به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید حسن هاشمی با اشاره به اقدامات کمیسیون آموزش در یک سال اخیر در راستای تبدیل وضعیت استخدامی معلمان در طرحهای مختلف، اظهار داشت: پیشرفت و توسعه هر کشوری وابسته به توانمندی معلمان آن سرزمین است. در سالی که گذشت با تلاش کمیسیون آموزش مجلس و روسای سازمانهای برنامه و بودجه و اداری و استخدامی کشور شاهد تبدیل وضعیت معلمان در تمام گروههای مختلف بودیم. قوه مقننه تلاش کرد پارادوکس کمبود معلم و معلمانی که تعیین تکلیف نشدهاند را سروسامان دهد. با تلاش کمیسیون مقرر شد قرار داد حق التدریس نیروهای خرید خدمات به مشابه کار معین تبدیل شود تا این گروه از معلمان از حقوق و بیمه کامل بهرهمند شوند.
وی افزود: بر اساس طرح مجلس برای معلمان خرید خدمات؛ بخشی از معلمان طرحهای مختلف تعیین تکلیف شده و حدود ۳۶ هزار نفر از معلمان دیگر نیز به واسطه آزمون جذب سیستم آموزشی کشور شدند. بخشی از معلمان به هر دلیلی نتوانستند جذب سیستم آموزش شوند و برخی نیز موفق به کسب نمره کافی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش نشدند. اما مقرر شد با واسطه دولت، حدود ۲۶ هزار نفر از نیروهای خرید خدمات که بصورت شرکتی فعالیت میکردند، به قراردادکار معین تبدیل وضعیت شوند.
نماینده بیرجند با اشاره به تعیین تکلیف سایر معلمان در بودجه ۱۴۰۴ گفت: با تلاش کمیسیون آموزش در بند (خ) تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۴ که به منظور کمک به تأمین معلمان مورد نیاز آموزش و پرورش لحاظ شده؛ مصوب شد که وزارت آموزش و پرورش در صورت نیاز، مجاز است نسبت به بکارگیری معلمان بازنشسته (تا ۲۴ ساعت در هفته) و افراد دارای سابقه خرید خدمتی و حقالتدریسی در وزارت آموزش و پرورش و آموزشیاران و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی، مدرسین طرح امین و معلمان قرآنی، پیش دبستانی بهصورت حقالتدریسی اقدام کند که دولت هم موظف به اجرای این بند از بودجه است.