شناسهٔ خبر: 71950094 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

این گزارش بروزرسانی می شود

شمار مصدومان چهارشنبه آخر سال در کردستان به ۹۸نفر رسید/ هشت مصدوم تحت مراقبتهای ویژه

سنندج- ایرنا- رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: از صبح امروز، ۹۸ نفر بر اثر انفجار مواد محترقه در استان مصدوم شده که این تعداد هشت مصدوم بدحال در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و ۲ مورد نیز دچار قطع عضو شده‌اند.

صاحب‌خبر -

حسین جعفری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۲۹مصدوم در سنندج، ۱۳ مورد در سقز، ۱۳ مورد بانه، ۱۰ مورد در بیجار، چهار مورد در دهگلان، ۱۱ مورد در کامیاران ، هفت مورد در دیواندره، ۱۰ مورد در قروه و  یک مورد در مریوان به ثبت رسید؛ ضمن اینکه  یک مورد آسیب به دست یک شهروند دهگلانی در منجر به قطع مچ دست چپ وی و در دیواندره هم منجر به قطع یک انگشت یکی از مصدومان شد.

وی افزود: از مجموع ۳۸ مصدوم دچار سوختگی، ۶ نفر با سوختگی شدید، ۱۰ نفر باسوختگی متوسط و ۲۲ نفر با سوختگی جزئی روانه بیمارستان شده‌اند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: از ۲۲ مصدومی که چشم آنان آسیب دیده،  ۲۱ نفر دچار آسیب جزیی و یک نفر آسیب متوسط به چشم شده‌اند، ضمن اینکه ۳۸ مورد تروما به اندامها و قطع عضو هم تا ساعت ۲۱ و ۲۰ دقیقه امشب به ثبت رسید.

جعفری با بیان اینکه از ابتدای اسفند تا صبح امروز ۱۷ نفر بر اثر انفجار مواد محترقه در کردستان مصدوم شده بودند که با حوادث امروز تعداد مصدومان به ۲۵ نفر رسید، افزود: یک نوجوان ۱۴ ساله نیز جمعه هفته گذشته به دلیل انفجار مواد محترقه دست ساز جان خود را از دست داد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: برگزاری ایمن چهارشنبه سوری، نه تنها از بروز حوادث ناگوار و آسیب‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری می‌کند، بلکه فرصتی برای حفظ اصالت این آیین باستانی و ایجاد خاطرات خوش برای همگان فراهم می‌سازد.

جعفری، با اشاره به افزایش ۶۱ درصدی مصدومان حوادث چهارشنبه سوری ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل، اظهار کرد: این رسم باستانی در سال‌های اخیر به بازی‌های خطرناک با مواد منفجره و محترقه تبدیل شده و شبی تلخ و حادثه‌آفرین برای خانواده‌ها رقم زده است.

وی افزود: علاوه بر مصدومیت و فوت، استفاده از مواد محترقه می‌تواند منجر به معلولیت‌های دائمی شود.

جعفری با اشاره به آمار مصدومان چهارشنبه سوری ۱۴۰۲ در استان کردستان، بیان کرد: شهرستان‌های سنندج و سقز بیشترین تعداد مصدومان و سروآباد و کامیاران کمترین تعداد مصدومان را داشتند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: ۹۱ درصد از مصدومان مرد و ۹درصد زن بودند؛ آماری که نشان دهنده نقش غالب مردان در استفاده از مواد محترقه و افزایش خطر آسیب در میان آنهاست.

جعفری میانگین سن مصدومین را ۱۹ سال عنوان کرد و گفت: کمترین رده سنی ۲ سال و بیشترین رده سنی ۶۳ سال بود که به صورت رهگذر با پرتاب مواد منفجره دچار حادثه شده بود.

وی علت مصدومیت را ۷۳ درصد در حال بازی، ۱۵ درصد عابر پیاده و هشت درصد تماشاگر برشمرد و با ابراز نگرانی از آمار بالای مصدومان زیر ۱۸ سال، بر لزوم فرهنگ‌سازی، آگاهی‌بخشی و نظارت بیشتر خانواده‌ها و نهادهای آموزشی تأکید کرد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی کردستان افزود: تنها راه ایمن‌سازی این جشن، آموزش و آگاهی است که با افزایش آگاهی عمومی، آموزش صحیح اصول ایمنی و ایجاد قوانین بازدارنده، می‌توان از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کرد.

جعفری به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کردستان اشاره کرد و گفت: آگاه‌سازی جوانان و نوجوانان، آموزش‌های همگانی در مدارس، سازمان‌ها و ارگان‌ها، تدوین دفترچه آموزش همگانی پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و فضای مجازی در کاهش حوادث شب چهارشنبه سوری بسیار موثر خواهد بود و نقش بسزایی در کاهش آمار مصدومان و تلفات این شب خواهد داشت.

وی در پایان به توصیه‌های ایمنی پرداخت و یادآور شد: نظارت والدین بر فرزندان در خرید و استفاده از مواد محترقه، مشارکت والدین در شادی فرزندان و حضور در کنار آن‌ها، روشن کردن آتش در حجم کم و عدم استفاده از مواد سریع‌الاشتعال، عدم استفاده از مواد محترقه و منفجره دست‌ساز، استفاده از عینک‌های محافظ چشم، دوری از مواد آماده انفجار یا احتراق و عدم فروش مواد آتش‌زا و شیمیایی به کودکان و نوجوانان توسط فروشگاه‌ها می تواند از بروز بسیاری از حوادث و آسیب های جبران ناپذیر جلوگیری کند.