شناسهٔ خبر: 71916102 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

خلجی بیان کرد:

ضرورت رفع فقر شدید مکتوبات در حوزه خمس

معاون پژوهش بنیاد بین‌المللی خمس با بیان اینکه با فقر شدید مکتوبات در حوزه خمس مواجه هستیم، گفت: امروز باید تلاش کنیم تا ظرفیت‌های حوزه خمس را به عنوان یک واجب شرعی به خوبی به مردم معرفی کنیم.

صاحب‌خبر -

علی خلجیعلی خلجی، معاون پژوهش بنیاد بین‌المللی خمس در حاشیه برگزاری سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح برنامه‌های این بنیاد در ایام برپایی نمایشگاه پرداخت و با اشاره به نحوه تبلیغ و ترویج فرهنگ خمس در نمایشگاه قرآن اظهار کرد: مهم‌ترین برنامه بنیاد بین‌المللی خمس در نمایشگاه قرآن، ارائه فعالیت یک ساله بنیاد به مردم به ویژه فعالان، پژوهشگران و همچنین، افرادی بود که به حوزه خمس علاقه داشتند.

وی افزود: علاوه بر این موضوع، افرادی بودند که هیچ‌گونه آشنایی با حوزه خمس نداشتند و گمان می‌کردند که مقوله خمس موضوعی فراموش شده است. بسیاری از افراد نیز تصور می‌کنند که شاید با وجود پرداخت مالیات، دیگر نباید به موضوع خمس توجه شود. بنیاد بین‌المللی خمس پاسخ تمامی این شبهات را در قالب برگزاری سه نشست تخصصی در نمایشگاه قرآن ارائه کرد. 

خلجی بیان کرد: در نشست اول، بحث آموزش‌های نوین حوزه خمس، در نشست دوم، بحث جدیدترین شبهات حوزه خمس و پاسخ به این شبهات و در نشست سوم نیز موضوع ارتباط جایگاه زنان با خمس مطرح شد. موضوعات این سه نشست، پژوهش‌های جدیدی هستند که در طول یک سال گذشته از سوی پژوهشگران بنیاد بین‌المللی خمس انجام شده‌اند.

معاون پژوهش بنیاد بین‌المللی خمس اظهار کرد: افزون بر این تلاش کردیم که فعالیت خود را در حوزه نشر معرفی کرده و نشان دهیم که چه ظرفیت‌های عمیقی در حوزه نشر دررابطه با خمس وجود دارد و با فقر شدید مکتوبات در این حوزه مواجه هستیم. لذا امروز باید تلاش کنیم تا ظرفیت‌های حوزه خمس را به خوبی به مردم معرفی کنیم.

ارائه ظرفیت‌های خمس به مردم

خلجی ادامه داد: البته اگر نمایشگاه قرآن برگزار نمی‌شد، نمی‌‌توانستیم ظرفیت‌های حوزه خمس را به خوبی برای مردم آشکار کنیم. بدیهی است که برپایی نمایشگاه با حضور رسانه‌های مختلف توانست تا صدای ما را به سایر پژوهشگران برساند. 

وی با بیان اینکه امسال چهارمین سال حضور بنیاد بین‌المللی خمس در نمایشگاه قرآن است، گفت: نمایشگاه امسال نمایشگاه ویژه‌ای برای بنیاد خمس بود؛ چراکه هم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم ریاست نمایشگاه نگاه ویژه‌ای به بحث خمس داشتند و جایگاه خوبی را به بنیاد اختصاص دادند. همچنین، توانستیم تا با استفاده از چند کارشناس کاربلد در این حوزه، مردم را به صورت گروهی به غرفه بنیاد بین‌المللی خمس دعوت کرده و آن‌ها را با خمس آشنا کنیم.

معاون پژوهش بنیاد بین‌المللی خمس بیان کرد: البته بنیاد بین‌المللی خمس تاکنون همایش‌های مختلفی را در استان‌های کشور برپا و دوره‌های تدریس ویژه‌ای را نیز برای نهادها و سازمان‌هایی که متقاضی آشنایی با مقوله خمس دارند، برگزار کرده است، اما نمایشگاه قرآن جایگاه ویژه‌ و پایگاهی است که می‌توان در آن با صدای بلندتری به تبلیغ و ترویج مقوله خمس پرداخت. 

خلجی تصریح کرد: همچنین، محققان، فرهیختگان و پژوهشگرانی در نمایشگاه حضور دارند که با ارائه نکات و توصیه‌های خود، برنامه‌های بنیاد بین‌المللی خمس را توسعه داده و انتقادات و تشویق‌های آن‌ها موجبات رشد بنیاد را فراهم می‌کند. امسال طبق آمارهای موجود، استقبال بسیار گسترده‌ای از غرفه بنیاد بین‌المللی خمس شده و این غرفه شاهد حضور فراوان مردم و علاقه آن‌ها به موضوع خمس بود. 

وی با بیان اینکه خمس نقش بسیار زیادی در پاکی اموال دارد، گفت: وقتی که اموال انسان با خمس پاک و مطهر می‌شود، روح او نیز پاک و مطهر خواهد شد. استقبال مردم از این غرفه، نشان دهنده دین‌داری ایشان است و ما به عنوان کارشناسان و مسئولان این حوزه وطیفه داریم تا مردم را به خوبی در جریان این واجب الهی قرار دهیم. 

خلجی بیان کرد: یکی از چالش‌های عمده‌ حوزه خمس و سایر احکام دینی، شبهات است که این شبهات مانند نارنجک جنگی، ایمان و تقوای جوانان را هدف قرار می‌دهد. بنیاد بین‌المللی خمس گروهی از کارشناسان این حوزه را مأمور طبقه‌بندی و پاسخ به این شبهات کرده است. این پاسخ به شبهات در قالب‌های مختلفی همچون مکتوبات، انیمیشن، کلیپ و ... ارائه خواهد شد. همچنین، باید تلاش کنیم تا از تمامی ظرفیت‌ها و ابزار نوین در این حوزه استفاده کرده و بتوانیم این حکم الهی را به خوبی به مردم معرفی کنیم.

انتهای پیام