شناسهٔ خبر: 72017535 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

برداشت بیدمشک از باغات آذربایجان غربی آغاز شد

با آغازبرداشت بیدمشک پیش بینی می‌شود حدود ۸۰۰ تا یک‌هزار و ۲۰۰ تن شاتون بیدمشک در آذربایجان‌غربی برداشت شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: برداشت بیدمشک از سطح باغات استان آغاز شده و پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۲.۵ میلیون لیترعرق بیدمشک تولید و روانه بازار شود.

حکمت جعفری افزود: ۶۵ هکتار از باغات و حاشیه باغ‌های استان زیر کشت گیاه بیدمشک است که حدود ۲.۵ میلیون لیتر عرق بیدمشک از باغات این مناطق تولید و استحصال می‌شود.

او بیان کرد: کار برداشت این محصول از اواخر اسفند ماه آغاز شده و با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه حدود ۱۵ تا ۳۰ روز ادامه دارد.

جعفری با بیان اینکه به سبب کاربرد‌های متفاوت بیدمشک از جمله کارکرد‌های اکولوژیکی و زیست محیطی، حفاظت منابع خاک، صنعتی، دارویی، خوراکی، زینتی و سایر موارد می‌توان آن را جزو درختان چند منظوره دانست، افزود: آمار رسمی از سطح زیر کشت و میزان تولید بیدمشک در کشور در دسترس نیست، اما آذربایجان‌غربی و شهر ارومیه در زمینه تولید بیدمشک و فرآورده‌های حاصل از آن از جمله عرق بیدمشک، نقل، حلوا و سایر تولیدات در کشور جایگاه خاصی دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: کشت این درختچه‌ها به صورت حاشیه کاری در کنار رودخانه، باغ و جوی‌های آب است که بیش‌ترین سطح در شهر ارومیه است.

جعفری ادامه داد: میزان تولید شاتون نر تازه بیدمشک در آذربایجان‌غربی حدود ۸۰۰ تا یک‌هزار و ۲۰۰ تن پیش بینی می‌شود.

وی افزود: بیشترین سطح زیرکشت بیدمشک در آذربایجان‌غربی متعلق به شهرستان‌های ارومیه، پلدشت و سلماس است و سالانه و در شرایط نرمال، بیش از یک‌هزار تن گل‌تر بیدمشک از سطح باغ‌های استان برداشت و به بازار عرضه می‌شود.

جعفری با بیان اینکه یک سوم شکوفه‌های تولیدی بیدمشک توسط واحد‌های تبدیلی جذب و فرآوری می‌شود، اضافه کرد: نزدیک به یک سوم دیگر آن نیز در خانه‌ها مصرف و تبدیل به عرق بیدمشک می‌شود.

به گفته وی باقی این محصول نیز در مصارف مختلف توسط واحد‌های گلاب‌گیری دیگر استان‌های کشور و تهیه نقل بیدمشکی، شیرینی و دسر در قنادی‌های ارومیه کاربرد دارد.

گل‌آذین شاتون یا گل‌آذین دُم‌گربه‌ای در درختان چوبی دیده می‌شود و در آن گل‌های نر یا ماده به صورت فشرده به هم در روی محور گل قرار می‌گیرند و در کنار برگک‌ها و برگک‌های فرعی در حول محور گل‌آذین جای دارند.