شناسهٔ خبر: 71902894 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: بازتاب | لینک خبر

کشف غار آهکی منحصربه‌فرد در حیاط یک خانه روستایی

صاحب‌خبر -

«جواد نظام‌دوست»، عضو انجمن غار و غارنوردی ایرانیان، از کشف یک غار آهکی در منزل ییلاقی یکی از اهالی روستای برزوک خبر داد. این غار، که دارای چندین تالار و دالان است، در گذشته دارای چشمه آب شیرینی بوده که به دلیل کاهش سطح آب‌های زیرزمینی خشک شده است.

نظام‌دوست توضیح داد که چند سال پیش، ترکیدگی لوله آب در منزل آقای «رضا محلوجی» منجر به ناپدید شدن آب در حیاط خانه او شد. آقای محلوجی پس از بررسی بیشتر، متوجه حفره‌ای بزرگ شد که در ابتدا تصور می‌کرد یک چاه زیرزمینی است، اما با جستجو بیشتر با کشف یک غار آهکی شگفت‌انگیز روبرو شد.

اعضای انجمن غار و غارنوردی، پس از برقراری ارتباط با آقای محلوجی، نقشه‌برداری از این غار را آغاز کردند و حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ متر مربع از آن را نقشه‌برداری کردند. این غار دارای تشکیلات آهکی و نهشته‌های منحصر به‌فردی است که نیازمند حفاظت ویژه است و به‌دلیل شرایط خاص، برای گردشگری مناسب نیست.

نظام‌دوست تأکید کرد که برخلاف باور عمومی، تمامی غارها مناسب گردشگری یا منبع درآمد نیستند و این غار نیز باید از تخریب و حفاری‌های غیرمجاز حفظ شود. او همچنین به اختلافاتی اشاره کرد که بر سر مالکیت غار بین دولت و مالک خانه ایجاد شده بود و در نتیجه، آقای محلوجی خانه را بسته و از ورود مراجعه‌کنندگان جلوگیری کرده است.

به گزارش ایلنا، کارگروه غارشناسی ایران با بررسی این غار، پیشنهاد نامگذاری آن به نام «غار محلوجی» را مطرح کرده، اما این پیشنهاد با مخالفت مالک خانه روبرو شده است.