سیدمجتبی علوی مقدم روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اکنون بخش زیادی از منابع آب استان در بخش کشاورزی مصرف می شود، به طوری که ۸۸ درصد از منابع آبی سهم کشاورزی است.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا با تجهیز زمین های کشاورزی استان به آبیاری نوین و همچنین با اصلاح الگوی کشت، میزان مصرف آب مدیریت شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی تصریح کرد: دولت نیز مشوق ها و حمایت های خوبی برای توسعه تجهیزات آبیاری نوین کشاورزی برای تولیدکنندگان این بخش دارد.
علوی مقدم خاطرنشان کرد: سهم استان از منابع ملی ناچیز است از این رو مدیران باید تلاش کنند تا سهم بیشتری از منابع ملی را جذب کنند.
وی کمبود اعتبار را از دغدغه ها برای اجرای طرح ها عنوان کرد و افزود: طرح های ناتمام، نتیجه تصمیمات غیرکارشناسی است، برخی طرح ها بدون مطالعات دقیق انجام شده است از این رو در اجرا با مشکل روبه رو شده ایم.
علوی مقدم با بیان اینکه توسعه راه های روستایی، فرعی و اصلی از دیگر اولویت ها در استان است، گفت: اکنون استان حتی یک کیلومتر آزادراه ندارد در حالی راه به عنوان زیرساخت توسعه، نقش زیادی در رونق تولید و رونق اقتصاد دارد،
اجرای بازآفرینی شهری با کمک مردم
وی با اشاره به اینکه باید از توان مردم در اجرای کاره بهره گرفته شود، گفت: سرعت دادن به اجرای طرح بازآفرینی شهری از مطالبات مردمی است البته مسوولان هم تلاش دارند تا زمینه های رفاه مردم با اجرای این طرح ها فراهم شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: دستگاه های اجرایی مکلف هستند ۳۰ درصد از منابع خود را به اجرای طرح های بازآفرینی شهری اختصاص دهند.
علوی مقدم با اشاره به اینکه زیرساخت های بهداشت و درمان در استان باید تقویت شود، گفت: اقدامات خوبی در این باره انجام شده است اما باید برای ارائه خدمات بهتر، زیرساخت ها در این بخش تقویت شود.
گردشگری ظرفیت مهم برای توسعه
وی با اشاره به اینکه استان ظرفیت های خوبی در زمینه توسعه گردشگری دارد، بیان کرد: شرایط اقلیمی خوب این خطه نیز زمینه را برای توسعه گردشگری فراهم کرده اما به این ظرفیت ها توجه مناسب نشده است.
علوی مقدم همچنین معادن را ظرفیت مناسب و ارزنده برای توسعه اقتصادی استان عنوان کرد و افزود: متاسفانه بخش قابل توجهی از معادن استان به علت های مختلف تعطیل و راکد شده است که باید کمک کنیم این واحدها به چرخه تولید بازگردند.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات حل مشکلات معادن خارج از توان استان است که در این زمینه انتظار می رود شرکت های دولتی و خصوصی پای کار باشند.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.