شناسهٔ خبر: 72015651 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در فصل رویش قارچ‌های غیر خوراکی؛

مسمومیت و مرگ، عاقبت مصرف کردن قارچ‌های خودرو و سمی

دانشگاه علوم پزشکی اراک چند توصیه‌ برای پیشگیری از بروز مسمومیت و مرگ ناشی از مصرف قارچ‌های سمی ارائه کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ همزمان با فصل رویش قارچ‌های غیر خوراکی، هموطنان گرامی را به رعایت چند توصیه‌ عمومی دعوت می‌نماییم تا با توجه به آنها از بروز مسمومیت و مرگ ناشی از قارچ‌های سمی پیشگیری شود:

 ۱. از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می‌رویند و یا قارچ‌های فله‌ای جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری کنید. برای حفظ سلامت خود و خانواده تان تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی‌های دارای مجوز می‌باشند، خریداری و مصرف نمایید.

 ۲. شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است. بنابراین به توصیه‌های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنید.

 ۳. مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نمی‌باشد.

 ۴. برخی از روش‌ها و معیار‌های سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

 ۵. برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیند‌های آماه سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نمی‌باشد.