شناسهٔ خبر: 71910176 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی:

طرح‌نامه‌ها و پایان‌نامه‌ها به منظور صیانت از تولیدات علمی مشابهت‌یابی می‌شود

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از آغاز رسمی مشابهت‌یابی طرح‌نامه‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) به منظور صیانت از تولیدات اصیل علمی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست اجرایی سازی تفاهم‌نامه همکاری مشترک دانشگاه آزاد اسلامی با مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) و محمدعلی اکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی برگزار شد.

طهرانچی در این نشست ضمن تبریک ولادت با سعادت امام حسن مجتبی (ع) و با اشاره به همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با مجموعه نور گفت: مجموعه نور یک مجموعه وسیعی است و کار بزرگی در همکاری با این دانشگاه در حوزه علم کشور صورت گرفته که بلاشک جریان علمی کشور از آن سود خواهد برد.

وی با بیان اینکه حدود ۴ ماه است همکاری مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی و مجموعه نور آغاز شده است، اظهار کرد: در این همکاری کار به این گونه است که تا کنون پایان‌نامه‌ها فقط با پایان‌نامه‌های موجود قبلی مشابهت‌یابی می‌شد، اما در زمان حاضر پایان نامه‌ها با مقالات نیز مشابهت‌یابی می‌شود که این موضوع برای ارتقای علم کشور بسیار مهم است و اولین بار است که در کشور انجام می‌شود و باعث صیانت از کارهای اصیل علمی خواهد شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: مرحله تست آزمایشی در این زمینه به اتمام رسیده و از امروز مرحله رسمی کار مشابهت‌یابی طرح‌نامه‌ها، پیشنهادهای پایان‌نامه و رساله و اصل پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و مقالات با مجموعه فاخر نور آغاز می‌شود. همچنین مقرر شد که در مرحله دوم خطایابی پایان‌نامه‌ها و اصلاح ویراستاری و در مرحله سوم علم سنجی نیز به این همکاری اضافه شود.

طهرانچی در ادامه با بیان اینکه یکی از مباحثی که بسیار مورد تأکید این دانشگاه است، بحث هوش مصنوعی است، گفت: امید است در این حوزه نیز به همراه مرکز نور یک شبکه داشته باشیم تا کارهای علمی و مثمرثمری انجام دهیم. ما هوش مصنوعی را رقیب علم نمی دانیم، بلکه آن را دستیار آموزش و پژوهش دانسته و در نظر داریم در گام های بعدی همکاری با مرکز نور در این حوزه به طور جدی و با هوشیاری کامل وارد شویم.

وی خاطرنشان کرد: گام اول پروژه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و موسسه نور به بهترین شکل ممکن اجرا شده است.

در ادامه علی اکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه گزارشی از فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدای تفاهم‌نامه با مرکز نور اظهار کرد: قرارداد اولیه در خردادماه سال جاری امضا شد و از آبان ماه کار با مرکز نور آغاز شد که طی این ۴ ماه از سامانه سمیم که سامانه مشابهت‌یابی بین طرحنامه‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها است، تست گرفته شد و از امروز کار به صورت رسمی آغاز می شود.

رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) نیز در این نشست گفت: سامانه سمیم که اولین سامانه مشابه یاب است، از ۱۰ سال گذشته کار خود را آغاز کرده و دارای بزرگترین بانک داده‌ها از داده‌های اسلامی است که با ۶۵ هزار جلد کتاب، ۱۶۰ هزار پایان نامه، یک میلیون مقاله، ۴ میلیون صفحه وب، کتب اصلی علوم انسانی و داده‌های که کاربران به صورت داوطلبانه وارد می کنند، پشتیبانی انجام می‌دهد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدحسین بهرامی با بیان اینکه سامانه سمیم زیرساخت‌های فنی خوبی و ظرفیت خوبی را ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: این سامانه در مشابه یابی زبان عربی در کشور منحصر به فرد است و در زمان حاضر مجلات، پایان نامه‌ها و رساله‌ها به این سامانه ارجاع شده و کار مشابهت یابی انجام می‌شود.

وی با اشاره به همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما طی ۴ ماه گذشته زیرساخت های سخت افزاری و سامانه نرم افزاری خود را ارتقا دادیم تاپاسخگوی مراجعان دانشگاه آزاد اسلامی باشیم. امسال مدت زمان پاسخگویی برای ارزیابی در سامانه سمیم به زیر یک ساعت رسیده است. همچنین برای بهتر انجام دادن کارها یک کارگروه مجازی تشکیل شد که ۲۴ ساعته و بدون تعطیلی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی کارها را انجام می‌دادند.

وی تأکید کرد: ما همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی را یک همکاری راهبردی می‌بینیم و منحصر به این پروژه نمی‌دانیم.