شناسهٔ خبر: 71978612 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

ابتکار مساجد ترکیه برای جذب کودکان به برنامه‌های دینی

مساجد در سراسر ترکیه در ماه رمضان ابتکاراتی از جمله اهدای هدایای کوچک و برنامه‌های جذاب را برای تقویت عشق به نماز و ایجاد محیطی دلپذیر برای کودکان انجام می‌دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از دیلی صباح، در منطقه اوسکودار استانبول، عثمان عثمان‌اوغلو، امام جماعت مسجد والده عتیق، در مصاحبه‌ای درباره نقش مهم کودکان در مساجد و برنامه‌های ویژه‌ای که در ماه رمضان برای آنها طراحی شده است صحبت کرد. وی بر لزوم جذب کودکان و نوجوانان و در عین حال تقویت درک آنها از عبادت و احترام به فضاهای مقدس تاکید کرد.

عثمان‌اوغلو خاطرنشان کرد که برنامه های کودکان که امسال در مسجد او ارائه شده باید در مساجد همه جا اجرا شود. او توضیح داد که این ابتکارات نه تنها پیوند با کودکان را تقویت می‌کند، بلکه عشق مادام العمر به نماز را در آنها ریشه‌دار می‌کند. او خاطرنشان کرد که گسترش چنین تلاش‌هایی، مشارکت بیشتر نسل‌های آینده را به همراه دارد و ارتباط آنها با مسجد را عمیق‌تر می‌کند.

عثمان اوغلو ماه رمضان را در مسجد خود به عنوان زمان صلح و برکت توصیف کرد که طی آن جمع زیادی از پیر و جوان و همچنین تعداد زیادی از کودکان در نمازهای یومیه شرکت می‌کنند.

وی گفت: حضور روزافزون کودکان در مساجد برای آینده دلگرم کننده است. برای جذابیت بیشتر مساجد، فعالیت های مختلفی برای آنها ترتیب داده می‌شود.

وی ادامه داد: ما عاشق دیدن کودکان در مسجد هستیم. در حین نماز، هدایای کوچک یا پول را در کفش‌هایشان می‌گذاریم. بعد از نماز، برنامه‌هایی را در مجموعه مسجد ترتیب می‌دهیم. این برنامه‌ها به کودکان کمک می‌کند تا در مسجد احساس راحتی کزده و به آن علاقه پیدا کنند. امروز با کمک طلاب دینی مراسم ویژه‌ای ترتیب دادیم. کودکانی که در نماز شرکت می کنند پذیرایی می‌شوند. یک نوع ذرت بوداده و شیرینی‌های سنتی به آنها داده می‌شود.

لزوم احترام کودکان به فضای معنوی مساجد

عثمان اوغلو خاطرنشان کرد: حضور کودکان در مساجد در برخی نقاط در ماه رمضان امسال موضوع بحث بوده است. وی از آوردن فرزندان توسط والدین و رها کردن آنها که می‌تواند فضای آرام مسجد را بر هم بزند و تمرکز نمازگزاران را کاهش دهد، ابراز نگرانی کرد.

وی با اذعان به این مشکل گفت: اگرچه این نارضایتی‌ها قابل درک است، اما ممنوعیت حضور کودکان در مساجد راه حل درستی نیست.

 وی ادامه داد: امسال در شبکه‌های اجتماعی گلایه‌هایی مبنی بر توپ بازی بچه ها در مساجد بزرگ مطرح شده است. بچه ها باید به مساجد بیایند اما با درک عبادت. وقت نماز باید نماز باشد و وقت بازی بعد از آن باشد. وقتی مردم در حال نماز هستند مناسب نیست بچه ها در پشت مسجد بازی کنند. 

عثمان اوغلو همچنین به موضوع بازی کودکان با توپ روی فرش مساجد پرداخت. وی تاکید کرد که این امر نه تنها با پاکی مورد نیاز برای نماز مغایرت دارد بلکه به دلایل بهداشتی سلامتی را نیز به خطر می‌اندازد.

علاوه بر این، او از دادن وسایل دیجیتال به کودکان برای ساکت نگه داشتن آنها در هنگام نماز خواندن والدین انتقاد کرد.

وی تصریح کرد: والدین باید از قبل به فرزندان خود آموزش دهند تا وقتی به مسجد می‌آیند آرام بنشینند و به فضای آن احترام بگذارند. متاسفانه امروز والدین چه در خانه، چه در مساجد و یا حتی در کوچه و خیابان فقط تبلت یا کامپیوتر را به فرزندانشان می‌دهند تا آنها را مشغول کنند. این یک رویکرد خطرناک است، به خصوص در مساجد، زمانی که به کودک وسیله‌ای داده می شود ممکن است ناآگاهانه فرزندان خود را در معرض خطرات جدی قرار دهند.

وی تاکید کرد: کارکنان و امامان جماعات مسجد در کنار والدین، باید کودکان را با مهربانی و درک درست راهنمایی کنند.

وی افزود: وظیفه ما به عنوان ائمه جماعات و کارکنان مسجد این است که حس عبادت را در کودکان از سنین پایین ایجاد کنیم. اگر می خواهند با توپ بازی کنند، باید به بیرون از مسجد هدایت شوند. در واقع ما حتی می توانیم در مکان های بازی تعیین شده مانند زمین‌های ورزشی به آنها بپیوندیم. 

وی تاکید کرد: گسترش برنامه‌های کودکان در مساجد باعث تقویت آگاهی آنها از عبادت و تعمیق ارتباط آنها با مسجد می شود.

امسال در اولین روز ماه مبارک رمضان، کودکانی که در اولین نماز جماعت در مسجد بزرگ چاملیجا شرکت کردند، هنگام خروج با هدایایی غافلگیرکننده پذیرایی شدند.

تیمی متشکل از حدود 40 داوطلب برنامه شاد بعد از نماز را برای 500 کودک برگزار کردند. بعد از اقامه نماز بسته‌های هدیه غافلگیرکننده و بادکنک‌های هلیومی در کفش بچه‌ها در بیرون مسجد گذاشته شد.

انتهای پیام