت‌های لازم را برای توانمندسازی اقتصادی روستاها و ایجاد اشتغال پایدار انجام دهیم. بحث اقامت و رفاه گردشگران بسیار مهم است و مردم منطقه باید نقش پررنگی در مدیریت این ظرفیت ایفا کنند.

وی همچنین به درخواست‌های دهیار و بخشدار هجیج اشاره کرد و گفت: مسائل مربوط به برق و جاده دسترسی را با دستگاه‌های اجرایی پیگیری خواهیم کرد و مدرسه روستا فعال و با استانداردهای مناسب در حال ارائه خدمات آموزشی است و همچنین در حوزه فضای ورزشی، در صورت تأمین زمین یک چمن مصنوعی برای روستا ایجاد خواهیم کرد.

حبیبی در پایان تأکید کرد که توسعه گردشگری در اورامانات، علاوه بر تقویت اقتصاد محلی زمینه اشتغال‌زایی را برای ساکنان روستاها فراهم و استانداری کرمانشاه از این روند حمایت خواهد کرد.

شهرستان مرزی پاوه با حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی استان کرمانشاه واقع شده است.