حمید گلناری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: جشن چهارشنبه سوری امروز به مراسم چهارشنبه سوزی تبدیل شده و مردم فکر میکنند که در چهارشنبه آخر سال باید از مواد محترقه استفاده کنند، این در حالی که سنت چهارشنبه سوری به نوعی آماده سازی برای ورود به بهار و عید نوروز است.
وی با بیان اینکه ایران باستان دارای آداب، رسوم و سنتهای بسیار دل نشینی است که نباید از آن چشم پوشی کرد، گفت: متاسفانه در نحوه اجرای سنت چهارشنبه سوری انحرافات شدیدی رخ داده که و آن را به میدان مصرف مواد محترقه و منفجره تبدیل کرده است.
گلناری ادامه داد: گروه هدف در حوادث چهارشنبه آخر سال سنین بین پنج تا ۲۹ سال هستند که نیاز است تا خانوادهها در این روز مراقب فرزندان خود باشند و از هرگونه رفتارهای پرخطر و هیجانی خودداری کنند.
گلناری تصریح کرد: والدین باید با آگاه سازی و آموزش صحیح به فرزندان خود در زمینه کاهش آسیبهای مربوط به استفاده از مواد مواد منفجره موثر عمل کنند و نباید به نوجوان خود در این روز بی تفاوت باشند.
به گفته این مسوول، درک خطر در کودکان و نوجوانان باید افزایش یابد و والدین نسبت به حوادث آتش سوزی و خطرات آن بسیار حساس باشند و با کنترل رفتارهای کودکان خود در جهت اینکه مواد محترقه و منفجره را خریداری و تهیه نکنند، تلاش بیشتری داشته باشند.
وی افزود: کودکان، نوجوانان و جوانان از هر گروه سنی به انواع تاولها، دردها و سوختگیها در آسیبهای چهارشنبه سوری دچار می شوند که نوع سوختگیها نیز از درجه یک تا سه متفاوت است.
گلناری تصریح کرد: شهروندان توجه داشته باشند، بالنهایی که در شب چهارشنبه سوری روشن می شود، بر روی درختها، بالکنها، منازل و پشت بام خانهها میافتد و باعث آتش سوزی میشود و همچنین اگر در جلوی خانه یا حیاط خود آتشی روشن میکنند، این حریق باید قابل کنترل باشد و پریدن از روی آتش با حجم بالا ممکن است باعث آتش گرفتن لباسها شد.
کارشناس مسوول کاهش خطر بلایا و حوادث دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: تعداد مصدومان مراسم چهارشنبه سوری در قزوین از ابتدای اسفند تا به امروز به ۲۰ نفر افزایش یافته و از این رو استفاده از مواد منفجره میتواند سلامت روان جامعه را نیز به خطر بیندازد و برای گروههایی همانند زنان باردار، سالمندان و کودکان خطرات جبران ناپذیری به همراه آورد.