به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ استاندار امروز به مناسبت بیست و سوم مارس، سوم فروردین (روز جهانی هواشناسی) در جمع کارشناسان هواشناسی در ادارهی کل هواشناسی گیلان حضور یافت و عمدهترین الزامات و اولویتهای هواشناسی استان را در بستر روند صدور پیش بینیها، توصیهها و هشدارهای هواشناسی بررسی کرد.
استاندار گیلان در این نشست با گرامیداست بیست و سوم مارس / سوم فروردین، روزجهانی هواشناسی، به تبیین رابطهی پیش بینیهای هواشناسی با فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی پرداخت و دقت هرچه بیشتر در پایش شرایط جوی را، زمینه ساز رونق اقتصاد و افزایش تولید ناخالص ملی دانست.
هادی حق شناس همچنین بر لزوم حمایت از طرحهای توسعه ایی و ارتقاء امکانات فنی و تخصصی هواشناسی گیلان تاکید کرد و افزود: این مهم میتواند آمادگی گیلان را در روند مواجهه با تغییرات اقلیمی و حتی بروز سوانح غیرمترقبهی طبیعی بالا ببرد و از تحمیل خسارات احتمالی پیشگیری کند.
مدیرکل هواشناسی گیلان نیز در این نشست، گزارشی از عمدهترین فعالیتهای هواشناسی در سال ۱۴۰۳ ارایه کرد و گفت: اکنون حدود ۸۰ ایستگاه هواشناسی در مناطق مختلف استان فعال است و بهره گیری از دادههای آنها به تهیه و انتشار بیش از ۲ هزار پیش بینی جوی و دریایی در یک سال گذشته انجامیده است.
محمد دادرس همچنین از تلاشها برای اتمام ۲ ایستگاه باران سنجی خودکار در مناطق داماش رودبار و سیاهکل خبر داد و افزود: ایستگاههای اقلیم سنجی منطقهی روشنده رضوانشهر و لیسار نیز به تازگی افتتاح شده و پژوهشکدهی هواشناسی دریایی انزلی هم در سال جدید به بهره برداری میرسد.
وی همچنین از صدور بیش از هزار توصیهی هواشناسی کشاورزی و دریایی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در یکسال گذشته ۱۷۹ هشدار زرد، نارنجی و قرمز از سوی هواشناسی گیلان صادر شده که نشان میدهد به طور میانگین هر ۲ روز یک هشدار از شرایط اقلیمی گیلان صادر شده است.
گیلان در زمرهی ۵ استان حادثه خیز در حوزهی حوادث غیرمترقبهی طبیعی در کشور محسوب میشود و بهره گیری از پیش بینیهای هواشناسی در ارتقاء سطح آمادگی و هوشیاری عموم، برای مهار هر گونه تهدید و بحرانی الزامی به نظر میرسد.