دکتر امیرحسین نقی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح تشدید نظارت بهداشتی ماه رمضان و عید نوروز در راستای تامین امنیت غذایی از ۱۱ اسفندماه سال جاری با فعالیت ۳۴ گروه ثابت و سیار متشکل از ۷۳ نفر دکتر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر شرعی آغاز و تا پایان ماه مبارک رمضان در سال۱۴۰۴ نیز ادامه دارد.
وی با بیان دستاوردهای ۱۶ روزه نخست طرح تشدید نظارت بهداشتی ماه رمضان و عید نوروز، گفت: طی جمعبندی گزارشات واصله در سطح استان در ۱۶ روزه از اجرای این طرح تعداد بیش از ۶ هزار و ۵۹۶ بازدید از واحدهای عرضه شامل مراکز تولید، عرضه، مصرف، انبارها، سردخانه ها، مراکز قطعه بندی و بسته بندی و کشتارگاههای دام و طیور" انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان ادامه داد: در این راستا ۲ هزار و ۵۷۷ کیلوگرم فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج و به ۴۱۵ واحد تحت پوشش تذکر بهداشتی ابلاغ شده است.
نقی پور افزود: در نهایت ۲۰ پرونده تخلف بهداشتی به مراجع قضایی، تعزیرات حکومتی و پلمب ارسال شده است.
وی ادامه داد: بازرسی های انجام شده در این مدت منجر به نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح و استحصال ۹ هزار و ۶۶۲ راس دام سبک و سنگین و همچنین ضبط و معدوم سازی ۱۵ هزار و ۱۷۰ کیلوگرم لاشه غیر قابل مصرف در کشتارگاه های دام استان شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: از دیگر خدمات دامپزشکی استان همدان، نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح و استحصال بیش از پنج میلیون و ۱۰۰ هزار قطعه طیور در کشتارگاه های طیور استان بوده که منجر به ضبط و معدوم سازی ۶۱ تن لاشه طیور غیر قابل مصرف در مبدا کشتارگاه شده است.
نقی پور اظهار کرد: شهروندان و هم استانی های فرآورده های دامی مورد نیاز خود را از مراکز مجاز و معتبر تهیه و به تاریخ تولید، انقضا و کد بهداشتی دامپزشکی محصول دقت کرده و از خرید محصولات فله و بدون هویت خودداری کنند.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلفات بهداشتی، مراتب را در اسرع وقت به اداره دامپزشکی شهرستان مربوطه و یا سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان همدان گزارش کنند.