شناسهٔ خبر: 72030915 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس بخش تحقیقات دانه های روغنی کشور:

میانگین تولید کنجد ایران ۴۳۰ کیلوگرم بیشتر از متوسط جهانی است

کرج - ایرنا - رییس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: براساس برآورد آماری ، میانگین تولید کنجد در کشور ۴۳۰ کیلوگرم بیشتر از متوسط تولید جهانی است.

صاحب‌خبر -

"مهدی غفاری" روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سال گذشته ۵۴ هزار و ۴۷۷ هکتار از اراضی کشور سال گذشته زیر کشت کنجد قرار گرفت به عملکرد این محوصل به طور متوسط ۹۵۰ کیلوگرم در هکتار بوده است.

وی بیان کرد: این در حالی است که سطح زیر کشت کنجد در دنیا در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۳ میلیون هکتار با عملکرد ۵۲۰ کیلوگرم در هکتار بوده است.
غفاری یادآورشد: ۲ چالش اساسی در زمینه تولید دانه های روغنی در کشور وجود دارد که یک مورد آن عدم توان اقتصادی تولید دانه های روغنی در مقایسه با برخی گیاهان است.
وی گفت: حمایت از تولید داخلی از طریق هدفمند سازی یارانه ها و اختصاص آن به تولید کننده و مصرف کننده به جای حمایت از وارد کننده در رفع این مشکل موثر است.
رییس بخش تحقیقات دانه های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ادامه داد: چالش دوم نقص در سازمان تامین بذر طبقه گواهی شده است چراکه به دلیل عدم رقابت اقتصادی شرکت های فعال در زمینه تولید بذر دانه های روغنی محدود هستند .
وی بیان کرد: بنابراین در برخی موارد کمبود بذر طبقه گواهی شده سبب کاهش سطح کاشت می شود.
غفاری تاکید کرد: حمایت از بخش خصوصی و بخصوص شرکت های دانش بنیان با تسهیل فرآیندهای اخذ مجوزهای قانونی می تواند به توسعه تولید دانه های روغنی در ایران کمک کند.

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی در کرج مستقر است.