شناسهٔ خبر: 71947129 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ایرلند تجاوز نظامی دوباره اسرائیل علیه غزه را محکوم کرد/تأکید بر احیای آتش‌بس

لندن – ایرنا – نخست‌وزیر ایرلند، حملات گسترده رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه را محکوم کرد و خواستار توقف فوری درگیری‌ها و احیای آتش‌بس در این منطقه شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مایکل مارتین روز سه‌شنبه (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) با صدور بیانیه‌ای که نسخه‌ای از آن در تارنمای ایرلند منتشر شد، اعلام کرد: «حملات هوایی اسرائیل به غزه که منجر به کشته شدن صدها غیرنظامی شده است را محکوم می‌کنم. تمامی طرف‌ها باید به توافق آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها احترام بگذارند و به مذاکرات برای اجرای مرحله دوم توافق بازگردند.»

نخست‌وزیر ایرلند در ادامه بر لزوم پایان فوری خصومت‌ها تأکید کرد و هشدار داد که مردم غزه شرایطی «غیرقابل تصور» را تحمل کرده‌اند. وی افزود: «به خاطر غیرنظامیان در غزه که از قبل نیز با مشقت‌های فراوانی روبرو بوده‌اند، باید فوراً تمامی درگیری‌ها متوقف شود.»

مارتین همچنین از لزوم ازسرگیری فوری ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه سخن گفت و تأکید کرد که این امر نه‌تنها یک تعهد قانونی تحت قوانین بین‌المللی، بلکه یک ضرورت اخلاقی است. وی خاطرنشان کرد: «امکان دسترسی سریع و گسترده به کمک‌های بشردوستانه برای مردم غزه باید فراهم شود.»

نخست‌وزیر ایرلند اعلام کرد که این هفته در نشست شورای اروپا، اوضاع خاورمیانه را با همتایان خود بررسی و بر لزوم اتخاذ موضعی مشترک و قاطع از سوی اروپا برای جلوگیری از تشدید بحران تأکید خواهد کرد.

وی در پایان بیانیه خود خواستار تلاش بین‌المللی برای رسیدن به یک صلح پایدار شد و هشدار داد که «تمامی طرف‌ها باید از بازگشت به جنگ تمام‌عیار پرهیز کنند و بر روی دستیابی به یک راه‌حل دائمی برای پایان دادن به درگیری‌ها تمرکز کنند.»

رژیم صهیونیستی بار دیگر حملات گسترده‌ای را علیه نوار غزه آغاز کرده است که منجر به کشته شدن بیش از ۴۰۰ فلسطینی، از جمله زنان و کودکان، شده است. این حملات در حالی صورت می‌گیرد که مقامات فلسطینی اعلام کرده‌اند رژیم صهیونیستی به‌صورت یکجانبه توافق آتش‌بس را نقض کرده است.

آتش‌بس موقت در غزه که با میانجی‌گری ایالات متحده و برخی کشورهای عربی از ۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۳ برقرار شده بود، پس از دو ماه، به‌دلیل تداوم حملات اسرائیل به کرانه باختری و محدودیت در ارسال کمک‌های بشردوستانه، به‌شدت شکننده شد. مقامات فلسطینی و گروه‌های حقوق بشری بارها هشدار داده بودند که اقدامات اسرائیل، این توافق را در آستانه فروپاشی قرار داده است.