همشهری آنلاین- مهدیه تقوی راد: عشق به ائمه (ع) از سالیان دور در میان شیعیان ایران بوده و قدمت تکیه ها و حسینیه ها موید این ادعاست. در ماه مبارک رمضان حسینیه ها و تکیه ها و برخی اماکن فرهنگی تهران مملو از افرادی می شود که برای گوش دادن به وعظ و خطابه های خطبا و سخنرانان به این اماکن می آیند و در شب های قدر شانه به شانه هم قرآن به سر می گیرند.
مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه
نشانی:میدان بهارستان، خیابان مصطفی خمینی، خیابان صیرفی پور
مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه سال ۱۳۹۰ در محل انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی ساخته شد. این محل دارای امکاناتی همچون مسجد، یادمان شهدای گمنام، اتاق و سالن جلسه، سالن آمفیتئاتر، موزه، سینما و کتابخانه است. برنامه شبهای ماه مبارک رمضان در فاطمیه ۷۲ تن از ساعت ۲۳ آغاز می شود. فاطمیه با ۲۵۰۰ متر زیر بنا در مجاورت مسجد قرار دارد و محل برگزاری مناسبتها، عزاداریها و اعیاد است و این شبها مراسم های ماه مبارک رمضان در آنجا برگزار میشود. حجت الاسلام حامد کاشانی تا شب ۲۳ رمضان و حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی از شب ۲۴ تا شب عید فطر سخنرانی خواهند داشت و حنیف طاهری هم تا آخرین شب ماه رمضان در این مجموعه مداحی و مناجات خوانی می کند.
این مجموعه به دلیل امکانات فراوانی که دارد میزبانی فعالیتهای مذهبی، فرهنگی و تبیینی گوناگونی مانند برگزاری جلسات قرآن و سخنرانی، برپایی دورههای آموزشی و نشستهای نخبگانی را برعهده دارد. مقبره شهدای گمنام در حیاط مجموعه شهدای سرچشمه محل تدفین دو شهید گمنام دوران دفاع مقدس است که در شبهای ماه مبارک رمضان تعداد زیادی از شهروندان این مقبره را برای زیارت و مناجات انتخاب میکنند.
بازدید از یادمان شهدای هفتم تیر
اگر در ماه رمضان به این مجموعه فرهنگی سر زدید، بازدید از بخش یادمان شهدای هفتم تیر را از دست ندهید. این بخش شبیهسازی سالن جلسات دفتر سابق حزب جمهوری اسلامی است، که آیتالله بهشتی سخنرانی های دفتر حزب جمهوری را در آن مکان انجام میداد. این سالن جلسه در هفتم تیر ماه ۱۳۶۰ به دست منافقین منفجر و به شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن دیگر منجر شد. موزه شهدای ترور انقلاب اسلامی هم موزه ای برای ارائه محتوا با موضوع زندگی و شهادت شهدای هفتم تیر است. در این موزه اسناد تاریخی، دست نویس ها، تمثال و مجسمه ها، بخشی از زندگینامه و نحوه شهادت شهدای هفتم تیر به نمایش در آمده است.
حسینیه جامع قاسم ابن الحسن(ع)
نشانی: ضلع شمال شرقی تقاطع بزرگراههای شهید محلاتی و امام علی (ع)
موسسه فرهنگی مذهبی حضرت قاسم بن الحسن (ع) در سال ۱۳۷۷ در ۱۴هزار متر مربع بنا احداث شد. برنامه های ماه مبارک رمضان تا شب آخر این ماه از ساعت ۲۴ با سخنرانی حجج اسلام محمدمهدی ماندگاری، سید حسین خادمیان، و مهدی خدامی اجرا می شود. مناجات خوانی نیز توسط غلامرضا سازکار انجام می شود. برنامههای فرهنگی مثل مسابقات مذهبی، جزءخوانی، تهیه افطاری و اطعام نیازمندان در ماه مبارک رمضان در این موسسه فرهنگی مذهبی برگزار می شود. این مجتمع چند منظوره شامل مسجد، بنیاد خیریه ابن الکریم(ع)، درمانگاه خیریه تخصصی، مجموعه ورزشی شامل استخر سرپوشیده و سالن بدنسازی، مجتمع آموزشی عالی حوزوی، درالقرآن، کتابخانه، مراکز مشاوره، استودیو و مهدکودک است.
یک تیر و چند نشان
حضور در این مجموعه در ماه مبارک رمضان شبیه به یک تیر و چند نشان است. چرا که علاوه بر برنامههای مذهبی ماه مبارک رمضان، بخشهای متنوع این مجموعه هم میزبان روزهداران است. کتابخانه این مجموعه ۳۰ هزار جلد کتاب در دو بخش عمومی و تخصصی و دو قرائت خانه خواهران و برادران با بیش از ۷ هزار عضو دارد. حوزه علمیه این مجموعه نیز در سال ۱۳۸۶ به بهره برداری رسید و در چند سطح طلبه تربیت میکند. درمانگاه خیریه این مجموعه هم با وسعت ۲۵۰۰ متر تمامی تخصص های کلینیکی، پاراکلینیکی و دندانپزشکی را دارد. درالقرآن مجموعه بیش از ۱۰۰ حافظ کل قرآن تربیت کرده و بیش از ۳۰۰ نفر قرآن پژوه نیز در این مجتمع مشغول به حفظ قرآن هستند. مجموعه ورزشی یاسمن متشکل از استخر سرپوشیده با سالن بدنسازی یکی دیگر از بخش های این مؤسسه به شمار میرود. مراکز مشاوره خانواده و حقوقی و استودیو مسجد جامع حضرت قاسم بن الحسن (ع) نیز از بخش های دیگر این موسسه هستند.
- مهدکودک و پیش دبستانی مجموعه با گرایش قرآنی نیز یکی دیگر از بخش های این مجموعه محسوب می شود که در مواقع حضور مادران در مسجد و حسینیه این مهد پذیرای کودکان است.
- اجرای طرح سلامت فرزندان ما در این مجتمع اخصاص به کودکان ایتام بهزیستی و کمیته امدادو خیریه ها دارد که هر ماه با توجه به ظرفیت مجموعه حدود ۵۰ نفر از کودکان برای خدمات دندانپزشکی ویزیت می شوند.